Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМИ Курс р ЦПП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
418.3 Кб
Скачать

Методичні поради

У вступі студент розкриває актуальність теми, суть проблеми, що зазначена у темі курсової роботи, мету і завдання дослідження цієї проблеми, методологію дослідження, теоретичне та практичне значення обраної теми.

У першому розділі слід охарактретизувати інститут касаційного оскарження як додаткову гарантію забезпечення законності судових рішень, а також забезпечення однакового застосування закону. Необхідно визначити касаційне оскарження як стадію цивільного процесу.

У другому розділі мають бути розкриті такі питання: право касаційного оскарження та процесуальний порядок його реалізації, суб’єкти права касаційного оскарження, об’єкт касаційного оскарження, підстави і суть касаційного оскарження; форма і зміст касаційної скарги.

Важливо висвітлити порядок провадження у суді касаційної інстанції, межі розгляду справи, порядок ухвалення рішення та постановлення ухвал судом касаційної інстанції.

Третій розділ слід присвятити характеристиці повноважень суду касаційної інстанції.

У висновках необхідно узагальнити основні положення курсової роботи, усі висновки, що були зроблені при вивченні і висвітленні окремих питань. Цим самим буде дано відповідь щодо досягнення мети і розв’язання завдань курсової роботи.

Тема 32. Провадження у зв’язку з нововиявленими обставинами

Вступ.

  1. Перегляд судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами як гарантія щодо забезпечення законності та обгрунтованості рішень суду.

  2. Підстави для перегляду рішення, ухвали чи судового наказу у зв’язку з нововиявленими обставинами.

  3. Процесуальний порядок перегляду справи у зв’язку з нововиявленими обставинами.

Висновки.

Методичні поради

У вступі студент розкриває актуальність теми, суть проблеми, що зазначена у темі курсової роботи, мету і завдання дослідження цієї проблеми, методологію дослідження, теоретичне та практичне значення обраної теми.

Перший розділ слід присвятити загальній характеристиці перегляду судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами, визначити його суть та значення. Необхідно охарактеризувати перегляд судових рішень у зв’язку з нововиявленими обставинами як стадію цивільного процесу, інститут цивільного процесуального права.

У другому розділі слід з’ясувати підстави для перегляду рішення, ухвали чи судового наказу у зв’язку з нововиявленими обставинами. Важливим є висвітлення юридичної природи, ознак нововиявлених обставин.

Процесуальний порядок перегляду у зв’язку з нововиявленими обставинами має бути висвітлено у третьому розділі. Слід охарактеризувати право оскарження, об’єкт перегляду, строк подання заяв і вимоги щодо оформлення заяв про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами, назвати суди, що здійснюють перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами.

У висновках слід узагальнити основні положення курсової роботи, усі висновки, що були зроблені при вивченні і висвітленні окремих питань. Цим самим буде дано відповідь щодо досягнення мети і розв’язання завдань курсової роботи.

Тема 33. Повноваження суду у процесі виконання судових рішень

Вступ.

  1. Виконання судового рішення як стадія цивільного процесу.

  2. Загальні правила державного виконання.

  3. Повноваження суду у виконавчому провадженні.

Висновки.