Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПП Заочка, методичка.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
493.06 Кб
Скачать

Завдання для практичних занять: Фабула задачі:

5 вересня о 13 год. 30 хв. до чергового Жовтневого РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області звернулася з усною заявою гр-ка Сомова Раїса Михайлівна, 11.04.1960 р.н., уродженка м. Дніпропетровська, українка, гр-ка України, освіта вища, проживає в м. Дніпропетровську по пр. Гагаріна, буд. 115, кв. 17, яка повідомила, що в цей же день близько 12 години вона вийшла із своєї квартири. Вхідні двері квартири замкнула, як завжди, на один замок, ключ залишила при собі. Повернулася з магазину через годину і коли підійшла до дверей своєї квартири, двері в цей час несподівано відчинилися і з квартири вийшов невідомий чоловік віком 25-30 років, високого зросту, середньої статури, обличчя без особливих прикмет, округле, волосся чорне, коротке, пряме, зачесане направо. Він був одягнений в синю спортивну куртку “Адідас” і темні штани, коричневі туфлі. В правій руці невідомий тримав коричневий чемодан, а в лівій – господарську сумку червоного кольору.

На її запитання: “Хто ви? Як ви сюди потрапили?” чоловік різко зробив крок вперед і плечем сильно штовхнув її в груди, від чого вона впала на підлогу, ударившись при цьому ліктем правої руки. Побачивши, що незнайомець почав швидко прямувати до виходу з під’їзду, вона закричала: “Тримайте злодія! Тримайте злодія!” і, пересиливши біль, вибігла на вулицю, продовжуючи при цьому кричати. Однак запідозрений зник в напрямку сусіднього будинку. Запам’ятала, що цей чоловік, прямуючи у бік будинку № 117, пройшов поруч з молодою жінкою, яка прогулювалась з дитям.

Повернувшись до своєї квартири, побачила, що більшість речей, які знаходилися перед її виходом до магазину в шафі, лежать на підлозі кімнати.

Після цього подзвонила в сусідню квартиру, де, як вона побачила, знаходився одинадцятирічний Коваленко Микола (під час її крику “Тримайте злодія!” він визирнув з своєї квартири, а потім швидко сховався) і впевнившись, що він бачив невідомого, попрямувала до райвідділу міліції.

Вказана інформація була підтверджена неповнолітнім Коваленко М.В.

Запитання:

  1. В якому документі слід зафіксувати заяву Сомової Р.М?

  2. Чи може бути повідомлення 11-річного Коваленка М.В. джерелом доказової інформації?

  3. В якому документі слід зафіксувати повідомлення Коваленка М.В.?

  4. Чи є необхідність в перевірці заяви Сомової Р.М.?

  5. Яке рішення повинно бути прийняте по вказаному факту?

Робота на занятті:

  1. Розбір структури і змісту процесуальних документів, якими необхідно оформити заяву Сомової Р.М. та інформацію, отриману від неповнолітнього Коваленка М.В.

  2. Скласти процесуальні документи по оформленню заяви Сомової Р.М. та інформації, отриманої від неповнолітнього Коваленка М.В.

  3. Скласти постанову про порушення кримінальної справи № 973.

  4. Складання процесуальних документів закінчити в часи самостійної підготовки.

Матеріальне забезпечення:

  1. Зразки процесуальних документів (загальна бібліотека).

  2. КПК і КК України.

  3. Макети кримінальних справ або бланки процесуальних документів.

  4. Архівні кримінальні справи (забезпечує викладач).