Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДНЗ №14. Родинна газета .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
5.49 Mб
Скачать

Веселих свят!

Редактор газети – завідуюча

Гапоненко Т.В.

2 лютий 2008

Свята та звичаї

Нарешті настало найромантичніше свято всіх закоханих – ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА, яке отримало свою назву на честь одного з перших християнських священників, він таємно обвінчав двох закоханих, за що був страчений.

Історія сумна, але саме з тих часів його ім’я стало святим для кожного закоханого серця, життя, віддане за щастя ближнього, стає вічним.

Отже, сьогодні, в цей передвесняний день, 14 лютого, у кожного, хто відчуває ні з чим незрівнянне палке почуття – щастя кохання, є нагода сказати своїй чи своєму обранцю – я люблю тебе! І хай ці слова забринять для них, як найчарівніша музика в світі, хай весняна повінь, яка вже вирує у вашому серці, принесе радість взаємної любові, БУДЬТЕ ЩАСЛИВІ!

Так уже склалося, що наприкінці зими ми відзначаємо не тільки свято військовослужбовців. Воно перетворилося на свято всіх чоловіків, незалежно від того, чи присвятили вони своє життя армії. 23 лютого найкрасивіша половина людства вітатиме їх – коханих, чоловіків, батьків, братів, дітей, колег… Побажаємо ж і ми нашим захисникам наснаги долати труднощі, зичимо не скам’яніти душею через буденні проблеми і не втратити найголовніших рис сильних людей – великодушності, благородства у ставленні до тих, хто поряд із вами, щастя вам, здоров’я, миру й достатку!

Не втрачаймо надії

Не втрачаймо надії, панове! Ще ж не вечір. Ще ранок цвіте! Іще Лесине віщеє слово небайдужих до світла веде. Ще на острові — на Буяні є прадуб і жива є вода, і бог Род там співа на світанні і свій рід український гойда. Там живуть усі наші Предтечі (і птахи до них в гості летять). Перед ними й на йоту не збрешеш, перед ними одвіт нам тримать... Українці, а нас же мільйони! Маєм землю - на заздрість усім! То здолаймо, зметім перепони, лад в державі своїй наведім. Аби з гордістю дітям сказати (в час, як в вирій позвуть журавлі і, «Бережіть Україну-матір так, як ми берегли її!». Підпирає прадуб небо віттям, на весь світ його корінь гуде! - В двадцять перше майбутнє століття Україна з надією йде.

Ніна Петрук, місцевий поет

Здорові будьмо!

Дитячий організм перебуває в постійному процесі росту, розвитку, гормональної перебудови, і тому особливо чутливий до дії шкідливих факторів та стресових впливів, на які, на жаль, надто багатий наш скрутний час. Охорона здоров’я підростаючого покоління – одна з основних проблем сьогодення. І якщо ми поки що не в змозі розв’язати її глобально, мусимо використовувати максимально хоча б можливості дитячого дошкільного закладу. А база у нас хороша: є чудовий фізкультурний зал, який оснащений тренажерами, фізкультурним обладнанням, використовуємо і нестандартне обладнання, яке виготовили власноруч, але яке необхідне для профілактики плоскостопості та корекції постави у дітей. Маємо і фізінструктора – фахівця вищої категорії, майстра своєї справи. Щомісяця проводить з дітьми фізкультурні розваги, дні здоров’я, які приносять малюкам задоволення, позитивні емоції, фізкультурні заняття в усіх групах проводить 2 рази на тиждень. Розпорядок в дитсадку починається з ранкової гімнастики. Тому прохання: шановні батьки! Не спізнюйтеся вранці, адже малюкам так необхідно отримати заряд енергії на цілий день, а це можливо тільки з допомогою гімнастики. В дошкільному закладі функціонує фізіотерапевтичний кабінет, де діти отримують різноманітні фізіотерапевтичні процедури, масаж.

Також дуже важливі систематичні прогулянки з дітьми на свіжому повітрі. Це важливий загартовуючий фактор, тому старайтеся і у вихідні дні погуляти разом з малюками на вулиці. А щоб і вам, і вашому малюкові було весело, пограйте в рухливі ігри. Які саме ігри для ваших дітей підходять, - за порадою зверніться до вашого вихователя: вона і розкаже, і покаже, як потрібно грати в ту чи іншу гру.

КРОВ З НОСА: кровотечі у дітей виникають внаслідок механічних ушкоджень (удар, травма), підвищення артеріального тиску при вегето-судинній дистонії, через захворювання крові та печінки і як результат значних фізичних навантажень. Надайте першу допомогу: посадіть дитину, покладіть на перенісся холод (пакет з льодом чи холодною водою). Якщо після цього кровотеча не припиняється, треба ввести у ніс томпон (ватний або з бинта), змочений 2% розчином перекису водню, притиснувши крило носа до носової перегородки.