Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДНЗ №14. Родинна газета .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
5.49 Mб
Скачать

Український женьшень

Застосовували часник для лікування і в Київській Русі. Так, якщо людина регулярно вживатиме 2-3 зубчики часнику, то небезпека захворіти на атеросклероз знизиться, а отже, вона захистить себе від інфаркту, склерозу і гіпертонії, інфекційних захворювань кишечника, бо часник містить протимікробні та протигрибкові речовини.

Часник стимулює роботу багатьох життєво важливих органів: печінки, нирок, шлунка, серця, судин, сприяє відкриттю та очищенню пор шкіри, при бронхіті та пневмонії допомагає поліпшити кровопостачання дихальних шляхів.

Часник використовується і як тонізуючий засіб після хвороби узимку, коли не вистачає вітамінів. За таких умов необхідно пити перед сном склянку теплого молока з 9-12 краплями соку часнику. Цілителі здавна помітили дивну здатність часнику відновлювати тканини організму майже до їх омолодження. Під час грипу дуже корисний напій: 2-3 зубчики часнику дрібно порізати і залити 30-50 мл окропу, настояти 2 години і процідити. Таким настоєм закапуйте ніс раз-двічі на день по 2-3 краплі. Через 2 дні зробіть свіжий настій.

Для профілактики грипу серед маленьких дітей необхідно дрібно порізати головки часнику, зашити в марлеві мішечки і підвісити над ліжечком. А якщо ви захворіли на грип, натріть часник на тертушці і вдихайте його запах по 10-15 хв. Двічі на день. Проти грипу допомагає медово-часникова кашка: часник натерти на тертушці, перемішати з медом (бажано липовим) у співвідношенні 1:1 і вживати перед сном по столовій ложці, запиваючи теплою водою.

Постійне споживання часнику майже на 90% зменшує вірогідність утворення ракових пухлин у кишково-шлунковому тракті.

Мамина школа

Сувенір – це подарунок на згадку або річ, пов’язана зі спогадами. Подарунки, виготовлені власними руками, приємно дарувати і отримувати. Вони несподівані, привабливі і до того ж мають практичну користь. Важко сказати, що приємніше: робити подарунки чи отримувати їх.

Сократ говорив: “Нема людині більш радісного явища, як власна, їм задля певної мети вироблена річ, йому свідомому наміру задумана”.

Саморобка – це значить зробив сам. Але не тільки зробив, а й вклав свою. Творчість, винахідливість. Правда, остання умова дещо складна для дітей дошкільного віку, тому необхідно запропонувати готові зразки. І якщо в дитини є творчий хист, він виявляється і в перейманні. Усе, що ми робимо, виробляємо, походить з наших думок, а наша свідомість додає форму тому, що ми бачили, наш розум просіває, мов крізь сито, складає в нові роботи. Вибрати треба дати самим дітям. Якщо дитині важко, треба підказати, порадити, врахувати її можливості. В процесі роботи нехай кожен обов’язково доповнить щось своє в готовий зразок. Таким чином можна добитися різноманітності саморобок.

Майструючи сувеніри, діти набувають трудові навички. Вони починають розуміти, що оволодівати майстерністю не так просто.

Саксіна Т.П.

В дитячому закладі функціонує гурток бісероплетіння. Гурток відвідують діти класів 6 – річок та старших груп, як дівчатка, так і хлопчики. Гурток веде досвічений педагог Саксіна Тетяна Петрівна. Роботи гуртківців прикрашають постійно діючу виставку.