Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Ухвала про направлення справи для проведення , додаткового розслідування

м. Енськ Дата

Судова колегія в кримінальних справах Енського обласного суду в складі головуючого — члена обласного суду Коніна І.В,, суддів цього ж суду Шомка С.П. і Петриченка А.Я., при секретареві Вдовенко Р.С., за участю підсудної Васіної О.В. та її захисника Фельдмана А.М., прокурора Кашина С.Ф., громадського обвинувача Якушка П.С., потерпілої Зюзіної Г.Т., представника цивільного позивача Петрової Н.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальну справу за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни, 19_ р. народження, уродженки с. Лебеді Липівського району Енської області, громадянки України, росіянки, освіта середня спеціальна, одруженої, працювала бухгалтером Енського міськторгу і одночасно скарбником профкому цього торгу, яка мешкає в м. Енську, по вул. Широкій, буд. 99, кв. 51, раніше не судимої,

встановила:

Васіна О.В. обвинувачується в тому, що вона, працюючи бухгалтером Енського міськторгу і скарбником профкому названого торгу, в період з жовтня 199_ р. по січень 199_р., зловживаючи своїм посадовим становищем, з використанням підроблених документів систематично розкрадала грошові кошти, які надходили в касу у вигляді профспілкових внесків, а також привласнювала великі суми грошей, одержуючи їх у Залізничному відділенні Ощадбанку м. Енська з поточного рахунку профкому міськторгу. Таким чином, Васіна О.В. викрала (вказати суму), заподіявши профспілковій організації матеріальні збитки в особливо великих розмірах. Ці діяння кваліфіковані як злочин, передбачений ст. 86' КК України.

Васіна О.В. обвинувачується також у вчиненні посадового підлогу, передбаченого ст. 172 КК України. Будучи посадовою особою, вона неодноразово, з корисливих спонукань, з метою розкрадання грошових коштів і приховання цього злочину підроблювала офіційні документи, зокрема заяву в Ощадбанк на одержання чекової книжки, квитанцію на одержання профспілкових марок, свідомо вносила в них неправдиві відомості.

Васіна О.В. обвинувачується і в тому, що 25 грудня 199_ р. вона викрала з квартири своєї сусідки Зюзіної Г.Т. диплом про закінчення економічного інституту з метою переробити його на своє ім'я, тобто вчинила злочин, передбачений ч. З ст. 193 КК України.

В ході судової? слідства захисник обвинуваченої Фельдман А.М. і підсудна Васіна О.В. заявили клопотання про направлення справи на додаткове розслідування через неповноту попереднього слідства — не з'ясовані обставини, які мають істотне значення для справи, не витребувані документи, які впливають на правильне її вирішення.

У зв'язку з питаннями, які виникли, суд заслухав думку прокурора Кашина С.Ф., громадського обвинувача Якушка П.С., потерпілої Зюзіної Г.Т., представника цивільного позивача Петрової Н.І., які вважають, що немає необхідності направляти справу на додаткове розслідування, а є підстави для продовження її розгляду.

Судова колегія вважає, що неповнота попереднього слідства не може бути усунена в судовому засіданні і справу належить повернути на додаткове розслідування, в ході якого повинні бути з'ясовані обставини, які мають істотне значення для правильного вирішення справи. Так, у справі немає графіка проведення ревізій у касі профкому, а також даних, коли і хто проводив такі ревізії до виявлення нестачі, акти цих ревізій до справи не приєднані. Необхідно також провести ревізію на складі спортивного інвентаря за 199_ р., оскільки Васіна О.В. в цьому році одержала (сума) для його придбання і з одержаної суми викрала (вказати суму).

У матеріалах справи є чернетки Васіної О.В., дуже важливі для встановлення істини. Але вони не направлялись на почеркознавчу експертизу. Органи попереднього слідства не з'ясували, хто й коли призначив чи обрав Васіну О.В. скарбником профкому. Не витребуваний і не приєднаний до справи договір про її матеріальну відповідальність.

Під час додаткового розслідування необхідно також з'ясувати, хто виписував видаткові касові ордери, де Васіна О.В. взяла підроблену нею квитанцію про одержання нею профспілкових марок на суму (яку).

Немає повної ясності і в тому, куди витрачала Васіна О.В. викрадені гроші. На допитах вона пояснила, що хворіє і постійно Потребує санаторно-курортного лікування. Але ці показання також належним чином не перевірені.

Виходячи з викладеного і беручи до уваги, що нез'ясовані обставини є істотними для справи і для їх з'ясування необхідно провести значний обсяг слідчих і розшукових дій, які не можна здійснити безпосередньо в судовому засіданні, щоб усунути зазначену неповноту попереднього слідства, керуючись статтями 281, 354 КПК України, судова колегія в нарадчій кімнаті

ухвалила:

кримінальну справу за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України повернути прокуророві Енської області для проведення додаткового розслідування.

Запобіжний захід щодо підсудної Васіної О.В. залишити попередній — тримання під вартою в слідчому ізоляторі № 1 УВС м. Енська.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути внесене окреме подання прокурором до судової колегії в кримінальних справах Верховного Суду України в семиденний строк з дня її винесення.

Головуючий (підпис)

судді (підписи)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]