Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_po_biletam.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
236.39 Кб
Скачать

5. Складіть таблицю основних даних, що характеризують розвиток економіки Франції (1870-1914рр.) за схемою:промисловість, сільське господарство, торгівля

Промышленность: Отставание промышленности из-за морального и физического износа оборудования , но в связи с милитаризацией экономики и подготовке к войне начала развиваться тяжелая пром-ть(возникли десятки чугуно- и сталелитейных заводов, к 1 мир. Войне их про-во увеличилось в 2-3 раза), начали возникать крупные монопол. объединения(в металлургии, угольной, машиностроит отраслях и т.д.), например в автомобилестроении – это Рено и Пежо.

С/х: Раздробленность сел/хоз. Его низкий уровень обусловил узость внутреннего рынка. Больше всего населения было задействовано тут, более 30%

Торговля: благодаря развитию судостроения в 1,5 раза увеличился тоннаж торгового флота. Экспортировались в основном преметы роскоши(ювелирные изделия, шелк, парфюмерия, косметика)

Страна имела мощный финансовый капитал, но оставалась аграрно-индустриальной.

6. Перелічіть основні положення норманської теорії та приведіть історико-економічні факти в підтвердження її неспроможності.

Возникла в 1 половине 18 ст в Германии, в России началась пропаганда во 2ой пол 18 ст. Основные положения: образование Киевской Руси – результат державотворительных действий скандинавов, славяне является собирателями, а действия фашистов во второй мировой войне оправдывались древним желанием славян «Приходите и владейте нами»

Этому противоречил ряд фактов: находки отечественных археологов – орудия орных средств труда, отечественные летописи, земледельческий характер словянского календаря и языческой религии.

1. Аграрна Столыпинськая аграрная реформа.

2. Економічна Политика протекционизма

3. Першою концентрованою формою опозиції проти буржуазії у Англії став Чартизм

4. Назвіть державу, США

5. В запропонованому списку б) О Бьом-Баверк;

6. Перша визначна праця «Трактат о налогах и сборах» 1662г

7. Яка батьківщиною історичної школи? Германия

8. Який теорії суспільного добробуту?Маслоу

9. У якої видатної Артхашастра

10. Насильницьке Экспроприация

Екзаменаційний білет №2

1.Пояснить. Чим відрізняється «Економікс» хіх століття від «економіки» Аристотеля? Обґрунтуйте відповідь.

Арістотелем економіка було однією з перших спроб аналізу капіталу в історії науки. Для Арістотеля економіка — це природна господарська діяльність землеробів, ремісників і дрібних торговців, пов´язана з виробництвом життєво необхідних продуктів, що мають споживну вартість. Вона включається в обмін, але тільки в межах, необхідних для задоволення власних потреб, і границі цієї діяльності теж природні — це розумне особисте споживання людиною. Саме тому ця діяльність має бути об´єктом турботи держави. До речі Маршалл ввів у науковий обіг поняття “економікс” замість “політичної економії” і дав власне визначення цієї науки. Він намагався розробити універсальну економічну теорії на основі об’єднання різних концепцій. Найбільшою його заслугою є створення синтетичної теорії, яка об’єднувала елементи трудової теорії вартості і теорії граничної корисності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]