Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Окреме доручення

Начальникові відділу

внутрішніх справ

виконкому міської Ради

народних депутатів м. Енська,

полковникові міліції

Мухову Г.С,

В моєму провадженні знаходиться кримінальна справа за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни, скарбника профкому Енського міськторгу, у розкраданні грошових коштів в особливо великих розмірах.

В ході попереднього слідства встановлено, що Васіна О.В. значні суми викрадених грошей витрачала на курортах м. Ялти.

В серпні 199_ р. вона відпочивала в санаторії "Енергетик" м. Ялти. В той час Васіна О.В. проживала в одній кімнаті з відпочиваючою Вдовенко Марією Степанівною, яка за даними, що в нас є, працює в побуткомбінаті, розташованому на території м. Енська.

В порядку ст. 118 КПК України прошу провести нижчевикладені дії:

І) установити місце проживання Вдовенко Марії Степанівни (вік приблизно ЗО років) і допитати її як свідка, з'ясувати такі обставини: з якого і по який час вона проживала в санаторії "Енергетик" з Васіною О.В., чи мала санаторну путівку Васіна; що вона знає про її придбання, яку суму Васіна заплатила за путівку, і кому; з ким із знайомих проводила час Васіна, хто вони, де проживають, працюють; чи відвідувала Васіна ресторани, з ким і як часто; що їй відомо про наявність грошових сум у Васіної;

який одяг мала Васіна на курорті; чи не розповідала Їй Васіна про розкрадання профспілкових грошей, якщо так, то що саме; що писала їй Васіна у своїх листах.

2. При встановленні місцезнаходження листів Васіної О.В. на адресу Вдовенко М.С., провести їх виїмку.

Зібрані матеріали на виконання даного доручення прошу без затримки направити на адресу: 252000, м. Енськ, вул. Енська, 13, прокуратура м. Енська, каб. 7, слідчому прокуратури Ільєнку А.Р.

Обвинувачена тримається під вартою. Справа знаходиться на контролі в Генеральній прокуратурі України.

Слідчий прокуратури м . Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

2. Пред'явлення обвинувачення і допит обвинуваченого Постанова про притягнення як обвинуваченого

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи № 14-832 про розкрадання колективних грошей, які належали профспілковій організації Енського міськторгу,

встановив:

1. Бухгалтер Енського міськторгу Васіна О.В., будучи скарбником профкому названого торгу, в період з 199— по 199 рр. зловживала своїм посадовим становищем, використовуючи підроблені документи, систематично не оприбутковувала і недооприбутковувала по касі профкому грошові кошти, що надходили у вигляді профспілкових внесків, які утримувались з працівників при видачі їм

зарплати.

Із каси Енського міськторгу Васіна О.В. отримала і, не оприбуткувавши, привласнила:

20 червня 199_ ,р. — (сума) (видатковий касовий чек № 434 );

21 жовтня 199_ р. — (сума) (видатковий касовий чек № 620);

12 вересня 199_ р. — (сума) (видатковий касовий чек № 239);

13 жовтня 199_ р, — (сума) (видатковий касовий чек № 286);

30 листопада 199_ р. — (сума) (видатковий касовий чек № 344);

6 квітня 199_ р. — (сума) (видатковий касовий чек № 71);

14 червня 199_ р. — (сума) (видатковий касовий чек № 160), з них Васіна О.В. оприбуткувала по касі (сума), а (сума) витратила на свої потреби:

3 січня 199_ р. — (сума) (видатковий касовий чек № 506), з них Васіна оприбуткувала (сума), а (сума) привласнила.

З метою приховання розкрадання (сума), Васіна підробила квитанцію про отримання із Залізничного районного відділення Ощадбанку в м. Енську профспілкових марок, виправивши цифру 1109 на 1308 крб.

Крім того, Васіна О.В. систематично привласнювала великі суми профспілкових грошових коштів, які отримувала в названому районному відділенні Ощадбанку з поточного рахунку № 119 профкому міськторгу. Маючи чекову книжку з використаними чеками, 2 вересня 199_р. вона склала свідомо неправдиву заяву в районний відділ Ощадбанку на одержання нової чекової книжки, в якій підробила підпис голови профкому Міркіна А.П. За підробленою заявою Васіна О.В. в Залізничному районному відділенні Ощадбанку м. Енська отримала чекову книжку з номерами чеків від 74651 до 74676. Чеки використовувала для розкрадання грошей, зокрема, отримала і привласнила.

3 вересня 199_ р. за чеком № 74652 — (сума).

25 вересня 199_ р. за чеком № 74653 — (сума) отримала начебто для покупки спортивного інвентаря, але із них (сума) привласнила;

13 листопада 199_ р. за чеком № 74654 — (сума).

Напередодні ревізії 14 грудня 199_ р. Васіна О.В. за чеком № 74655 отримала в названому відділенні Ощадбанку (сума) і з метою приховання недостачі внесла Їх в касу профкому. Всього Васіна О.В. для своїх потреб викрала (сума), завдавши профспілковій організації Енського міськторгу матеріальну шкоду в особливо великих розмірах, тобто вчинила злочин, передбачений ст. 861 КК.

2. Як видно із викладеного, Васіна О.В. з 199_ по 199_ рр., будучи посадовою особою — скарбником профкому Енського міськторгу, неодноразово з корисливих мотивів, з метою викрадення грошових коштів і приховання цього злочину, займалась підробленням офіційних фінансових документів, куди вносила свідомо неправдиві дані. Вона склала свідомо неправдиву заяву в Залізничне районне відділення Ощадбанку в м. Енську для одержання чекової книжки, підробивши підпис голови профкому Енського міськторгу Міркіна А.П., і квитанцію про отримання профспілкових марок із відділення Ощадбанку, виправивши цифру 1108 на 1308, одержувала гроші із цього відділення Ощадбанку за незаконно придбаною чековою книжкою, тим самим вчинила посадовий підлог, тобто злочин, передбачений ст. 172 КК України.

3. 25 грудня 199_ р. Васіна О.В. викрала із квартири своєї сусідки Зюзіної Галини Тихонівни диплом Р № 924918 про закінчення Саратовського економічного інституту в 196_ р. і мала намір переробити його на своє ім'я. тобто вчинила злочин, передбачений ч. З ст. 193 КК України.

Беручи до уваги наявність достатніх доказів, які вказують на вчинення злочинів Васіною О.В., керуючись стаття ми 130, 131, 132, 140, 144 КПК,

постановив:

1) Притягнути Васіну Ольгу Володимирівну, яка народилась 2 вересня 195_ р., як обвинувачену, пред'явити їй обвинувачення за статтями 86', 172, ч. З ст. 193 КК.

2) Оголосили Васіній О.В. цю постанову і роз'яснити суть пред'явленого обвинувачення і права обвинуваченої.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 17 січня 199_ р.

Суть пред'явленого мені обвинувачення роз'яснено. Роз'яснені також права обвинуваченого, я особисто з ними ознайомилась, вивчила зміст статей 43, 44, 46 і 142 КПК України і зробила для себе необхідні виписки.

Ознайомившись зі своїми правами і пред'явленим мені обвинуваченням, прошу не притягувати мене до відповідальності за привласнення (сума), одержаних мною за чеком № 74655, оскільки я цих грошей собі не взяла, а оприбуткувала по касі профкому. Показання бажаю давати на своїй рідній російській мові, заявляю клопотання про допуск захисника з моменту пред'явлення мені обвинувачення, я погано бачу на одне око, часто страждаю головними болями, а обвинувачення пред'явлене мені, дуже серйозне з суворою санкцією.

Обвинувачена (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]