Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСЕКРВР - 2012 (проект).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.9 Mб
Скачать

4.5. Інвестиційна діяльність

Враховуючи інвестиційні можливості підприємств, організацій, а також бюджетів усіх рівнів, у 2011 році очікується освоїти за рахунок усіх джерел фінансування 550 млн. грн. інвестицій в основний капітал, що становитиме 25% показника 2010 року.

Впроваджено інвестиційний проект ТОВ “Комплекс Агромарс” – забійний цех потужністю 9 тис. голів за годину в селі Гаврилівка на суму 100 млн. Євро (147 млн.дол.США). За рахунок його введення створено близько 250 нових робочих місць.

Прогнозується, що у 2012 році обсяги інвестицій в основний капітал залишаться незмінними відповідно до очікуваних показників 2011 року і становитимуть 500 млн. гривень.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій за підсумками на кінець 2011 року очікується в розмірі 90 млн. дол. США. і за звітний період скоротиться на 2,5 млн. дол. США., або на 2,7 відсотка.

Прогнозується, що обсяги прямих іноземних інвестицій на кінець 2012 року утримаються майже на рівні очікуваних показників минулого року і становитимуть 92 млн. дол. США.

Для поліпшення інвестиційного клімату: розміщується інформація щодо інвестиційного потенціалу та інвестиційної діяльності району в мережі Internet; продовжується розробка генеральних планів забудови, схем планування територій; забезпечуються сприятливі умови для провадження підприємницької діяльності (єдине вікно, дозвільний центр).

Впроваджено інвестиційний проект ТОВ “Комплекс Агромарс” – забійний цех потужністю 9 тис. голів за годину в селі Гаврилівка на суму 100 млн. Євро (147 млн.дол.США). За рахунок його введення створено близько 250 нових робочих місць.

Найближчим часом очікується впровадити наступні інвестиційні проекти:

- 4 бройлерні ферми потужністю 760 тис. голів за рік в смт. Димер ТОВ “Комплекс Агромарс” на суму 17,2 млн.дол.США та створити 80 нових робочих місць;

- інкубаційний цех потужністю 80 млн. голів за рік в с. Гаврилівка ТОВ “Комплекс Агромарс” на суму 9,3 млн.дол.США та створити 70 нових робочих місць;

- очисні споруди потужністю 8 тис.куб.м за добу в с. Гаврилівка ТОВ “Комплекс Агромарс” на суму 6,6 млн.дол.США та створити 20 нових робочих місць;

- виробничі потужності в с. Лебедівка ТОВ “Український племінний кролівничий комплекс” на суму 0,2 млн.дол.США та створити 20 нових робочих місць.

Реалізація інвестиційних проектів передбачається на земельних ділянках:

- територія Новопетрівської сільської ради – земельна ділянка загальною площею 212 га, під розміщення промислово-технологічного парку „Київщина”;

- територія Синяківської сільської ради в с. Раківка – земельна ділянка загальною площею 27 га, для створення промислової зони.

Крім того, можливе розміщення промислових зон на земельних ділянках, які знаходяться на території Любимівської (42 га) та Ровівської (74 га) сільських рад, після розробки необхідної документації стосовно доцільності їх розміщення.

Пропонуються до впровадження наступні інвестиційні пропозиції:

  • Багатофункціональний курортний комплекс Litvinovka Entertainment з концепцією надання якісних послуг у сфері бізнесу, спорту та відпочинку.

  • Центр активного відпочинку і екстремальних видів спорту X-life.

  • Завод по переробці твердих побутових відходів.

  • Будівництво каналізаційних очисних споруд м. Вишгород потужністю 15 тис.м.куб. на добу.

Основною метою на 2012 рік буде створення умов для відновлення інвестиційної активності суб’єктів господарювання, підвищення ефективності інвестування шляхом збільшення капітальних вкладень у реалізацію інвестиційних проектів, які передбачають впровадження новітніх технологій, модернізацію застарілих виробництв.

Основні завдання та заходи на 2012 рік:

  • організація та проведення форумів, робочих нарад, семінарів, “круглих столів” з питань залучення іноземного інвестування в район для вивчення світового досвіду роботи з іноземними інвесторами;

  • висвітлення інвестиційного та економічного потенціалу району у міжнародних тематичних заходах за кордоном шляхом активізації участі у міжнародних форумах, семінарах, конференціях та виставках;

  • підготовка та видавництво Інвестиційного паспорту Вишгородського району;

  • формування пропозицій щодо забезпечення спрощеної процедури видачі документів дозвільно-погоджувального характеру, пільгового оподаткування, надання певних гарантій інвесторам, визначення зон підвищеної інвестиційної привабливості під час розробки нормативно-правових актів;

  • активізація роботи щодо залучення іноземних інвесторів до розбудови інфраструктури району;

  • залучення інвесторів для активізації використання нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, розвитку та застосування екологічно чистих технологій з утилізації твердого та побутового сміття.