Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPUR_vsi_ptannya.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
192.57 Кб
Скачать

5) .Визначення ефективних категорій рекламо носіїв

Крім вибору конкретних категорій рекламоносій при плануванні рекламних компаній виходять з усереднених кількісних хар-к різноманітних засобів реклами.

Оцінювання комунікативної ефективності може бути проведене на підставі оцінювання запам’ятовування.

Для його визначення використовують методи, які засновані на пізнанні та згадуванні.

Якщо споживачі позитивно ставляться до засобів інформації, тоді ефек-ть комунікацій взначається зміною успіху розподілу.

К усп = З/А

К усп – коеф-т успіху розподілу

З – к-ть осіб, яких спонукало до купівлі певне рекламне звернення

А – к-ть осіб, які охоплені рекламним зверненням.

К усп = З/SP ( те саме що і попередня просто інше позначення)

Як додатковий метод контролю за еф-ть комунікацій можна фіксувати вхідні телефоні дзвінки і визначити при цьому джерело інформації про певний товар та фірму вцілому.

Враховуючи к-ть таких дзвінків можна визн-ти комунікаційну ефективність від розміщення повідомлення в різні ЗМІ, для чого необхідно розрахувати коеф-т комунікаційної ефективність за формулою.

К ком еф-ті = S розн/N

К ком еф-ті – коеф-т комунукаційності ефективності

S – кошти витраченні на розміщення повідомлення у певному ЗМІ за певний період.

N – к-ть дзвінків або інші отриманні за цей період заходів.

Порівнюючи значення даного коеф-ту для різних ЗМІ можна знайти такі носії рекламної інф-ї де розміщення є неефективним.

Після аналізу причин такої неефективності, їх можна виключити з переліку.

7) Визначення стандартних відхилень розподілів імовірностей грошових надходжень інвестиційних проектів

Будь-яка випадкові величини, що представлені розподілом ймовірностей має матем характер сподівань та стандартні відхилення. Річні надходження інвестиційних проектів також випадкові величини з відповідним розподілом ймовірностей, що мають відповідні математичні сподівання і стандартні величини. В результаті взаємодії грошових надходжень проекту в період його існування можливі 2 варіанти:

1)Потоки щорічних грош надходжень проекту є незазалежними

2)Потоки щорічних грош надходжень проекту є залежними

3)Незалежні потоки щорічних грошових надходжень проекту означають, що між потоками не може існувати будь-якої системи залежностей, а лише випадкова. В цьому випадку дисперсії визн за ф-молою:

- дисперсія NPV проекту з урах-ням ризику.

-- дисперсія еквівалента певності

  • Абсолютно залежні потоки щорічні надходження проекту означ, що при відповідного значення грошового потоку першого року всі надходження є обумовленими. Дисперсія визн за формулою:

8) Визначення управлінських рішень та їх ознаки

Один із найважливіших етапів в технологічному процесів в упр-ні під-вом являється підготовка та прийняття управлінських рішень.

Управл рішення – це результат вибору керівником одного з можливих варіантів або альтернативних напрямів дії в процесі використання роботи, обов’язків, що відповідають посаді що він займає.

Прийняття рішень є інтегральною частиною управління орг.-єю будь-якого роду, при цьому компетентність в данній області відрізняє менеджера від не менеджера, а ефективного менеджера від його нефективного колеги. (повний це все брєд….:))))

Таким чином управлінські рішення можна розглядати як результат управлінської праці,а його прийняття як процес що забезпечує отримання його результату.

Управлінські рішення складають програму по зміннні позиції п-ва на виході, вони завжди направленні на коригування ринкової ніші, яку займає п-во або на переведення п-ва у бажану стратегічну позицію.

У зв’язку з цим управлінські рішення зводяться або до програми управлінських дій або до розробки стратегії.

Найважливіші ознаки управ-их рішень:

Організовуючий, реструктуризаційний, диверсивікаційний(багатопрофільний напрям) характер, по відношенню поведінки п-ва на ринку та його взаємодії з конкурентами.

Організовуючий характер управлінських рішень пов'язаний з тим, що вони визн стратегічні лінії розвитку п-ва на певний період і дають можливість орієнтуючись на перспективу встановити перед п-вом певні конкретні задачі.

Реструктуризаційний та диверсифікацій ний випливає з необхідності пошуку неординарних дій переважно поза межами діяльності п-ва націлена на підвищення прибутковості та результативності за рахунок здобутків п-ва або реструктуризації в середині п-ва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]