Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Протокол про вручення експерту постанови про призначення експертизи та роз'яснення йому обов'язків і прав

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., керуючись ст. 196 КПК України і беручи до уваги те, що судово-бухгалтерська експертиза провадиться не в експертній установі, склав цей протокол про те, що, упевнившись за паспортом громадянина України ХІІ-АМ № 426679, виданим РВВС м. Енська, в особі Карапузова Івана Макаровича, який проживає за адресою: м. Енськ, вул. Лівобережна, 37, кв. 40, призначеного постановою слідчого від (дата) експертом-бухгалтером у кримінальній справі Васіної Ольги Володимирівни, обвинувачуваної у вчиненні злочинів, передбачених статтями 861, 172, ч. З ст. 193 КК України, вручив йому копію названої постанови, роз'яснив обов'язки та права, передбачені ст. 77 КПК України і попередив його про кримінальну відповідальність за ст. 179 КК України за відмову від виконання покладених на нього обов'язків, а також про відповідальність за ст. 178 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку.

Ознайомившись з 10-ї год. до 10-ї год. 20 хв. особисто з даним протоколом і текстом ст. 77 КПК України, експерт Карапузов 1.М. заявив, що він розуміє зміст протоколу, з яким ознайомився, а також свої обов'язки, права та відповідальність і ніяких зауважень не має.

Про себе Карапузов І.М. повідомив, що він в 199_ р. закінчив економічний факультет Енського торговельно-економічного інституту за спеціальністю "Ревізія і контроль", має стаж роботи за спеціальністю 16 років, раніше декілька разів залучався до проведення судово-бухгалтерської експертизи, пенсіонер, з обвинуваченою Васіною О.В. та потерпілою Зюзіною Г.Т. не знайомий, ревізором у даній справі не був, а також що він особисто не зацікавлений в результатах справи.

Протокол мною прочитаний, все записано вірно, що стверджую.

Експерт (підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову про призначення експертизи та документи для дослідження, зазначені в цій Постанові, отримав.

Експерт (підпис)

Постанова про призначення стаціонарної судово-психіатричної експертизи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172, ч. З ст. 193 КК України,

встановив:

Васіна О.В., будучи скарбником профкому Енського міськторгу, протягом 199_ — 199_рр. систематично привласнювала колективні кошти, підроблювала документи. Всього вона викрала грошей на суму (яку). Крім того, Васіна О.В. 25 грудня 199_ р. викрала з квартири своєї сусідки Зюзіної Г.Т. диплом про закінчення економічного інституту. Мати обвинуваченої заявила, що давно помічала, що з дочкою щось не так: замкнута, сама з собою розмовляє, пише на окремих аркушах паперу якісь цифри і, заховавшись в туалеті, перераховує їх як гроші, боїться, що злі духи її обкрадуть. До лікарів дочка не зверталась, бо хворою себе не вважає.

Наведені дані дають підстави вважати, що обвинувачена Васіна О.В. страждає психічним захворюванням. Беручи до уваги, що для визначення її психічного стану є обов'язковим проведення експертизи, пов'язаної з тривалим спостереженням, керуючись статтями 196, 204, 205 КПК України, постановив:

1. Призначити в даній справі стаціонарну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам-психіатрам Київської психоневрологічної лікарні їм. І.П. Павлова.

2. На вирішення експертів поставити такі питання:

а) чи страждала Васіна О.В. перед вчиненням нею крадіжок і підробленням документів якою-небудь душевною хворобою? Якщо так, то якою? Чи не позбавляло це захворювання обвинувачену можливості усвідомлювати свої дії або керувати ними?;

б) чи не є Васіна О.В. душевнохворою в даний час? Якщо так, то яким захворюванням страждає і чи може в зв'язку з цим усвідомлювати свої дії або керувати ними?;

в) чи не потребує Васіна О.В. в даний час застосування до неї примусових заходів медичного характеру? Якщо так, то яких саме?

3. Експертам для вивчення надати всі матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної О.В. обсягом 300 сторінок.

4. Обвинувачену Васіну Ольгу Володимирівну, яка три-| мається під вартою в слідчому ізоляторі № 1 УВС м. Енська, направити до Київської психоневрологічної лікарні ім. І.П. Павлова для визначення її психічного стану.

5. Примірник даної постанови надіслати до слідчого ізолятора № 1 для невідкладного доставлення арештованої Васіної О.В. в 13-те відділення психоневрологічної лікарні ім. І.П. Павлова.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]