Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPUR_vsi_ptannya.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
192.57 Кб
Скачать

22) Завдання визначення ефективності застосування комунікацій.

Комунікації ― це обмін інформацією, на оснсві якої керівник отримує дані, необхідні для прийняття рішень, і доводить їх до працівників організації.

Завдання: перевірка правильності та ефективності самої концепції розвитку під-тва і стратегії просування товарів і комунікації діяльності.

Метою аналізу результатів застосування комунікацій під-тва є:

  • Контроль впливу на показник госп.діяльності кількісних заходів, які були заплановані під час розробки і впровадження комплексу комунікацій під-тва

  • Контроль кількісних показників, ставлення споживачів до під-тва і його продукції, рекламних звернень і інше

23) Загальні чинники ефективності комунікацій.

Комунікації ― це обмін інформацією, на оснсві якої керівник отримує дані, необхідні для прийняття рішень, і доводить їх до працівників організації.

На ефективність функціонування системи маркетингових комунікацій впливають різноманітні чинники. Загальними принципами її підвищення є:

1) чим більша монополія джерела комунікації, тим вища можливість позитивного відгуку одержувача звернення;

2) комунікації ефективніші тоді, коли звернення відповідають думкам, переконанням і уподобанням одержувача звернення;

3) впливати на споживача легше, якщо він захоплений темою або цікавиться нею;

4) комунікація буде успішнішою, якщо її джерело спеціалізоване, має високий статус, відомі його цілі або орієнтація, особливо якщо воно впливове і легко ідентифікується;

5) якою б не була комунікація, необхідно враховувати соціальний контекст, який завжди впливає на сприйняття.

24) Інтелектуальна продукція, її специфіка та проблеми оцінки.

Інтелектуальна власність - результат інтелектуальної, творчої діяльності однієї людини ( автора, виконавця, винахідника таінш. ) або кількох осіб. Право інтелектуальної власності — у найширшому розумінні означає закріплені законом права на результат інтелектуальної діяльності в промисловій, науковій, художній, виробничій та інших галузях.

Ек.оцінка інтелект.продукції в сьогоднішніх умовах важлива, оскільки вона визначає різні джерела фінансування проектів в галузі науки і техніки(держ.бюджет, спец фонди, державні і недержавні приватні під-тва, закордонні інвестори).

Оцінка об'єктів інтелектуальної власності (ОІВ) дозволяє визначити вартість кінцевих продуктів інтелектуальної роботи в грошовому еквіваленті. Необхідність в оцінці інтелектуальної власності звичайно виникає при здійсненні угод купівлі- продажу патентів, торговельних марок і ін., або при висновку ліцензійної угоди на право використання об'єктів інтелектуальної власності, а так само при визначенні розміру компенсації збитку, заподіяного правовласникові незаконним використанням його патентів, торговельних марок і ін. Але в сучасній практиці присутні й інші причини, у зв'язку з якими необхідна офіційна процедура оцінки патентів, торговельних марок (товарних знаків), авторських посвідчень і інших об'єктів.

Оцінка інтелект.власності , як правило, представляється у нематеріальних активах під-тва, вартість яких виражається в ек.оцінці прав на об’єкти інтелект.власності, що використовуються протягом тривалого часу у госп.діяльності і приносить прибуток.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]