Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМИ Курс р ЦПП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
418.3 Кб
Скачать

Тема 30. Право апеляційного оскарження та порядок його реалізації. Повноваження суду апеляційної інстанції

Вступ.

  1. Апеляційне оскарження судових рішень як гарантія здійснення права на судовий захист.

  2. Право апеляційного оскарження рішень і ухвал суду першої інстанції.

  3. Процесуальний порядок реалізації права апеляційного оскарження рішень і ухвал суду першої інстанції.

Висновки.

Методичні поради

У вступі студент розкриває актуальність теми, суть проблеми, що зазначена у темі курсової роботи, мету і завдання дослідження цієї проблеми, методологію дослідження, теоретичне та практичне значення обраної теми.

У першому розділі слід з’ясувати, що виконання завдань цивільного судочинства залежить від всебічного розгляду і вирішення цивільних справ у повній відповідності до чинного законодавства. Досягнення такої мети забезпечується цивільними процесуальними гарантіями, серед яких велике значення має функціонування у цивільному судочинстві України апеляційного оскарження і перевірки судових рішень і ухвал, що не набрали законної сили. Необхідно охарактеризувати апеляцію як стадію цивільного процесу, інститут цивільного процесуального права, як засіб оскарження судових рішень, що не набрали законної сили, з метою перевірки їх законності та обгрунтованості.

Другий розділ слід присвятити висвітленню права апеляційного оскарження рішень і ухвал суду першої інстанції. Необхідно охарактеризувати суб’єкти права апеляційного оскарження, об’єкт апеляційного оскарження. З’ясовуючи перелік ухвал, на які можуть бути подані скарги окремо від рішення суду, слід проаналізувати такі ухвали, навести приклади.

У третьому розділі слід висвітлити процесуальний порядок реалізації права апеляційного оскарження рішень і ухвал суду першої інстанції, з’ясувати форму і зміст заяви про апеляційне оскарження рішення суду, строк її подання, заяви про апеляційне оскарження ухвали суду і строк її подання, форму і зміст апеляційної скарги і строк її подання, порядок подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Необхідно охарактеризувати такі процесуальні дії: порядок прийняття апеляційної скарги до розгляду, приєднання співучасників, третіх осіб до апеляційної скарги, поданої особою, на стороні якої вони виступали, доповнення, зміну апеляційної скарги або відкликання чи відмову від неї; процесуальний порядок підготовки справи апеляційним судом, призначення справи до розгляду і межі розгляду справи апеляційним судом; процесуальний порядок розгляду справи апеляційним судом; повноваження апеляційного суду; порядок ухвалення рішень та постановлення ухвал апеляційним судом.

У висновках слід узагальнити основні положення курсової роботи, усі висновки, що були зроблені при вивченні і висвітленні окремих питань. Цим самим буде дано відповідь щодо досягнення мети і розв’язання завдань курсової роботи.

Тема 31. Право касаційного оскарження та процесуальний порядок його реалізації. Повноваження суду касаційної інстанції

Вступ.

  1. Касаційне оскарження як інститут цивільного процесуального права і стадія цивільного процесу.

  2. Право касаційного оскарження та процесуальний порядок його реалізації.

  3. Повноваження суду касаційної інстанції.

Висновки.