Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посбн_ч1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
6.78 Mб
Скачать

3.2. Режими перегляду

FrontPage пропонує 6 режимів перегляду Web-вузла, кнопки яких маються на панелі режимів:

Page (Страница) — редактор окремої Web-сторінки. У цьому режимі можна змінювати зміст будь-якої сторінки вузла, набудовувати її оформлення і переглядати HTML-код, на основі якого генерується сторінка.

Folders (Папки) — список папок і файлів Web-вузла з їхніми докладними характеристиками, подібний до списку вікна програми Проводник Windows.

Reports (Отчеты) — статистична інформація про вузол і окремі його компоненти.

Navigation (Навигация) — редактор структури Web-вузла, що дозволяє в графічному режимі змінювати зв'язок між сторінками і перебудовувати гіперпосилання.

Hyperlinks (Гиперссылки) — список Web-сторінок вузла і схема гіперпосилань виділеної сторінки.

Tasks (Задания) — список задач, зв'язаних з визначеними файлами, які потрібно не забути виконати для завершення розробки вузла.

Переключати режими перегляду можна як за допомогою команд меню View (Обзор), так і за допомогою кнопок панелі режимів, розташованої в лівій частині вікна FrontPage .

Виконайте наступні кроки:

1. Щоб переглянути список файлів, створених майстром Web-вузла, клацніть на кнопці Folders (Папки) панелі режимів.

Вікно FrontPage розділиться на дві області (рис. 3.5). У ліву буде виведений список папок, вкладених у папку D:\My Webs\Corporate_Прізвище (у якій зберігаються усі файли поточного Web-вузла), а в праву - значки файлів кореневої папки вузла.

Рис. 3.5. Режим перегляду папок

Примітка. Режим перегляду Folders (Папки) на ділі відображає не усі файли Web-вузла, а тільки ті, котрі несуть визначене навантаження. Допоміжні папки, що містять графічні файли стандартних елементів оформлення і файли підтримки розширень FrontPage, залишаються схованими.

2. Щоб переглянути список зображень, використовуваних у Web-вузлі, клацніть на значку папки images.

3. Двічі клацніть на файлі smallnew.gif. После этого FrontPage запустить програму Microsoft Foto Editor, призначену для перегляду файлів формату gif, і відкриє в ній обраний файл.

4. Розгляньте значок (підберіть масштаб), обраний майстром, і закрийте графічну програму.

5. Для повернення в попередню папку клацніть у панелі умісту папки images правою кнопкою миші і виберіть у контекстному меню команду Up One Level (Вверх на уровень).

6. Виберіть команду File > New > Folder (Файл > Нов.> Папка).

7. Уведіть текст Доповнення. Це буде ім'я нової папки. Натисніть Enter.

8. У списку папок клацніть на значку Доповнення, щоб відкрити нову папку.

9. Клацніть у порожньому списку файлів правою кнопкою миші і виберіть команду New Page (Новая страница).

10. Як ім'я нової Web-сторінки введіть Довідник.

Ми не будемо зараз наповнювати нову сторінку змістом, але, щоб не забути про необхідність зробити це надалі, запишемо відповідний пункт у список задач.

11. Клацніть на значку Довідник.htm правою кнопкою миші і виберіть команду Add Task (Добавить задание).

12. У поле Task Name (Имя ) вікна введення задачі, що відкрилося, (рис. 3.6) уведіть текст "Створити сторінку й посилання".

13. Натисніть клавішу Tab і введіть ім'я виконавця задачі.

14. У поле опису введіть текст "Створити сторінку довідника продуктів компанії з таблицею, додати посилання з домашньої сторінки й на сторінки опису продуктів".

Рис. 3.6. Додавання задачі

15. Клацніть на кнопці ДА.

16. Виберіть команду View > Tasks (Обзор > Задан.). У списку операцій ви побачите тільки що додану задачу зі статусом Not Started (He запущено).