Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
книга ЗФН (2009р).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
28.15 Mб
Скачать

Порушення прав людини в Україні

За результатами моніторингу міжнародної організації Human Rights Watch, Україна має цілу низку проблем щодо порушення прав людини. Основні з них викладені в щорічній доповіді міжнародних спостерігачів в Україні.

▪ Значна частина засобів масової інформації залишається під контролем окремих осіб, які використовують ЗМІ як засіб політичного тиску і маніпуляцій громадською думкою.

▪ Жінки залишаються найбільш уразливою частиною працюючого населення. Тільки одна з шести жінок займає керівну посаду на державній службі чи у бізнесі. При прийомі на роботу роботодавці надають перевагу чоловікам. 80% безробітних – це жінки. Шукаючи роботу, за останні 10 років Україну залишили 400тис. жінок у віці до 30 років.

▪ Як прояви расизму слід розцінювати напади, погрози та вираження національної ненависті з боку антисемітів (напр. скінхедів), принизливого ставлення до циган. Здебільшого, міліція розглядає ці дії як хуліганство.

▪ Гострими проблемами залишаються питання правового захисту громадян, застосування насилля під час арешту та утримання під вартою, під час допитів, а також незадовільні умови утримання ув’язнених, високий рівень захворювання на туберкульоз серед них.

▪ В країні нараховується близько 500 тис. хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих, біля 800 тис. наркозалежних. Нажаль, значна частина цих людей страждає від проявів дискримінації їх прав щодо охорони здоров’я, соціального захисту, невтручання в особисте життя.

Grammar exercises

Grammar: The Continuous (Progressive) Tenses

Ex.1. Make the following sentences interrogative and negative. Translate them:

You are studying at the Police Academy. (Present Continuous Tens)

Ви навчаєтесь в поліцейській академії.

Are you studying at the Police Academy?

You are not studying at the Police Academy.

  1. A customs officer is checking the passenger’s luggage.

  2. They were selling drugs when the police officer came up to them.

  3. We are discussing the report about the felonies in this district.

  4. An inspector is examing a crime scene.

Реферат та анотація

Інформаційні документи поділяються на первинні та вторинні. Первинні документи – це публікації, в яких фіксується результати науково-технічних дослідень та подається інша актуальна інформація. Вторинні документи являють собою результат опрацювання первинних документів. До них належать: реферати, анотації, бібліографічні довідки, каталоги, картотеки, довідкова література.

Реферат – це максимально стислий переказ змісту первинного документу.

Анотація – це дуже стисла характеристика матеріалу, яка інформує адресата про питання, які розглядаються в публікації і вміщує інколи оцінку та висновки референта в загальній формі.

Складання рефератів

Першим етапом роботи по реферуванню є уважне читання всього тексту, поділ його на змістові фрагменти, визначення теми і головної думки (ідеї) тексту.

При поділі тексту на змістові фрагменти вагому допомогу може надати наявність абзаців.

Другим етапом є визначення логічної структури тексту і перегрупування виділених у тексті або вписаних фрагментів згідно з цією логічною структурою.

Третім етапом є складання тексту самого реферату. Досить часто текст реферату монтажується з частинок тексту оригіналу. Але необхідно пам’ятати, що реферат - це новий текст.

Четвертим і завершальним етапом у роботі над рефератом є його редагування.