Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСЕКРВР - 2012 (проект).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.9 Mб
Скачать

В цілому структура загальнокримінальної злочинності виглядає наступним чином:

Щодо особи злочинців відбулося збільшення кількості злочинів: скоєних неповнолітніми (з 19 до 38), вчинених в громадських місцях (з 41 до 48), вчинених на вулиці (з 33 до 35), скоєних групою осіб (з 44 до 64 ).

Зменшилась кількість злочинів: скоєних в стані сп’яніння (з 71 до 60), скоєних раніше судимими особами (з 102 до 52).

Відсутність належного фінансування з боку державного бюджету, призвело до значного зношення матеріально-технічної бази та основних засобів райвідділу. В таких умовах значно складніше стає у повній мірі і якісно виконувати поставлені перед міліцією завдання.

В зв’язку з потребою капітального ремонту, дев’ятий рік у Вишгородському районному відділі, не працює ізолятор тимчасового тримання затриманих і взятих під варту осіб, що в край ускладнює роботу працівників міліції, щодо розкриття злочинів, проведення оперативних та слідчих дій.

Арештованих та адмінзатриманих, щодня доставляють до ізоляторів тимчасового тимання інших райвідділів Київської області, та СІЗО №13, що в свою чергу збільшує витрати на паливно-мастильні матеріали, та амортизацію автотранспортної техніки задіяної на конвоювання. В середньому за місяць конвойний автомобіль витрачає 1000 л. пального.

Потребують проведення реконструкції, ремонту та відповідного технічного укріплення кімнати зберігання зброї. У зброярні Вишгородського РВ зберігається зброя 5 правоохоронних підрозділів. Виконання робіт з технічного укріплення чергової частини коштує 120 тис. грн.

Не вирішеним залишається питання ремонту даху та приміщень райвідділу. На ремонт даху необхідно 95 тис. грн., а косметичний ремонт приміщень райвідділу потребує близько 120 тис. гривень.

Потребує ремонту спортивний зал який розташований на території райвідділу. Приміщення може використовуватись для проведення спортивних змагань як районного так і обласного рівня, спартакіад та олімпіад. Для ремонту необхідно близько 150 тис. гривень.

Потребує оновлення автопарк райвідділу і вирішення питання забезпечення автомобілів паливно-мастильними матеріалами та запасними частинами. Згідно штатної належності в райвідділі перебуває 17 автомобілів, постійно експлуатуються 8 автомобілів, 9 – потребують капітального ремонту, або вичерпали свій ресурс та підлягають списанню. Через відсутність необхідної кількості паливно-мастильних матеріалів, запасних частин та транспортних засобів не вдається оперативно реагувати на виклики громадян щодо скоєних відносно них або їх майна злочинів, що знижує ефективність роботи із розшуку та затримання злочинців, розкриття злочинів по гарячих слідах.

Для забезпечення нормальної діяльності дільничних інспекторів міліції на дільницях, оперативних працівників карного розшуку, державної служби боротьби з економічними злочинами необхідно 5 автомобілів. Загальна сума щомісячної потреби у маслах, фільтрах, гумі, тормозних колодках, тощо складає близько 10-15 тис. грн. Для забезпечення виконання поставлених перед міліцією завдань та враховуючи норми розходу, місячна потреба у пальному складає 4-5 тонн.

На сьогоднішній день для забезпечення кваліфікованого, оперативного збору інформації, слідів на місці скоєння злочинів, вжиття першочергових слідчих та криміналістичних заходів з подальшою їх легалізацією, райвідділ потребує у спеціалізованому автомобілі "Криміналістична лабораторія". Орієнтовна вартість такого авто складає 150 тис. гривень.

З метою забезпечення належної організації оперативного зв’язку залишається не вирішеним питання забезпечення райвідділу радіостанціями. На сьогоднішній день існує потреба у 15 переносних, 2 стаціонарних та 11 автомобільних радіостанціях, загальна сума для їх придбання складає 25 тис. гривень.

Залишається невирішеним питання щодо організації доставки трупів померлих людей, загиблих у результаті ДТП та інших злочинів до моргу. Працівники міліції змушені виконувати завдання із доставки трупів, при цьому спец автомобіль потребує технічного ремонту та оновлення.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про злочини та події, своєчасного інформування зацікавлених підприємств та відомств про стан криміногенної обстановки, Вишгородський РВ потребує у виділені коштів для придбання сучасного телетайпного комп’ютерного комплексу, вартість якого складає 10 тис. гривень.

Досі міліція залишається незабезпеченою в необхідній кількості комп’ютерною технікою та розхідними матеріалами, як наслідок унеможливлюється ефективна робота з обліками викрадених речей, базами даних відносно злочинців, транспортних засобів, тощо. Необхідно 18 сучасних комп'ютерів, 11 лазерних, 4 кольорових принтерів, 4 сканера.

60 відсотків працівників райвідділу не забезпечені в повному обсязі форменим одягом, у інших давно закінчились строки носки. Враховуючи, що один комплект форменого одягу складає 2 тис. грн., то загальна сума необхідна для забезпечення райвідділу – 150-180 тис. гривень.

З метою взаємодії правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування по запобіганню злочинності та забезпечення правопорядку на території Вишгородського району, готується проект Програми профілактики злочинності у Вишгородському районі на 2012-2014 роки, основні напрямки якої:

  • охорона конституційних прав громадян, захист життя, здоров’я, честі і гідності людини та її майна від злочинних посягань;

  • упередження дії соціальних передумов злочинності та усунення причин і умов, що сприяють скоєнню правопорушень;

  • мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків;

  • запобігання та протидія поширенню наркоманії, пияцтва та алкоголізму;

  • заходи щодо посилення профілактики злочинів серед раніше засуджених осіб;

  • охорона громадського порядку та безпеки дорожнього руху;

  • протидія організованій злочинності;

  • заходи щодо посилення захисту економічних відносин від злочинних посягань;

  • посилення профілактичного впливу на розвиток криміногенної ситуації в районі з боку усіх органів державної влади;

  • широке залучення громадськості до охорони громадського порядку;

  • підвищення рівня інформованості населення з питань реального стану злочинності.

Основні завдання роботи особового складу Вишгородського району на 2012 рік

1. Подальше удосконалення організації професійної діяльності працівників Вишгородського райвідділу.

2. Поліпшення організації розкриття злочинів на всьому шляху від реєстрації заяви про злочин і закінчуючи розслідуванням кримінальної справи, направленням її до суду.

3. Організація предметної роботи із підобліковим елементом для профілактики їх протиправної та злочинної діяльності.

4. Активне залучення громадян району до охорони правопорядку.

5. Забезпечення належного контролю за станом обліково-реєстраційної дисципліни.