Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДНЗ №14. Родинна газета .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
5.49 Mб
Скачать

Таємниця імені

СТЕПАН

Уперекладі з грецької мови означає“вінок”.

Степан має багато друзів і ще більше – знайомих. Складається враження, що йому симпатизують усі. Потрапивши до нової компанії, Степан уже за кілька хвилин до багатьох звертається на “ти”. Спілкування з жінками не набридає йому ніколи, що нерідко призводить до розпаду сім’ї. Присутність представниць прекрасної статі робить зі Степаном дива: він стає люб’язним, розсипає компліменти. Через це жінки нерідко заздрять Степановій дружині, але життя з ним – не мед з огляду на влюбливу вдачу чоловіка. Тому другий шлюб для Степана – не дивина.

Разом з тим Степани, як правило, добрі, неревниві, відхідливі, не схильні довго пам’ятати образи, майже не втручаються у фінансові справи дружини, не пропустять нагоду підробити. Вони добре ставляться до дітей, проте вважають, що виховувати їх – не чоловіча справа. Зі старими людьми також приязні.

Степанові добре одружитися з Зінаїдою, Лідією, Кларою, Клавдією, Надією. А шлюб із Риммою, Розою, Ганною чи Оленою нерідко розпадається.

Довідкова служба

ДО УВАГИ БАТЬКІВ! 01 ЧЕРВНЯ ОБ 11.00 в будинку культури імені .Лесі Українки відбудеться святковий концерт“Дитячий зоре цвіт”, присвячений МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ.

З 05 червня дитячий заклад закривається на капітальний ремонт. Батькам, діти яких потребують перебування в дошкільному закладі в літній період, необхідно записатися в групі і представити довідки з місця роботи до 01.06.2008 року.

ПОГРАЄМОСЯ?

1. ДАЙТЕ НАЗВУ КВІТАМ.

2. НАЗВІТЬ КВІТИ, ЯКІ РОЗКВІТАЮТЬ ПЕРШИМИ.

3. ЯКІ З ЦИХ КВІТІВ РОСТУТЬ НА ТЕРИТОРІЇ ДИТЯЧОГО САДКА?

Склала завідуюча Гапоненко Т.В.

Відповіді на загадки попереднього номеру:

1. Їжак.

2. Цвіркун.

3. Равлик.

4. Качка.

5. Лев.

6. Вовк.

7. Кабан.

8. Носоріг.

Редактор – завідуюча Гапоненко Т.В.

8 СЕРПЕНЬ 2008

Спецвипуск

Підготовлений батьками вихованки Софійки Прилуцької (ясельна група)– Іриною та Павлом Прилуцькими та присвячений 750-річчю Новограда-Волинського.

Вітаємо у ріднім домі

(до відкриття пам’ятника Лесі Українки) В.Ксендзук

Прийшла в зажурі і задумі, присіла тихо на порозі, мабуть стомилась, натрудилась,

Пробувши весь свій вік в дорозі. Тобі всміхаються стежини і Случі береги веселі,

Вклонились верби посивілі, і добрий день в твоїй оселі. Вітаємо у ріднім домі:

Тобі – наш хліб і сіль священні, тобі – серця наші і думи, і наші клопоти щоденні.

Десятки доріг ведуть до Новограда-Волинського, що розкинувся на мальовничих берегах річки Случ. Ними поспішають люди аби побувати у чудовому краю, оспіваному Великим Кобзарем, вконитися землі, яка подарувала нам Лесю Українку.

Історія міста багата і цікава. Відомо, що вперше згадується воно в Іпатіївському літопису 1257 року як Звягель,а після возз’єднання Правобережної України з Росією наприкінці ХУІІІ ст. перейменоване в Новоград-Волинський і мало стати губернським центром, чому завадила відсутність приміщень для адміністративних установ. На околиці міста (тепер вулиця К.Маркса) народилася 25 лютого 1871 року і провела дитинство Леся Українка. Красу природи своєї батьківщини поетеса перелила у знайомі всьому світові твори “Прощай, Волинь”, “Подорож до моря”, “Лісова пісня”.

ГІМН “Слався, рідне місто!”

Затверджений 9 жовтня 1996 року. Слова Ю.Ковальського.Музика Івана Мамайчука

Де висока круча, скеля стрімка,

Голосистим дзвоном небо торка;

Слава сивих віків,

Гордих батьків

Плине, наче Случ-ріка.

Ми твої, Возвягелю, дочки й сини,

Рідна Леся з нами сонцем весни.