Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестування 072.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
762.37 Кб
Скачать

Шкала для оцінки виконання завдань на семінарських (практичних) заняттях*

Бали

Розв’язок задач

Відповіді на теоретичні питання

Тестування

2

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення, зроблено аналітичний висновок.

Студент дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене питання, при цьому показав високий рівень знання і володіння понятійним апаратом, знання першоджерел.

Студент дав правильну відповідь на усі питання тестового завдання

1,5

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі не було наведено деякі формули та теоретичні положення.

Студент в цілому вірно відповів на поставлене питання, але не зміг переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав низький рівень ознайомлення з першоджерелами.

Студент дав правильну відповідь не менш як на 85% питань тестового завдання

1

Студент в цілому вірно вирішив задачу. Вірно представив необхідні розрахункові формули. Розрахунок містить незначні помилки, що в цілому не впливають на розв’язання і на аналітичний висновок.

Студент не зміг надати повну відповідь на поставлене питання, обмежившись тільки необхідним понятійним апаратом по питанню.

Студент надав правильну відповідь не менш як на 60% питань тестового завдання

0

Студент невірно вирішив задачу – результат розрахунку (числове значення показників, розмірність показників, аналітичні висновки) є хибними.

Студент надав неправильну відповідь на запитання, ухилявся від аргументації, показав незадовільні знання понятійного апарату, першоджерел.

Студент не надав правильних відповідей на жодне питання тестового завдання або відповів лише менше як на 60% питань

* При використанні тестових та (або) інших форм проведення контролю знань на семінарських (практичних) заняттях шкала оцінювання будується відповідно до обсягу і складності цих завдань безпосередньо викладачем, який проводить заняття.

У разі пропуску з поважних причин аудиторних занять студент має право їх відпрацювати за графіком консультацій.

Відпрацювання аудиторних занять можуть бути здійснені впродовж 2-х тижнів (14 календарних днів), починаючи з моменту, коли студент має знову приступити до занять (завершилася дія відповідної поважної причини), але не пізніше дня початку залікового тижня у відповідному семестрі.

Поважними причинами пропуску студентом аудиторних занять можуть бути хвороба, виклик до суду, правоохоронних органів чи до військового комісаріату; відрядження; сімейні обставини тощо, що мають бути підтверджені документально — лікарняний, медична довідка, повістка, тощо.

Порядок відпрацювання пропущених занять визначає викладач.

Поточний контроль за результатами виконання контрольних (модульних) робіт передбачає оцінювання теоретичних знань та практичних умінь і навичок, які студент набув після опанування певної завершеної частини навчального матеріалу з дисципліни. Контрольна (модульна) робота для студентів заочної форми навчання складається з 2 теоретичних питань, 2 задач та 7 тестів.

Тестові питання по 1 балу за кожну правильну відповідь.

Основна диференціація балів за відповідь на теоретичне запитання та задачі проводиться за шкалою: 2; 1,5; 1; 0 балів.

Повна відповідь на питання, яка оцінюється в 2 бали, повинна відповідати таким вимогам:

  • розгорнутий, вичерпний виклад змісту даної у питанні проблеми;

  • повний перелік необхідних для розкриття змісту питання економічних категорій та законів;

  • виявлення творчих здібностей у розумінні, викладенні й використанні навчально-програмного матеріалу;

  • здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, підходів та самостійно робити логічні висновки й узагальнення; знання історії створення таких теорій та еволюції поглядів основних представників;

  • уміння користуватись методами наукового аналізу економічних явищ, процесів і характеризувати їхні риси та форми виявлення;

  • демонстрація здатності висловлення та аргументування власного ставлення до альтернативних поглядів на дане питання;

  • використання актуальних фактичних та статистичних даних, знань дат та історичних періодів, які підтверджують тези відповіді на питання;

  • знання необхідних законів і нормативних матеріалів України, міжнародних та міждержавних угод з обов'язковим на них посиланням під час розкриття питань, які того потребують;

  • знання точних назв та функцій національних та міжнародних кредитно-фінансових установ, історії їх створення і ролі при вирішенні проблем, які ставляться у конкретному питанні;

  • засвоєння основної та додаткової літератури.

Відповідь на питання оцінюється в 1,5 балів, якщо:

1) відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття хоча б одного з пунктів, вказаних вище (якщо він явно потрібний для вичерпного розкриття питання) або, якщо:

2) при розкритті змісту питання в цілому правильно за зазначеними вимогами зроблено помилки під час:

  • використання цифрового матеріалу;

  • посилання на конкретні історичні періоди та дати;

  • формулювання назв зазначених фінансових та кредитних установ та завдань, які перед ними ставляться, а відносно міжнародних (особливо учасником яких є Україна) — у переліку країн-учасниць;

  • визначення авторства і змісту в цілому правильно зазначених теоретичних концепцій, що спотворює логіку висновків під час відповіді на конкретне питання.

Відповідь на питання оцінюється в 1 бал, якщо:

  • відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття трьох чи більше пунктів, зазначених у вимогах до нього (якщо вони явно потрібні для вичерпного розкриття питання);

  • висновки, зроблені під час відповіді, не відповідають правильним чи загальновизнаним при відсутності доказів супротивного аргументами, зазначеними у відповіді;

  • характер відповіді дає підставу стверджувати, що особа, яка складає іспит, неправильно зрозуміла зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповіла на нього по суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

Відповідь на питання оцінюється в 0 балів, якщо: не дав відповіді взагалі.

