Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оригінал роботи СП.docx
Скачиваний:
103
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
534.67 Кб
Скачать

3.4. Використання результатів аналітично-контрольної роботи з управління адміністративними витратами

Ефективне використання результатів аналітичної роботи потребує належного узагальнення, яке б забезпечило повноту оцінок та висновків, своєчасність отримання матеріалів, відповідність їх запитам управління. Узагальненні результати охоплюють всі сторони дослідження, починаючи з виявлених упущених вигод та невиконаних заходів і закінчуючи інформацією про приховані резерви та перевиконання планів. Використання результатів аналітичних досліджень сприяє поліпшенню економічного стану підприємства загалом та відповідних галузей.

Використання результатів аналізу - важливий етап завершення аналітичної роботи, що зводиться до виконання розроблених в процесі аналізу конкретних пропозицій щодо усунення виявлених недоліків, раціонального використання матеріальних, трудових, фінансових ресурсів удосконалення діяльності господарюючого суб'єкта або його виробничого підрозділу.

Практичну спрямованість результати економічного аналізу отримують після прийняття відповідних управлінських рішень і дій. Реалізація наданих пропозицій здійснюється відповідними службами підприємств на тих ділянках, до яких ці пропозиції відносяться. При цьому доцільно скласти календарний план-графік виконання розроблених висновків і пропозицій. В цьому документі відображаються зміст заходів, терміни виконання, вказуються відповідальні за виконання, економічний ефект тощо. Контроль за використанням результатів аналізу та виконанням плану-графіку здійснює керівництво підприємства.

Більш ретельна організація економічного аналізу досягається шляхом уніфікації цієї роботи. Тобто створення методик, які передбачали б заповнення обмеженої кількості спеціально розроблених таблиць. Вони повинні бути специфічними для кожного внутрішньогосподарського підрозділу та в сукупності давати комплексну оцінку результатів господарювання. Всі показники таблиць мають бути придатними для порівняння, оцінки, узагальнення. Це створює підставу для чітко окресленого розподілу обов'язків з проведення економічного аналізу, зменшує витрати часу на аналіз і сприяє підвищенню його ефективності.

Таким чином, охоплюючи всі сторони діяльності підприємства, економічний аналіз є постійною складовою економічної роботи в цілому. Подальше становлення аналізу повинно враховувати особливості вже досягнутого наукового рівня методології, методики й організації роботи.

Висновки до розділу 3

Після проведення дослідження практичних аспектів організації системи аналізу і контролю адміністративних витрат на ТОВ «Нива експо» можна зробити наступні висновки:

  1. Основними завданнями контрольно-аналітичної роботи, щодо адміністративних витрат на ТОВ «Нива експо» є: аналіз та контроль загальної суми адміністративних витрат; вивчення динаміки адміністративних витрат; аналіз адміністративних витрат у загальній структурі витрат від звичайної діяльності; аналіз структури адміністративних витрат; визначення резервів зниження адміністративних витрат.

  2. В результат дослідження системи контролю адміністративних витрат на ТОВ «Нива експо» виявлено, що в сучасних умовах поряд із зовнішнім контролем (перевірка органами ДПА) значну роль відіграє внутрішній контроль із боку керівників підприємств і бухгалтерської служби.

  3. Абсолютний приріст суми адміністративних витрат у 2012 р. становить більше від рівня 2011 року на 271 тис. грн., розрахований за базовим методом, аналогічний розрахований результат виявляється і за ланцюговим методом (271 тис. грн.). В 2013 році спостерігається за базисним методом збільшення адміністративних витрат від рівня 2011 року на 643 тис. грн., а за ланцюговим – показник адміністративних витрат збільшився на 372 тис. грн. У 2012 р. розраховані за базовим методом темпи росту та приросту становлять 122,62 % та 22,62 % відповідно.

  4. Використання результатів аналізу - важливий етап завершення аналітичної роботи, що зводиться до виконання розроблених в процесі аналізу конкретних пропозицій щодо усунення виявлених недоліків, раціонального використання матеріальних, трудових, фінансових ресурсів удосконалення діяльності господарюючого суб'єкта або його виробничого підрозділу. Економічний аналіз є постійною складовою економічної роботи, при цьому подальше становлення аналізу повинно враховувати особливості вже досягнутого наукового рівня методології, методики й організації роботи.