Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бух.экзамен.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
149.21 Кб
Скачать

10.Дивитись пит.75

11.Облік грош.Док-тів в нац.Та іноз.Валюті

До грошових документів, які облічуються на субрахунках 331 "Грошові документи в національній валюті" і 332 "Грошові документи в іноземній валюті", відносяться документи, що знаходяться в касі підприємства: оплачені путівки в будинки відпочинку і санаторії, поштові марки, проїзні талони на службові роз'їзди та інші грошові документи. При передачі путівки своєму працівнику з оплатою її вартості суму, що піддягає сплаті, слід визнавати доходом, оскільки путівка дає право покупцю (працівнику) на одержання послуг і виступає як інший актив, а економічна вигода - це потенційна можливість одержання підприємством грошових коштів від використання активу. Аналітичний обпік грошових документів здійснюється за їх видами.

331 301-придб.за гот.путівки в санаторії та будинки відпоч.

331 311-придб.путівки в санаторії та будинки відпоч.за рах.коштів ФСС

301 331-варт.путівок у санаторії, що продані прац-ам П-ва

331 301/311- придб.за гот. І за рах.коштів пот.рах.грош.док-ти

12.Облік розрахунків за виданими авансами

 Облік розрахунків за виданими авансами ведуть на балансовому рахунку 37 "Розрахунки з різними дебіторами" субрахунка 371 "Розрахунки за виданими авансами". Авансові платежі оформляються платіжними дорученнями, в яких робиться посилання на відповідний нормативний акт або договір. Видані постачальникам та підрядчикам аванси відображаються сільськогосподарським підприємством за дебетом субрахунка 371 "Розрахунки за виданими авансами" і кредитом рахунка 31 "Рахунки в банках". За кредитом субрахунка 371 "Розрахунки за виданими авансами" і дебетом рахунка 63 "Розрахунки з постачальниками і підрядниками" відображається сума заліку за одержані від постачальників товарно-матеріальні цінності або прийняті від підрядника повністю виконані роботи.

Видано аванси постачальникам та підрядникам:

371 301- готівкою з каси

371 311- перераховано з поточного рахунка в національній валюті

371 312- перераховано з поточного рахунка в іноземній валюті

371 313- оплачено з акредитиву, чеками з розрахункових чекових книжок

371 372-підзвітними особами

371 501/601- за рахунок кредитів банку (короткострокових, середньострокових, довгострокових)

Повернені постачальниками та підрядниками невикористані суми авансів зараховані:

301 371-у касу

311 371- на поточний рахунок у національній валюті

312 371- на поточний рахунок в іноземній валюті

631 371- Залік сум за одерж.від постач. тмц і прийняті від підряд. повністю вик.роботи за поперед. виданими авансами

944 371-Спис. простроч.заборг. за раніше перерах.авансами постач. та підряд., термін позив. давності якої минув

13.Державне регулювання фін.Обліком

Відповідно до ст. 6 Закону "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність" державне регулювання бухгалтерського обліку та фінансової звітності в Україні здійснюється з метою:

створення єдиних правил ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, які є обов'язковими для всіх підприємств та гарантують і захищають інтереси користувачів;

удосконалення бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності.

Порядок ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в банках встановлюється Національним банком України відповідно до Закону та міжнародних стандартів фінансової звітності.

Методологічна рада з бухгалтерського обліку діє як дорадчий орган при Міністерстві фінансів України. Вона утворюється з висококваліфікованих науковців, спеціалістів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, представників громадських організацій бухгалтерів та аудиторів України, і діє на підставі Положення про Методологічну раду з бухгалтерського обліку. Положення про Методологічну раду з бухгалтерського обліку та її персональний склад затверджені наказом Міністерства фінансів України від 29 жовтня 1997 р. № 230.