Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проджект практ.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2.56 Mб
Скачать

Практичні поради щодо покращення фінансових результатів проекту

Оптимізацію проводимо на базі студентського проекту по фірмі з перепродажу фруктів. Проект є неприбутковим (Чистая прибыль -80500 грн.):

При оптимізації проекту бажано зрозуміти причину нерентабельності фірми. Якщо уважно придивитися то: Валовый обьем продаж в нас 1600, Сумарные прямые издержки – 8850, а Суммарные постоянные издержки – 45 500. Отже, необхідно зменшити постійні витрати, та збільшити прибутки від діяльності фірми.

1. Для початку слід розглянути, що саме реалізує фірма (Проект/Список продуктов):

Збільшуємо асортимент:

  1. Тепер заглянемо в модуль Операционный план/План производства:

«Пр. цикл(дн.)» - це виробничий цикл в днях, який необхідний для виготовлення одиниці виміру товару (в нашому випадку одного кг.). 200 днів на виготовлення кілограма ківі, в умовах коли ми закупляємо готову продукцію і перепродаємо її – є помилкою. Переписуємо все на 0.

Наша фірма займається лише перепродажем, тож матеріали й комплектуючі нам особливо не важливі, обираємо сумарні прямі витрати та вписуємо закупівельну ціну продукту. Відрядна заробітна плата нам не потрібна – зарплата передбачається в іншому розділі, пізніше ми до нього дійдемо.

3. Операционный план/План по персоналу

Аналізуючи наявні дані помічаємо, що: декілька робітників зайві, немає економіста, бухгалтера, реалізатори записуються не в тій вкладці, менеджери по рекламі, ще й два, нам не потрібні.

Змінюємо на оптимальніший варіант:

  1. Операционный план/План сбыта

Тут потрібно обрати ціни реалізації товарів. Зверніть увагу на дати у вкладці Обьем сбыта. За місяць і рік схожа кількість проданого товару. Будьте уважними й не допускайте таких помилок.

Прописуємо нормальні ціни, та об’єми продажу:

  1. Операционный план/Общие издержки

Слід співставляти дані хоча б з приблизним станом речей на ринку та з масштабом підприємства, імітаційну модель якого ми створюємо.

Забираємо витрати на рекламу, зменшуємо витрати на персонал та поставку.

  1. Також варто перевірити дані у модулі Окружение/Налоги, адекватність курсу валют та інфляції; наявність кредитів, лізингу, акціонерів, зайвих не використовуваних ресурсів.

Після здійснення усіх можливих змін у імітаційній моделі ми отримали такий результат:

Незважаючи на значні збитки в перші місяці функціонування фірми, надалі її діяльність повністю окупається і ми одержуємо стабільний дохід.

Додатки

Технічні питання по PROJECT EXPERT

При роботі з Project Expert можуть виникнути різні проблеми безпосередньо пов’язані з роботою даної програми. Для того щоб уникнути даних проблем або знешкодити його, представлений даний розділ. Він Вам допоможе позбутися негативних наслідків, якщо вони вже виникли – це значно з економить Ваш час.

Хочеться наголосити, в даному розділі зосередженні тільки найбільш поширені помилки і їх вирішення. Приступимо, безпосередньо до технічних питань.