Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Окрема думка судді, який залишився в меншості.

Я, Пономарьов Сергій Никонович, є суддею Енського обласного суду шостий рік.

При обговоренні в нарадчій кімнаті питання про призначення покарання підсудній Васіній О.В., обвинуваченій за статтями 8б1, 172 і ч. З ст. 193 КК України, я пропонував застосувати ст. 44 КК України та призначити їй покарання у вигляді позбавлення волі, але нижче найнижчої межі, вказаної в ст. 86' КК України, Я залишився в меншості.

Головуючий і мій колега-суддя зі мною не погодились і призначили підсудній, на мою думку, занадто сувору міру покарання — десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У підсудної Васіної О.В. особисте життя не склалось, чоловік залишив її з дитиною. Матеріально вона зазнавала нестач, хворіла, а тому змушена була їздити на південь лікуватись. Вона з'явилась до прокуратури з повинною і щиро розкаялась в тому, що порушувала закон. Частину привласнених коштів повернула. Диплом, який вона взяла у сусідки, не зазнав змін, його відсутність не заподіяла власниці ніяких шкідливих наслідків.

В торзі були відсутні дисципліна і контроль, працівники Ощадбанку халатно виконували свої обов'язки, що також могло спровокувати Васіну О.В. на привласнення громадських грошей. Вона не мала підлеглих, і тому, наскільки я розумію, її порушення по роботі навряд чи можна розцінювати як службові зловживання. Крім того, підсудна раніше до кримінальної відповідальності не притягувалась, щодо неї дано позитивні характеристики. Я вважаю, що немає необхідності на такий тривалий строк відправляти Васіну О.В. в місце позбавлення волі. Відповідно до ст. 339 КПК України залишаюсь при своїй окремій думці, яку в письмовій формі приєдную до даної справи.

Суддя (підпис)

Дата

Окрема ухвала.

м. Енськ Дата

Судова колегія в кримінальних справах Енського обласного суду в складі головуючого Коніна І.В., суддів Дороніної Т.Ю. і Пономарьова С.Н., при секретареві Антоненко Т.П., за участю прокурора Кашина С.Ф., Громадського обвинувача Якушко П.С., захисника Фельдмана А.М., потерпілої Зюзіної Г.Т., представника цивільного позивача Петрової Н.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальну справу по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановила:

у Васіної О.В., засудженої до позбавлення волі, є неповнолітня дочка Васіна Олена, учениця 3 класу школи № 5 м. Енська. Чоловік Васіної О.В. сім'ю залишив і живе з іншою жінкою. В даний час неповнолітня знаходиться у матері засудженої Васіної Ольги Григорівни, яка проживає в м. Енську, вул. Берегова, буд. З, кв. 7.

В судовому засіданні з'ясувалось, що в зв'язку з хворобливим станом Васіної О.Г. вона не має можливості виховувати онуку і доглядати за нею. Таким чином, дитина, по суті, залишилась без належного нагляду.

Суд вважає за необхідне вжити до неповнолітньої Васіної Олени заходи піклування, про що порушити питання перед комісією в справах неповнолітніх.

Керуючись ч. 5 ст. 232 і ст. 346 КПК України, судова колегія

ухвалила:

порушити питання перед комісією в справах неповнолітніх при виконкомі Енської міської Ради народних депутатів про необхідність влаштування неповнолітньої Васіної Олени Федорівни, яка залишилась без догляду в зв'язку із засудженням до позбавлення волі її матері Васіної О.В.

Дану ухвалу для виконання направити у вказану комісію.

Про вжиті заходи повідомити засуджену Васіну О.В.

Головуючий (підпис)

Судді (підписи)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]