Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДНЗ №14. Родинна газета .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
5.49 Mб
Скачать

Посміхнемося разом

У сучасних жінок на кухні, на почесному місці, лежать два найчастіше вживаних продукти – чай «Схудни» та печиво «Калорійне».

Добра порада на добре життя

Не спіть після обіду. Збадьоритися й перебороти пообідню сонливість можна за допомогою ароматного спрею. Змішайте по чотири краплі олії м'яти й лимона, розбавте прохолодною водою й розпилюйте суміш пульверизатором у повітрі навколо себе.

Любіть себе! Прощайте себе, частіше хваліть за те хороше, що вам вдалося зробити. Починайте кожен новий день із чистого аркуша. Люди, схильні зациклюватися на своєму минулому, швидше старіють.

Моцарт - для творчої реалізації

Нещодавно група вчених, що скла­дається з психологів і нейробіологів, провела дивний експеримент. Учені за­пропонували групі студентів пройти тест, що визначає ступінь розвитку просторо­вого мислення. За 10 хвилин до початку тесту одна частина студентів прослуха­ла сонату Моцарта, інша - опуси Пили­па Гласса. Результат був вражаючий: ті, хто слухав Моцарта, відчули справжній приплив творчих сил, їхні результати були вищими на 62%.

МАМИНА ШКОЛА

КОЛИ БАТЬКІВ НЕМАЄ ПОРУЧ

Більшості батьків знайома ситуація, коли конче треба негайно, хоч і ненадовго залишити дитину одну вдома, бо, наприклад, на вулиці ніяк не скінчиться дощ, а мале шморгає носом. Тому краще змалечку, з 4 років, пояснювати правила безпечної поведінки вдома і на вулиці, коли батьків немає поруч.

* Якщо дитина залишається вдома одна, накажіть (хай і під страхом покарання) нікому не відчиняти дверей. Навіть якщо впізнає голос гостя, а тим більше людям, які представляються працівниками міліції або комунальних служб. Друзі та знайомі батьків повинні завчасно домовлятися про свій візит і приходити, коли вдома є дорослі.

* Якщо дитину нікому провести до школи чи до спортивної секції, поясніть, а краще покажіть, як пройти туди найкоротшим і найбезпечнішим шляхом. Проте не забудьте пояснити, що не можна відхилятися від маршруту, щоб не потрапити у місця, де мало людей.

* Ні в якому разі дитина не повинна говорити на вулиці з незнайомими людьми. А якщо від підозрілого незнайомця не вдається відчепитися, треба підійти до міліціонера й попросити провести до квартири.

* Хай дитина запам’ятає: не можна сідати в чужий автомобіль, навіть якщо дядько чи тітка в салоні обіцяють “золоті гори”. Якщо ж поруч пригальмує машина і пасажири попросять підказати дорогу, не можна підходити до неї близько.

* Коли дитина заходить до під’їзду, нехай озирнеться. Щоб пересвідчитися, що за нею ніхто не йде. Якщо ж у під’їзді стоїть група людей чи навіть одна людина, краще зачекати, поки з’явиться знайомий сусід, який зайде до будинку разом з малюком.

* Дитина не повинна залишати записку про те, куди вона пішла й коли повернеться, у дверях квартири. Повідомлення треба залишати вдома.

* Якщо на вулиці наближається компанія однолітків чи старших за неї, нехай перейде на інший бік.

І нарешті порада самим батькам: не бійтеся набридати дитині цими правилами. Не виключено, що вивчивши їх, дитина уникне біди.