Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_vki_dlya_MAG1STR_V.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
3.45 Mб
Скачать
    1. ВИмоги до графічної частини магістерської кваліфікаційної роботи

Окрім пояснювальної записки магістрант виконує і представляє до захисту не менше шести аркушів графічного матеріалу: матеріали науково-дослідної частини на 3-4 листах і не менше трьох креслень інженерно-технічного характеру.

Зміст креслень інженерно-технічного характеру визначає керівник магістерської роботи. Це може бути апаратурно-технологічна схема виробництва певного виду продукції ресторанного господарства, технологія якого є предметом досліджень магістерської роботи, компонувальне рішення закладу ресторанного господарства з розміщенням обладнання, ситуаційний план, генплан, розрізи тощо.

Креслення «Ситуаційний план» відображає результати досліджень, що були проведені при виконанні техніко-економічного обґрунтування.

Ситуаційний план розробляється на основі карт (чи карти-схеми) міста, району, в якому відбувається проектування. Радіус обхвату території на плані – до 80мм. Масштаб розробки – М 1:5000, М 1:10000.

На ситуаційному плані вказуються: місце розташування проектуємого закладу ресторанного господарства, об’єкти-конкуренти (діючи підприємства харчування), об’єкти-постачальники відвідувачів (місця зосередження потенційних споживачів), напрям сторін світу. Нумерація об’єктів на ситуаційному плані повинна чітко відповідати таблиці експлікації будівель та споруд, яка надається безпосередньо під фрагментом карти (додаток Т).

Креслення «План благоустрою» розробляється у масштабі М 1:500, інколи М 1:200 та М 1:1000.

На ділянці будівництва виділяємо такі зони: зона під забудову, площею =…м2 (площа будівлі закладу); зони озеленення загальною площею Sоз=…..м2 (розрахунок за формулою 3.6); зелена захисна смуга шириною ….м (1-3 м); зона відпочинку відвідувачів, площею Sзв=…..м2 (0,1 м2 на місце); літній майданчик на ….місць, площею Sлм=….. м2 (2 м2 на 1 місце); автостоянка для машин відвідувачів на ….місць, площею Sac=….м2 (24 м2 на одне машиномісце (за нормативом 10-15 місць на 100 місць у залах закладу).

Відстань від автостоянки до будівлі закладу не повинна перевищувати 150 м і бути меншою 10 м (при місткості 10-50 автомобілів), або 25 м – понад 100 автомобілів) та (або) існуюча автостоянка за адресою……..; розворотний майданчик площею Sрм=….. м2 (рекомендовані розміри 6м6м…11м11м); господарські та технічні споруди (окремо розташовані бойлери, трансформаторні підстанції, склади тари, майданчик для сміттєзбірників тощо), загальною площею Sгтс=….м2; (визначається індивідуально за прийнятим оснащенням); транспортні комунікації шириною проїжджої частини…. м; основний підхід до закладу шириною…..м; пішохідні доріжки шириною…….. м; загальною площею Sтк=….м2, малі архітектурні форми ……, будівлі існуючої забудови….. (протипожежні відстані між будівлями 10-15 м).

На плані благоустрою також необхідно вказати: напрями руху територією (вхід для відвідувачів, персоналу, напрямок завантаження сировини), напрями сторін світу.

У випадку проведення реконструкції житлової забудови, яка склалася, необхідно передбачати планомірне упорядкування території з урахуванням існуючої містобудівної ситуації.

Площа озеленення, Sоз, м², визначається за формулою:

, (3.6)

де Sд – площа ділянки будівництва, м².

Нормативний показник рівня озеленення ділянки – не менше 40% від площі ділянки будівництва.

Креслення «Компонувальне рішення закладу ресторанного господарства з розміщенням обладнання».

Даний аркуш креслень графічної частини проекту являє собою план підприємства харчування з розташуванням обладнання у всіх приміщеннях.

Компонування усіх приміщень виконується відповідно до рекомендацій, які викладені у пункті 2.3.10.

При розміщенні обладнання у виробничих цехах слід пам’ятати, що технологічні лінії комплектують з дотриманням мінімальних допустимих відстаней між окремими одиницями устаткування або між обладнанням і стіною для забезпечення нормальних умов монтажу, експлуатації і ремонту (додаток У).

Все устаткування по довжині і ширині приміщення бажано прив’язувати до найближчої будівельної конструкції (найчастіше стіни).

Стосовно розташування столів у залі, то їх розміщують по діагоналі або паралельними рядами, лініями чи групами з однаковою або різною відстанню між ними. Необхідно приймати до уваги, що ширина проходів у залі (додаток Ф) визначається відстанню між спинками стільців (відстань від спинки стільця до краю стола – 0,5м) при лінійному розташуванні столів; між кутами столів – при діагональному розміщенні; між спинками стільців та кутами столів – при змішаній розстановці.

Відстань між стіною та розташованими вздовж неї столами має становити не менш як 0,4м, а в разі розміщення столів паралельними рядами – 0,3м.

Відстань від лінії самообслуговування до найбільш віддаленого стола не повинна перевищувати 20м, а при обслуговуванні офіціантами – від роздавальні до найбільш віддаленого стола - 30м.

При плануванні танцмайданчику в залі закладу додатково збільшують його площу виходячи із норми 0,125-0,2м2 площі на 1 місце в залі.

Мінімальна фізіологічно-функціональні розміри за столом на одного відвідувача складають:

- в їдальнях при підприємствах, ВНЗ, ПТУ – 400х400мм;

- в закладах високого класу - 800х600 (500)мм;

- в інших закладах – 600х400мм.

Санітарні вузли розміщують у вестибюлях єдиним блоком. У санвузлах для відвідувачів, відповідно до санітарних норм [8], розміщують один унітаз на 60 чоловіків та один унітаз на 40 жінок. Приклад компонувального вирішення санітарних вузлів і душових наведено в додатку.

Креслення «План цеху з виробництва нової продукції».

Креслення «Апаратурно-технологічна схема виробництва нової продукції».

Графічна частина магістерської кваліфікаційної роботи виконується олівцем або за допомогою ПК на аркушах формату А1(841х594мм) з дотриманням вимог стандартів, ЄСКД та СПДС.

Поле креслення на аркуші обмежують рамкою з відстанню зліва 20мм від краю, а з інших боків – 5мм. У правому нижньому куті креслення згідно ДСТУ Б.А.2-4-4-99 (ГОСТ 21.101-97) вміщують основний напис за формою 4 (додаток). Перелік обладнання, експлікацію приміщень та умовні позначення розташовують під основним кресленням або ліворуч від нього з відступом на 10-12мм (додаток ). Усе устаткування зображується умовними позначеннями (додаток ).

Перший аркуш графічної частини – ситуаційний план та план благоустрою, потім послідовно нумерують компонувальне рішення закладу ресторанного господарства з розміщенням обладнання, план цеху з виробництва нової продукції і апаратурно-технологічну схему виробництва нової продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]