Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДНЗ №14. Родинна газета .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
5.49 Mб
Скачать

Смачна сторінка

Будьте раді пораді. Готуємо швидко, з'їдаємо ще швидше.

І куди ми без сала?

Сало в тісті

Приготувати розсіл із 0,5-1 склянки солі й літра води. У шматку свіжого несолоного сала зробити дірочки, залити розсолом, накрити, покласти звер­ху прес. Через дві доби сало вийняти з розсолу, обсушити серветкою, в дірочки вкласти шматочки часнику, лаврового листа, горошини духмяного пер­цю. Замісити прісне тісто (з борошна й води), роз­качати корж, викласти сало, ретельно загорнути, защипати. Випікати в духовці протягом години. Коли охолоне, корж можна зняти.

Сало – «книжка»

Шматок сала завтовш­ки 5-8 см гос­трим ножем нарізати на смужки не тов­стіше 0,5 см. Чим тонші смужки, тим краще. Підго­тувати спеції (кріп, лавро­вий лист, пе­рець чорний і духмяний, пекучий, мускатний горіх). Спеції под­рібнити. Відокремити один листочок сала, трохи посолити, перевернути й посипати спеціями, далі повторювати, доки не закінчаться листочки сала. Листочки сала скласти акуратною стопочкою, зв’я­зати ниткою, покласти в пакет і винести в холодне місце. Сало готове буде днів через 10. Подавати, нарізавши поперек «сторінок». Начинку зі спецій , можна обрати будь-яку.

Запіканка «Святкова»

1 шар – куряче філе, нарізане шматочками;

2-й – печериці, нарізані пластинками;

3-й – 0,5 банки кукурудзи;

4-й – кружальця картоплі.

100 г. твердого сиру натерти на тертушці, змішати з майонезом, цим соусом залити запіканку, запекти в духовці.

Яєчний коньяк

4 жовтки, чайна ложка какао, склянка цукру, банка згущеного молока, двісті мл. спирту, пакетик ванільного цукру.

Розмішати цукор із какао, додати жовтки, збити до збільшення маси в об'ємі, додати згущене молоко, спирт і ванільний цукор, ще раз збити міксером. Подавати в маленьких чашках.

Граційність ходи!

Тримайте спину прямо! Хода таїть у собі безмежні можливості. Чи знаєте ви, що ходою можна спокусити чоловіка чи, навпаки, повідомити йому про свою байдужість? Уявлення про жіночу красу змінюються, але загальні вимоги до ходи й постави залишаються незмінними. Щоб красиво триматися в будь-якій ситуації, потрібно володіти собою й знати основні правила.

  • Завжди і за будь-яких обставин спина повинна бути прямою, і коли ви йдете, і коли ви сидите. Пряма спина – символ душевної рівноваги, зігнута – свідчить про занепад життєвих сил. Щоб відчути себе королевою з величною поставою, достатньо декілька хвилин постояти, притиснувши до стінки потилицю, ікри, сідниці та всю площину лопаток. Запам’ятавши це положення, намагайтеся його зберігати й при ходьбі.

  • Розправте плечі й опустіть вниз лопатки. Не соромтеся своїх грудей: якого б розміру вони не були, їх потрібно показати.

  • Не згинайтеся в попереку. “Старечій” поставі сприяє сидячий спосіб життя. Якщо ви спробуєте підвестися зі стільця, не змінюючи нахил попереку, то в дзеркалі саме бабусю й побачите.

  • Хода повинна бути легкою. Щоб уникнути перевалювання з ноги на ногу, манекенниць навчають ставити стопи по одній лінії. Така хода “по ниточці” до того ж підкреслює плавне й повільне погойдування стегнами. Саме плавне, як маятник: вліво, вправо...

  • При русі плечі рівно пливуть уперед. Можна потренуватися такій ходьбі в домашніх умовах: походіть із книжкою на голові. Це, до речі, зміцнює м’язи шиї, рятує від другого підборіддя й надає голові гордовиту посадку.

  • Крок повинен бути широким, впевненим, але з носка. Якщо вже домагатися справді легкої ходи, гордо й відкрито несучи вперед свій корпус, то навантаження з п’яти варто перенести на іншу частину стопи – ближче до носка.

  • Не соромтеся. Тільки гордовита постава, прямий із легким викликом погляд і абсолютна впевненість у кожному своєму русі не дадуть оточуючим помітити панчоху з несподіваною “стрілкою” чи старомодну сумочку...

  • Вмійте носити одяг. Хода залежить від настрою, обстановки, одягу й навіть зачіски. Волосся, зібране у важкий вузол на потилиці, знехотя відтягує голову трохи назад, випрямляючи заодно й плечі, і хребет. Легкі”хвилеподібні” тканини спідниці, плаща роблять рух схожим на політ, плавно обтікають фігуру в найбільш виграшних її місцях.

І ще... Будьте впевнені в собі! Тоді королівська постава й горда хода будуть неодмінно вам до обличчя!

Підготувала вихователь Заїка К.А.

Любіть себе! Прощайте себе, частіше хваліть за те хороше, що вам вдалося зробити. Починайте кожен новий день із чистого аркуша. Люди, схильні зациклюватися на своєму минулому, швидше старіють.