Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДНЗ №14. Родинна газета .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
5.49 Mб
Скачать

Логопед радить

Шановні батьки! Звертайте увагу на мову ваших дітей. Побільше їм читайте, вчіть переказувати, проводьте бесіди. Слідкуйте, як вони вимовляють звуки, слова, будують речення – це допоможе їм гарно підготуватися до навчання у школі.

Раджу вам прочитати своїй дитині цю казочку (на “Літературній сторінці”), а потім переказати її і в ігровій формі розібрати, наприклад, слово жук: який перший звук, який другий і третій – та проспівайте їх по черзі – це допоможе розвинути дитині фонематичний слух. Це все бажано робити у невимушеній – ігровій формі з радістю і зацікавленістю. Отже, бажаю вам успіхів!!!

Підготувала логопед ДНЗ №14 Вовк А.А.

Таємниця імені

ТЕТЯНА

У перекладі з грецької означає організаторка, упорядниця.

Тетяна неухильно дотримується власних принципів, точно знає, чого хоче досягти, завжди прагне наполягти на своєму і не любить заперечень. Вона приготує смачний обід, спече торт до свята, наведе порядок в оселі, але й годі сподіватися чоловікові, що впродовж цього часу він сидітиме перед екраном телевізора або читатиме газету.

Тетяни не сентиментальні, одружуються з мужніми, сильними чоловіками, а мир у родині (попри запальну вдачу) панує завдяки їхній прагматичності. Стежать за модою, із задоволенням носять нові сукні, проте надають перевагу готовому, а не зшитому на замовлення одягу. Насправді вони дуже ревниві, але не дають собі волі, старанно приховують цю рису.

Тетяні найкраще одружитися з чоловіком на ім’я Олег, Іван, Анатолій, Валерій, Гордій, Сергій. А в стосунках із В’ячеславом, Геннадієм, Станіславом, можливо виникатимуть проблеми.

Борис Хігер, психолог.

ХРИСТИНА

У перекладі з грецької означає християнка.

Жінка, названа Христиною, зазвичай працелюбна, добра, товариська, але через те, що будь-яке слово бере близько до серця, не може похвалитися великою кількістю друзів. Найчастіше має лише одну близьку подругу. У зрілому віці наполегливість і непримиренність Христини проявляються дедалі яскравіше.

“Зимові” Христини мають складний характер. Полюбляють сперечатися через дрібниці, погано уживаються не тільки зі свекрухою, а й з матір’ю. Запальні, нерідко підвищують голос, що ускладнює спілкування з ними. Замолоду надають перевагу товариству чоловіків, проте в зрілому віці “зимовим” Христинам не бракує й подруг.

Більшість жінок на це ім’я рано одружуються, але сильний, авторитарний характер та ревнощі не сприяють безхмарному родинному щастю.

Христини яскраво, оригінально одягаються, прикрашають себе різноманітними дрібничками. Прагнуть нових вражень, захоплюються далекими мандрівками. Але водночас вони добрі господині: акуратні, не схильні до марнотратства, охайні.

Христині добре одружитися з чоловіком на ім’я Михайло, Петро, Валерій, Андрій, Сергій, Віктор, Анатолій, Геннадій, Владислав. А проблеми в сім’ї не виключені, якщо вона обере за чоловіка Миколу, Фелікса, Дмитра, Пилипа, Гната, Леоніда, Олександра, Олега, Назара, Єгора, Родіона.

Літературний калейдоскоп

Хай місяць обійде свій дім до світанку,

Від вас все залежить татусі й матусі,

І сонечко ясне світитиме зранку,

Від вас, наші мудрі дідусі й бабусі.

Весною і влітку заквітне земля,

Від вашого серця і щирої правди,

Хлібами рясними уродять поля…

Яку ви засієте дітям назавжди!

Нап’єтесь водиці з джерел і криниці

Хай родить земля лиш добірним зерном,

Й багаті будете на хліб-паляниці.

А ми їй віддячимо миром, добром!

Добробут і радість наповнять оселі,

Дай, Бог, вам уміння і правди святої,

В них житимуть люди, здорові й веселі!

Щоб зло побороти для долі нової!