Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
книга ЗФН (2009р).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
28.15 Mб
Скачать

Методичні вказівки щодо виконання контрольних робіт з англійської мови

Мета контрольних робіт перевірити рівень засвоєння навчального матеріалу. Контрольні роботи спрямовані на перевірку знань граматики‚ основ спілкування; навичок читання‚ перекладу та реферування фахової літератури.

Виконання і оформлення контрольних робіт

Контрольні роботи повинні виконати слухачі першого та другого курсів. Студенти виконують контрольну роботу для другого курсу

  1. Пропонується три варіанти контрольних робіт.

Слухачі/студенти повинні виконати один із трьох варіантів у відповідності з останьою цифрою своєї залікової книжки: слухачі‚ номери залікових книжок яких закінчуються на:

1‚ 2‚ 3, Виконують варіант № 1;

4‚ 5‚ 6, - варіант № 2;

7‚ 8‚ 9‚ 0, - варіант № 3.

  1. На титульній сторінці зошита‚ в якому виконується контрольна робота‚ повинно бути вказано: прізвище слухача/студента‚ адреса‚ номер залікової книжки‚ варіант контрольної роботи‚ прізвище викладача.

  2. Всі сторінки зошита необхідно пронумерувати.

  3. Робота повинна бути написана чорним або синім чорнилом (кульковою ручкою)‚ охайно та читабельно. В зошиті в клітинку необхідно писати через рядок. Після завершення роботу необхідно ще раз уважно прочитати.

  4. Необхідно обов’язково вказувати номери вправ і номери речення‚ сторінки посібника.

  5. Опрацьовуючи текст (діалог) або виконуючи вправу необхідно виписати незнайомі слова та словосполучення‚ написати їх транскрипцію та переклад, користуючись словником. Перш за все необхідно прочитати весь текст (діалог), зрозуміти зміст‚ і лише тоді приступати до перекладу.

  6. Перед виконанням контрольної роботи потрібно перш за все повторити граматичний матеріал. Кожен слухач/студент повинен користуватись двомовним словником та граматичним довідником.

  7. Контрольна робота складається із завдань, виконання яких націлено на:

  • вміння писати без помилок;

  • вміння перекладати з іноземної мови на рідну та навпаки;

  • знання граматики;

  • знання лексики для майбутнього спілкування;

  • одержання інформації;

  • вироблення навичок здогадки та кмітливості.

  1. Якщо контрольна робота виконана не у відповідності з вказівками, або не повністю‚ вона повертається слухачу без перевірки.

  2. Контрольну роботу висилати методисту ННІЗДН.

Виправлення помилок

  • Отримавши перевірену контрольну роботу‚ необхідно уважно прочитати рецензію викладача‚ ознайомитись з усіма зауваженнями рецензента на полях зошита‚ проаналізувати допущені помилки і виправити їх.

  • Всі речення‚ в яких були помилки‚ необхідно переписати у виправленому вигляді і підкреслити в них ту частину речення або слова‚ в яких були допущені помилки (при цьому необхідно вказати номер сторінки зошита).

  • Якщо робота не зарахована‚ то вона повинна бути повністю виконана знову в цьому ж зошиті і вислана рецензенту для повторної перевірки.

  • Відрецензовану і виправлену контрольну роботу необхідно мати при собі на заліку або іспиті.