Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPUR_vsi_ptannya.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
192.57 Кб
Скачать

18) Ділові ігри як метод обґрунтування рішень

Ділові ігри дозволяють вирішити зад у умовах не визначення ризику та конр ситуації. Це принципово новий клас ігор застосов яких вимагає спец підготовк. До них відносяться огр-комунікац, орг.-розумов, проблемно-ділові, пробл-орієнт, ділові, апробат-пошукові і інноваційні. Особлив ОДІ: 1. Моделювання дія-ті різних фахівців з виріш комплекс упра-ня соц.-економ сист на основі реальної ін.-ції про їх стан; 2. Використ колектив діяльності у виробн. Рішень; 3. Умовність ролей для проведення ОДІ, наявн загал мотиву у всього колект 4. Необхідн залучення для проведення ОДІ спец підготовки агротехніків; 5. Передбач багатов рішень, та відсутність сист оцінк діяльності учасників 6. Забезпеч управління економіч напругою учасників при спец засосами. Видіяльють етапи: 1.Робота в групах; 2.Аналіз ходу гри; 3. Аналіз гавців результатів (рефлексія). Перед обговоренням рішень виробл кожною групою можна провести експертизу силами або фахівці або тих хто не приймає участі. Аналіз ходу гри проводитися її керівниками без участі гравців з використанням ін.-ції, збір агротехніки що працює в групі. В результаті аналізу виробляться стратегія проведення гри в наст циклі роботи груп. ЩДІ є досить тривалими – від декількох днів до декількох тижнів.

19) Евристичні моделі обґрунтування та прийняття рішень

Метод – це організація прийомів і спостережень що забезпечує досягнення певної мети.

Евристика – це сукупність прийомів дост методика постановки питань та їх вирішення, метод навчання та теорія такої методики . Евристичні методи базуються на принципах що визначають стратегічні і технічні м-ра при вирішенні слабко вирішуваній і не вирішуваній проблемі. Вони стимулюють мислення, дозволюєть генерувати нові ідеї, використання яких дає можливість підвищити ефективність вирішення управлінських задач. Еврестичні методи поділяються: 1.методи групової роботи; 2.методи індивідуальної роботи. Метод гріпової роботи. Існують ситуації коли мене-ру важко знайти варіант вирішення проблеми в цьому випадку можна застосовувати методи групової роботи.

16. Економіко-математичні моделі при оцінці комунікацій

Контроль ефекту-комунікацій може визначитись через економічні показники. Ефект застосов комунікац визначення за формулою: ∆Пр=(Q2-Q1\Q1)*100% ; ∆Пр - % зростання обсягу продукту є результат проведення заходів комунікацій. Q1,Q2 – обсяг прод до і після проведення комунікац компанії.

Економічний результат впливу комунікацій на ефект-т діяльності під-ва можуть бути визначенні на основі моделювання реакції ринку. Як відмінні пар-ри моделі найчастіше використовують показники обороту прибутку і частки ринку. Найпрост функція реакції ринку: у=а+вх.; у – залежна зміна величини збуту ; х - витрати на рекламу.

Зв'язок між розвитком збуту і рекламним бюджетом – можна проілюструвати за допомогою С-подібної ф-ції яка може бути відображена через логіст функ-ю: у=Уt:[1+ea-bx], Yt – межа насиченості попиту;

Функція реакції ринку - що враховує вплив конкурентів: Y=Y0+(Yt-Y0)*[1+a(Xk*x)], Y0 - розмір збуту без реклами, Xk – витрати конкурент на рекламу, x – витрати на рекламу під-ва що дослідж.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]