Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_vkaz_vki_dlya_MAG1STR_V.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
3.45 Mб
Скачать

2.1.6 Загальна характеристика ділянки будівництва (вивчення можливості підключення проектованого підприємства до існуючих інженерних мереж)

Попередні архітектурні пропозиції створюються на основі прийнятих рішень щодо концептуального спрямування діяльності закладу ресторанного господарства, що проектується. Рішення щодо архітектурної композиції, поверховості, розмірів будівлі, площі забудови повинні максимально розкривати особливості типу, класу, етнічного, кулінарного спрямування підприємства, його направленості на певний контингент споживачів.

При дослідженні міської інженерної інфраструктури та наданні загальної характеристики ділянки будівництва необхідно висвітлити наступні моменти:

- місце розташування ділянки під будівництво (місто (район), вулиці що обмежують мікрорайон, адреса);

- рельєф ділянки забудови – спокійний, ухил 5% в бік вул……, (інше);

- типи ґрунтів (тільки для об’єктів нового будівництва) – намивні (підзолисті, суглинкові, тощо);

- глибина промерзання ґрунту (тільки для об’єктів нового будівництва)……м;

- архітектурний стиль забудови мікрорайону – постмодернізм (індастрі, кантрі, етнічний, ін., забудова відсутня). При будівництві закладу у сільській місцевості із невираженим архітектурним стилем або в інфраструктурі автомагістралей архітектурний стиль підприємства визначається без обмежень відповідно до обраної концепції. У випадку реконструкції (добудови, вбудованого приміщення закладу) необхідно дотримуватись архітектурного стилю існуючої будівлі.

- район забудовано переважно 5-ти поверховими будівлями (9-ти та 16-ти поверховими, малоповерхова забудова, інше);

- визначити площу ділянки під будівництво. В умовах реконструкції дозволяється скорочення умовної площі ділянки на 25% без порушення нормативних вимог щодо допустимих показників озеленення та площі основних елементів функціонального призначення.

При вивченні можливості підключення інженерних комунікацій закладу, що проектується, (каналiзацiї, водопостачання, енергопостачання, теплопостачання, сигналізації та телекомунікації) до існуючих систем надається характеристика зовнішніх інженерних мереж (для нового будівництва) і робиться висновок про можливість нормального функціонування проектуємого підприємства відповідно до всіх санітарно-гігієнічних, архітектурних та протипожежних вимог.

Характеристика зовнішніх інженерних мереж (для нового будівництва):

- Мережі енергозабезпечення в районі – трансформаторна підстанція ТП №…..по вул……, (ЛЕП);

- Мережі водопостачання – міський водогін  (діаметр) 200….1000 мм проходить між вул.. …. та будинком №… по вул…… на відстані …. м від межі території забудови (ін.);

- Мережі каналізації – районний колектор  (діаметр) 500….1500 мм проходить між вул.. …. та будинком №… по вул…… на відстані …. м від межі території забудови. Дощова каналізація – приймач дощових вод на вул………..на відстані………. м від ділянки будівництва;

- Мережі теплофікації – міський теплопровід від ТЕЦ-№ …(котельні, тощо)  (діаметр) 200….1000 мм проходить між вул.. …. та будинком №… по вул…… на відстані …. м від межі території забудови;

- Мережі газопостачання – ГРП-№……… по вул…..;

Інформацію про характеристики і розміщення інженерних систем на території, прилеглій до ділянки будівництва, можна отримати з копіювання топогеодезичної зйомки в службі районного архітектора; у місцевому ЖЕО чи ЖЕК; шляхом безпосереднього обстеження ділянки.

У випадку відсутності будь-якої з інженерних мереж необхідно передбачити автономні системи забезпечення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]