Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
sl_praktika.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
412.17 Кб
Скачать

Від добра добра не шукати

«Доброта – це краса людської душі», – вважала проста жителька села Цюруписького району сімдесятилітня жінка, яка все своє життя присвятила вихованню дітей, а вільний час проводила, пораючись на огороді та доглядаючи домашню худобу.

Нічого лихого вона і не запідозрила, коли до неї у двері постукав молодий хлопець та попросився на роботу допомагати по господарству. Жінка оглянула оком цього небагато вбраного хлопця, та, не вагаючись, погодилася, бо вірила людям та сама знала, що таке голодувати та перебиватися з води на хліб.

Протягом року жили вони як добрі друзі, жіночка вважала, що хлопець їй як рідний онук, усе вони робили разом. Але сталася біда…. Як кажуть у народі, від добра добра не шукати…….

16.08.2013 о 07.35 до чергової частини Цюрупинського РВ УМВС України в Херсонській області надійшло повідомлення від гр. Г. про те, що на подвір’ї біля будинку виявлено труп його власниці вказаного будинку гр. З., 06.01.1942 року народження, з ознаками насильницької смерті.

Відділом розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи СУ УМВС України в Херсонській області 16.08.2013 відкрито кримінальне провадження №12013230000000594 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України.

Під час огляду місця події та інших першочергових слідчих дій встановлено відсутність мобільних телефонів, якими користувалася потерпіла, а також те, що з нею проживав підсобний працівник гр. Я., місцезнаходження якого невідомо.

За результатами вжитих оперативно-розшукових заходів встановлено номери мобільного оператора та IMEI мобільних терміналів, якими користувалася потерпіла та ймовірний підозрюваний гр. Я.

З метою оперативності розкриття особливо тяжкого злочину створено слідчо-оперативну групу та призначено групу слідчих. Так, група, яка займалась проведенням огляду, виявила у вигрібній ямі туалету коробки з-під мобільних терміналів з IMEI, що підтверджувало версію про вчинення злочину з корисливих мотивів. Інша група слідчих паралельно підготувала та отримала в районному суді дозвіл на тимчасовий доступ до інформації щодо роздруківки з’єднань телефонів потерпілої та підозрюваного та в апеляційному суді – дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії, передбаченої ст. 268 КПК України, – установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу.

Таким чином, ще до закінчення огляду місця події слідчі отримали необхідні дозволи суду для отримання інформації про місцезнаходження підозрюваного гр. Я.

Відповідно до інформації УОТЗ УМВС, підозрюваний гр. Я знаходився у м. Нетішин Хмельницької області. Відразу до Нетішинського РВ направлено орієнтування щодо затримання гр. Я. з інформацією про його місцезнаходження. Співробітники Нетішинського РВ встановили та затримали гр. Я. У цей час з м. Херсона в ніч на 17.08.2013 виїхали співробітники УКР та СУ УМВС до м. Нетішина для оформлення затримання та доставки підозрюваного гр. Я. Так, 17.08.2013 гр. Я повідомлено про підозру, а 18.08.2013 Суворовським районним судом м. Херсона обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Таким чином, завдяки оперативності та злагодженій роботі всіх членів слідчо-оперативної групи УМВС України в Херсонській області та співробітників Нетішинського РВ УМВС України в Хмельницькій області особливо тяжкий злочин розкрито по гарячих слідах.

Доброта – це те, на чому будується світ. Добро – це надія, це довіра між людьми. Коли твориш добро, ти показуєш людині, як ти любиш її і те, що тобі можна довіритися. Всі стосунки людей ґрунтуються на довірі….. Але як важко усвідомлювати, що в наш час для деяких людей слова «доброта та довіра» – це лише порожній звук…..

Синюк Марина Ігорівна

слідчий організаційно-методичного відділу СУ ГУМВС України в Київській області, лейтенант міліції

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]