Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MP.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
2.83 Mб
Скачать

Глава пі. Режим, що застосовується до почесних консульських посадових осіб та консульських установ, очолюваних такими посадовими особами

Стаття 58. Загальні положення, що стосуються переваг, привілеїв та імунітетів. 1. Статті 28, 29, 30, 34, 35, 36, 37 і 39, пункт 3 статті 54 та пункти 2 і 3 статті 55 поширюються на консульські установи, що очолюються почесними консульськими посадовими особами. Крім того, переваги, привілеї та імунітети таких консульських установ регулюються статтями 59, 60, 61 і 62.

2. Статті 42 і 43, пункт 3 статті 44, статті 45 і 53 та пункт 1 статті 55 поши­рюються на почесних консульських посадових осіб. Крім того, переваги, привілеї та імунітети таких консульських посадових осіб регулюються статтями 63, 64, 65, 66 і 67.

3. Привілеї та імунітети, що передбачаються цією Конвенцією, не надаються членам сім’ї почесної консульської посадової особи або консульського службов­ця, який працює в консульській установі, що очолюється почесною консульською посадовою особою.

<...>

Стаття 59. Захист консульських приміщень. Держава перебування зобов’я­зана вжити всіх необхідних заходів для захисту консульських приміщень кон­сульської установи, що очолюється почесною консульською посадовою особою, від будь-якого вторгнення чи заподіяння шкоди та з метою запобігання будь-якому порушенню спокою консульської установи чи образі її гідності.

Стаття 60. Звільнення консульських приміщень від податків. 1. Консуль­ські приміщення консульської установи, що очолюється почесною консульською посадовою особою, звільняються від усіх державних, районних і муніципальних податків, зборів і мита, за винятком тих, що є оплатою за контрактні види обслуговування.

2. Звільнення від податків, про що ідеться в пункті 1 цієї статті, не поши­рюється на такого роду збори, мито і податки, якщо, згідно з законами і прави­лами держави перебування, їх повинна сплачувати особа, яка уклала договір з акредитуючою державою.

Стаття 61. Недоторканність консульського архіву та документів. Консуль­ський архів та документи консульської установи, що очолюється почесною консульською посадовою особою, є недоторканними у будь-який час і незалежно від їх місцезнаходження за умови, що вони зберігаються окремо від інших паперів і документів, у тому числі від приватної кореспонденції глави консульської установи і будь-якої особи, яка з ним працює, а також від матеріалів, книг і документів, що стосуються їх професії чи занять.

Стаття 62. Звільнення від мита. Держава перебування, діючи відповідно до прийнятих у ній законів і правил, дозволяє ввезення і звільняє від сплати будь-якого мита, податків і пов’язаних із цим зборів, за винятком зборів за зберігання, перевезення і подібні послуги, такі предмети (за умови, що вони призначені для офіційного використання консульською установою, що очолюється почесною консульською посадовою особою): державні герби, прапори, вивіски, печатки і штампи, книги, офіційний друкований матеріал, канцелярські меблі, канцелярське приладдя та інші подібні предмети, що одержуються консульською установою з акредитуючої держави або на вимогу останньої.

Стаття 63. Кримінальні справи. Якщо проти почесної консульської посадо­вої особи порушується кримінальна справа, ця особа .повинна з’явитись в компе­тентні органи. Проте при веденні справи до неї має виявлятися повага з огляду на її офіційний статус і, за винятком випадків, коли вона заарештована або затрима­на, повинно ставитись якомога менше перешкод для виконання нею консульських функцій. Коли виникає необхідність затримати почесну консульську посадову особу, судове переслідування проти неї повинно розпочатися у можливо короткий строк.

Стаття 64. Захист почесних консульських посадових осіб. Держава перебу­вання зобов’язана надавати почесній консульській посадовій особі такий захист, який може бути потрібним у зв’язку з її офіційним статусом.

Стаття 65. Звільнення іноземців від реєстрації та від отримання дозволу на проживання. Почесні консульські посадові особи, за винятком тих, які зай­маються в державі перебування будь-якою професійною чи комерційною діяль­ністю з метою отримання особистих доходів, звільняються від усіх обов’язків, що покладаються законами і правилами держави перебування у зв’язку з реєстрацією іноземців та одержанням дозволу на проживання.

Стаття 66. Податкові стягнення. Почесна консульська посадова особа звіль­няється від усіх податків, зборів і мита на винагороду і заробітну плату, які вона отримує від акредитуючої держави за виконання консульських функцій.

Стаття 67. Звільнення від особистих повинностей і обкладень. Держава пе­ребування повинна звільняти почесних консульських посадових осіб від усіх тру­дових і державних повинностей, незалежно від їх характеру, а також від військо­вих повинностей, таких, як реквізиція, військова контрибуція, військовий постій.

Стаття 68. Факультативний характер інституту почесних консульських посадових осіб. Кожна держава вільна вирішувати, чи буде вона призначати або приймати почесних консульських посадових осіб.

<…>

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]