Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети до ДЕК БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
719.36 Кб
Скачать

1. Аналіз банківських послуг та методи його проведення

Крім традиційних, притаманних суто б-кам операцій, вони виконують на замовлення своїх клієнті нетрадиційні операції і послуги. Це їх змушує робити конкуренція, яка існує на грош. ринку, а також в середині банківської сис-ми. Банківські послуги – це ті дії банківських установ на замовлення клієнтів, які не пов’язані із залученням додаткових ресурсів. Основною формою оплати банківських послуг є комісії. Б-ки надають клієнтам різноманітні послуги, їх об’єднують у певні групи за відповідними ознаками і критеріями. Найбільш поширеною є класифікація банківських послуг, в якій виділяють такі групи послуг: ліцензовані, не ліцензовані, чисті, сурогатні, комісійні, гонорарні, балансові, позабалансові тощо. Чистими називаються послуги, що не несуть будь-якого ризику для активів б-ку, крім ризику операційних помилок. До комісійних належать послуги, за надання яких б-к стягує з клієнта плату у вигляді комісії, а сам не сплачує ніяких комісій при їх наданні. Ринок банківських послуг в Україні перебуває на стадії формування найбільшим попитом користуються послуги розрахунково-касового хар-ру. Швидко розвивається попит на послуги б-ків у сфері обігу ЦП: купівля-продаж ЦП за заявками клієнтів, розміщення емісії ЦП тощо.

2. Організація операційної діяльності в банках

Операційна робота в банку може бути організована централізовано або децентралізовано. Організація операційної роботи передбачає наявність документованих процедур обліку та контролю за всіма видами операцій.

Етапи операційної роботи: - перевірка законності операцій - перевірка правильності оформлення документів - перевірка правильності відображу. бух. проводки і підготовка документі для його провед. за б/о - перевірка можливості зд. операції - передача документа для комп.обробки .

Вимоги організації обліково-операційної роботи: + усі операції з документами, що надійшли в операц час, відображ в б/о того ж дня; докум, що надійшли після операц часу, проводяться за рахунками клієнтів наступним днем + прийом і контроль документів обслуг клієнтів, введ інф в ПК, а також перевірка вихідних регістрів + клієнт може подавати до банку розрахункові докум як у паперовій формі, так і електронні платежі + прийом розрах-платіж докум від клієнтів за рахунок юр. і фіз. Осіб зд відповідальним виконавцем. + документи, підготовлені для передачі системою електрон. Платежів формуються у порядку їх надходження.

Операційна робота банку має бути організована в такий спосіб, щоб забезпечити: 1)розподіл обов’язків та повноважень щодо здійснення банківських операцій; 2)документування — своєчасне, повне та достовірне відображення всіх банківських операцій; 3) нагромадження та подання детальної інформації про кожну операцію з обов’язковим відображенням даних про учасників операції, визначенням балансових і позабалансових вимог та зобов’язань, можливих змін за цими операціями, сум нарахованих, отриманих або сплачених доходів/витрат; 4) захист активів банку від потенційних збитків та контроль за їх якістю; 5)визначення існуючих та можливих ризиків і управління ними; 6)адекватну систему внутрішнього контролю; 7) отримання необхідних дозволів на здійснення операцій; 8) надання інструкцій щодо платежів та здійснення необхідних бухгалтерських проведень; 9)зберігання інформації про всі операції банку; 10) установлення лімітів на здійснення операцій; 11)конфіденційність кожної операції; 12)можливість прогнозувати ситуації у банківській діяльності.