Максимально кожна задача оцінюється в 2 бали, якщо має місце:

  • правильна арифметична відповідь на поставлену задачу;

  • правильно зазначене теоретичне обґрунтування відповідного розрахунку;

  • правильно вказані винятки з зазначеного правила та варіанти його використання в конкретних умовах;

  • правильно вказана назва відповідного інструктивного матеріалу.

Відповідно загальна оцінка 1,5 балів виставляється, якщо має місце:

  • вірна арифметична відповідь на поставлену задачу;

  • неправильно зазначене теоретичне обґрунтування (пояснення) відповідного розрахунку.

Відповідно загальна оцінка 1 бал виставляється, якщо має місце:

  • неправильно вказані винятки з зазначеного правила та варіанти його використання в конкретних умовах;

  • неправильно вказана назва відповідного законодавчого чи інструктивного матеріалу чи вжита назва застарілого матеріалу.

Відповідно загальна оцінка 0 балів виставляється, якщо має місце:

  • не розв’язав задачу

  • не дав теоретичного обґрунтування.

Результати оцінювання всіх складових поточного контролю фіксуються в електронному журналі обліку навчальної роботи студентів академічної групи.

Результат поточного контролю результатів навчальної діяльності студентів визначається сумарно за всіма складовими поточного контролю.

Результати поточної успішності студентів є показником рівня засвоєння ними робочої навчальної програми та виконання вимог Карти самостійної роботи студентів. Результати поточного та підсумкового контролю є рівноцінними показниками рівня засвоєння студентом знань, набуття умінь та сформованості навичок, що визначені даною робочою навчальною програмою.

Студент, який набрав за результатами поточного контролю від 0 до 20 балів (включно), вважається таким, що не виконав вимоги робочої навчальної програми з дисципліни, передбаченої індивідуальним навчальним планом, і отримує з дисципліни незадовільну оцінку. Він має право за власною заявою опанувати цю дисципліну в наступному семестрі понад обсяги встановлені навчальним планом за індивідуальним графіком у формі додаткової індивідуально-консультативної роботи згідно з діючими в Університеті положеннями.

Під час таких занять студент має виконувати завдання для самостійної роботи, модульні контрольні роботи, інші види робіт, передбачені робочою навчальною програмою з дисципліни та набрати від 21 до 50 балів (включно). Бали у кількості 21 і більше є підставою для допуску студента до екзамену за білетами, які містять 5 екзаменаційних завдань.

Студент, який набрав за результатами поточного контролю від 0 до 20 балів (включно) і не бажає опановувати дисципліну в наступному семестрі понад обсяги встановлені навчальним планом за індивідуальним графіком у формі додаткової індивідуально-консультативної роботи, не допускається до повторного складання екзамену і вважається таким, що має академічну заборгованість.

4. ПОТОЧНА НАВЧАЛЬНА РОБОТА СТУДЕНТІВ ДИСТАНЦІЙНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

4.1. Карта навчальної роботи студента

з дисципліни «Інвестування» (обов’язкової)

для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

спеціалізація «Фінанси та страхування» «Банківська справа»

дистанційна форма навчання

МІЖСЕСІЙНИЙ ПЕРІОД

ЗА ВІДПОВІДІ ПІД ЧАС ЗАНЯТЬ В ДИСТАНЦІЙНОМУ РЕЖИМІ

Тема заняття відповідно до робочої програми

Вид навчальної роботи

Кінцевий термін подання для перевірки

Форма подання або виконання

Макс.

к-ть балів

Тема 1. «Теоретико-методологічні основи інвестування»

самостійне домашнє завдання, тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна через електронну пошту викладача в системі

дистанційного навчання та

через дистанційний курс

в системі Moodle

10

Тема 2. «Інвестиційний ринок»

тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна

через дистанційний курс

в системі Moodle

5

Тема 3. «Методологічні засади оцінки доцільності інвестицій»

самостійне завдання у формі розрахункової

роботи

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна через електронну пошту викладача в системі

дистанційного навчання, захист через чат

10

Тема 4. «Інвестиційні ресурси»

тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна

через дистанційний курс

в системі Moodle

5

Тема 5. «Фінансові інвестиції»

самостійне домашнє завдання, тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна через електронну пошту викладача в системі

дистанційного навчання та

через дистанційний курс

в системі Moodle

15

Тема 6. «Реальні інвестиції»

тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна

через дистанційний курс

в системі Moodle

5

Тема 7. «Інвестиційний проект»

самостійне домашнє завдання, тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

пошту викладача в системі

дистанційного навчання та

через дистанційний курс

в системі Moodle

15

Тема 8. «Управління реалізацією інвестиційного проекту»

тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна

через дистанційний курс

в системі Moodle

5

Тема 9. «Інноваційні інвестиції»

тестування через

засоби системи

Moodle

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

електронна

через дистанційний курс

в системі Moodle

5

Тема 10. «Іноземні інвестиції»

семінар-розгорнута

бесіда

дату повідомляє викладач

через кабінетну систему

Moodle, але не пізніше (дата)

дистанційний режим

(асинхронно)

форум

5

Усього балів за відповіді під час занять в дистанційному режимі

80

ЗА ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТ ЗАВДАНЬ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА (одне завдання)

1. Переклад літературних джерел іншомовного походження за заданою проблематикою

20

2. Підготовка презентації за заданою тематикою

20

3. Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій

20

Усього балів за виконання і захист завдань самостійної роботи студента

20

РАЗОМ БАЛІВ ЗА ПОТОЧНИЙ КОНТРОЛЬ

100