Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект лекций ВДФ руск.яз.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
1.39 Mб
Скачать

Моделювання й конструювання здійснюється в Будинках моделей або в експериментальному цеху підприємства.

Під моделюванням розуміється створення моделі. Кожний виріб вихідне зі швейного цеху повинна бути копією моделі. Це є першим і самим головним етапом. (заставляється якість, використання сировини, забезпечує ін.тр., опр.технологія, витрати организ. виробництва й т.д.)

Конструкція представляється у вигляді комплекту креслень, а потім лекал всіх деталей виробу по яких виготовляється зразок і затверджується на художній раді. Сучасний рівень розвитку промисловості передбачає застосування ЄОМ, дисплеїв, графопостроителей.

Поліковані з будинків моделей матеріали надходять в експериментальний цех.

Підготовку матеріалів до розкрою здійснюють у підготовчому цеху. (приміряння матеріалу їх подсортировка по якості, ширині й довжині, запас тканин дорівнює 25-30 денної потреби. Цех оснащений браковочно-примерочным устаткуванням, складськими встаткуваннями, ЕОМ для розрахунку шматків матеріалу.

У розкрійному цеху, полотна матеріалу вручну або із застосуванням машин відповідно до розрахунку настилають на настилочные столи. Висота настилу коливається від 8(хутро) до 200 полотен (бавовняна та шовкови тканини). На верхнє полотно наносять контури деталей і вирізують, застосовуючи пересувні й стаціонарні машини.

У швейному цеху відповідно до заздалегідь розробленої документації деталі криючи подаються на робочі місця. Процес пошиття складається з обробки (заготівлі) окремих вузлів і деталей і їхньої зборки (монтажу). Кількість робітників у потоці може бути від 15-20 до 200 і більше людин. Готовий виріб передається на обробку (чищення, ВТО, пришиття ґудзиків, комплектуванні й т.д.).

Етапи виробництва одягу:

Всі послуги, надавані населенню, по своєму призначенню характеру виробництва практично підрозділяються на три основні групи:

  • Виготовлення нових виробів по індивідуальних замовленнях.

  • Послуги з ремонту й відновлення виробів.

  • Послуги зі створення зручностей у побуті.

Особливості виробництва одягу по замовленнях населення є індивідуальність кожного замовлення як по конструкції, так і по наявності різних фасонів. Це визначає послідовність технологічного процесу, що в основному аналогічна процесу масового виробництва одягу. (підготовка нових модних зразків, розробка технічної документації, підготовка тканини до розкрою, розкрій і виготовлення одягу)

В виробництві одягу по індивідуальних замовленнях у відмінності від масового виробництва, технічну документацію розробляють на різні конструктивні основи, які є базою для виконання замовлень і використаються при оформленні замовлень і виготовленні виробів.

Процес виготовлення виробів іде за наступною схемою:

Поряд з виготовленням нового одягу в ательє повинні виконувати замовлення населення по перелицювання, переробки й ремонту виробів.