Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ситуаційний менеджмент (Осініна).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
711.68 Кб
Скачать

3. Методологічні основи створення служби контролінгу на підприємстві.

 

Організаційно-методологічні основи створення системи контролінгу на підприємстві, як правило включають питання організації служби контролінгу, визначення її місця в організаційні структурі підприємства, аналіз інформаційних потоків і можливих варіантів впровадження контролінгу на підприємстві.

Система контролінгу на підприємстві включає в себе не тільки аналітичні показники і висновки. В системі присутня сильна організаційна складова – люди, які займаються контролінгом , потоки інформації між підрозділами підприємства і від підлеглих – до керівників.

Служба контролінгу входять поряд з бухгалтерією, фінансовим відділом і планово-економічним відділом в склад фінансово - економічних служб підприємства. Так як основна функція контролінгу на підприємстві – аналіз і управління витратами і прибутком, служба контролінгу повинна мати можливість одержувати всю необхідну інформацію і перетворювати її в рекомендації для прийняття управлінських рішень вищим керівництвом підприємства.

При створенні служби контролінгу на підприємстві необхідно враховувати слідуючі вимоги:

  1. 1.                  Служба контролінгу повинна мати можливість одержувати необхідну їй інформацію із бухгалтерії, фінансового відділу, планово-економічного відділу, служби збуту і служби матеріально-технічного постачання.

  2. 2.                  Служба контролінгу повинна мати можливість і повноваження організовувати з допомогою других економічних служб збір додаткової інформації, яка необхідна для аналізу і висновків, але якої немає в відповідних документах фінансово економічних служб.

  3. 3.                  Служба контролінгу повинна мати можливість впроваджувати нові процедури збору аналітичної інформації на постійній основі. Питання про виплату компенсацій працівникам других служб за збільшення навантаження повинні вирішувати керівники, для яких призначається інформація служби контролінгу.

  4. 4.                  Служба контролінгу повинна мати можливість швидко доводити інформацію до відома вищого керівництва підприємства.

5. Служба контролінгу повинна бути незалежною від тієї чи іншої фінансово-економічної служби.

Служба контролінгу може представляти собою робочу групу із 3- 4 осіб (в залежності від розміру підприємства), які виконують роль аналітичної служби і забезпечують керівників чи директора (в першу чергу заступника чи директора по екологічній діяльності підприємства) оперативною інформацією про стан витрат на підприємстві, періодично оформляючи розвернуті аналітичні звіти, виконують прогноз показників фінансово-економічного положення підприємства, проводить економічну експертизу управлінських рішень , пов’язаних з витратами і прибутками, налагоджує методику планування в планово-економічному відділі. Тобто служба контролінгу являє собою невелику групу висококваліфікованих спеціалістів, які володіють достатньо великими повноваженнями і доступом до всього об’єму економічної інформації.

Служба контролінгу встановлює зв’язки з другими службами і відділами, налагоджує інформаційне співробітництво. Але в подальшій діяльності служба контролінгу може розширити свій вплив і свій штат, для чого в кожний цех може бути призначений свій контролер, який буде відслідковувати і аналізувати відхилення фактичних параметрів роботи(в першу чергу витрат) від планових. Така організація роботи служби контролінгу існує в багатьох крупних європейських промислових компаніях, наприклад в концерні Fiat в Італії.