Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оригінал роботи СП.docx
Скачиваний:
103
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
534.67 Кб
Скачать

Висновки до розділу 2

Після проведення дослідження теоретичних і практичних аспектів організації обліку управління адміністративними витратами на ТОВ «Нива експо», після виявлення шляхів його вдосконалення можна зробити наступні висновки:

  1. На ТОВ «Нива експо» запроваджено облiк адмiнiстративних витрат здiйснювати за таким перелiком статей: заробiтна плата адмiнiстративно-управлiнського персоналу, вiдрахування на соцiальне страхування, амортизацiя ОЗ загальногосподарського призначення, амортизацiя нематерiальних активiв, витрати на вiдрядження, витрати на банкiвськi, юридичнi, аудиторськi послуги, податки, обов'язковi збори i платежi, поштовi та канцелярськi витрати, iншi витрати.

  2. На підприємстві для ефективного управління витратами використовується попроцесний метод обліку та калькулювання витрат, що зумовлено технологічними особливостями виробництва. Даний метод також дозволяє здійснювати оперативний контроль за витратами, який в свою чергу здійснюється за центрами відповідальності. На підприємстві ТОВ «Нива експо» при використанні системи директ-кост, розраховується маржинальний дохід як по виробах, так і по підприємству в цілому.

  3. ТОВ «Нива експо» для первинного спостереження обліку адміністративних витрат використовує наступні первинні документи: накладна, рахунок, авансовий звіт, ВКО, розрахунок бухгалтерії тощо. Списання адміністративних витрат на фінансові результати оформлюється довідкою (розрахунком) бухгалтерії.

  4. Для обліку адміністративних витрат на ТОВ «Нива експо» призначено рахунок 92 «Адміністративні витрати». Зa дебетом рахунку 92 «Адміністративні витрати» відображається сума визнаних адміністративних витрат, за кредитом - списання на рахунок 79 «Фінансові результати». Аналітичний облік адміністративних витрат ТОВ «Нива експо» веде за статтями витрат.

  5. Система звітності ТОВ «Нива експо» складається із фінансової, статистичної, податкової та внутрішньогосподарської (управлінської) звітності. Інформація щодо обліку адміністративних витрат на підприємстві відображається у Звіті про фінансові результати та у додатку до Податкової декларації з податку на прибуток. При цьому досліджуване підприємство складає та подає всі п’ять форм фінансової звітності, вчасно і в повному обсязі звітується до органів податкової служби.

  6. Облік адміністративних витрат на підприємстві здійснюється у електронному вигляді з використанням програми «1С: Бухгалтерія підприємства 8.1». Дана програма дає можливість отримати точні результати понесених витрат протягом звітного періоду та забезпечує раціональність ведення обліку.

  7. Для удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління адміністративними витратами на ТОВ «Нива експо» необхідно розподілити адміністративних витрат на окремі види виробленої продукції пропорційно загальновиробничим витратам, що дасть можливість отримати інформацію про повну собівартість продукції, правильно оцінити її прибутковість та прийняти ефективні управлінські рішення щодо виробництва того чи іншого виду продукції та подальшої діяльності підприємства.