Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Глава 2 Кримінально-процесуальні акти, які складаються в судових стадіях

1. Віддання обвинуваченого до суду. Судовий розгляд. Постанова судді про віддання обвинуваченого до суду

м. Енськ Дата

Суддя Енського обласного суду Конін І.В., який діє від імені суду, розглянувши справу за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. ст. 193 КК України,

встановив:

справа, яка надійшла на розгляд, підсудна Енському обласному суду.

У даний час підстав для закриття або зупинення справи немає. Для розгляду справи в судовому засіданні є необхідні докази. Не притягнутих до відповідальності осіб, щодо яких були б зібрані докази, які викривали б їх у вчиненні злочинів, немає. Діяння обвинуваченої Васіної О.В. кваліфіковані органами розслідування за статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України.

Правильність кваліфікації діянь обвинуваченої за статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України, а також обраний щодо неї запобіжний захід — тримання під вартою ні обвинувачена, ні захисник не заперечують.

Обвинувальний висновок складений у відповідності з вимогами КПК України. Під час попереднього слідства були вжиті заходи до усунення причин і умов, які сприяли вчиненню злочинів, а також до забезпечення відшкодування збитків і конфіскації майна.

Справу було порушено за наявності до того підстав. Попереднє слідство проводилось з додержанням вимог КПК України.

Враховуючи викладене і беручи до уваги, що в даній справі є достатньо підстав для її розгляду в судовому засіданні, не вирішуючи наперед питання про винність керуючись статтями 237, 244, 245, 250, 256 КПК України, суддя

вирішив:

віддати Васіну Ольгу Володимирівну до суду як обвинувачену за статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України.

Запобіжний Захід щодо Васіної О.В. залишити попередній — тримання під вартою в слідчому ізоляторі № 1 УВС м. Енська.

Справу розглянути у відкритому судовому засіданні колегіально у складі трьох суддів за участю прокурора, громадського обвинувача Якушка П.С., обраного трудовим колективом Енського міськторгу, і захисника—адвоката Енської міської юридичної консультації Фельдмана А.М., запрошеного обвинуваченою.

В судове засідання викликати підсудну Васіну О.В., експерта-бухгалтера Карапузова І.М. і всіх свідків, вказаних у додатку до обвинувального висновку (т. 2, а. с. 299).

Про день слухання справи повідомити прокурора Енської області Ткача П.І., громадського обвинувача Якушка П.С. (т. 2, а. с. 240), захисника підсудної Фельдмана А.М. (т. 2, а. с. 260), потерпілу Зюзіну Г.Т. (т. 1, а. с. 130), представника цивільного позивача Петрову Н.І. (т. 1, а. с. 15).

Слухання справи розпочати 9 березня 199_ р. о 10 годині в залі судового засідання № 1 Енського обласного суду.

Суддя, який діє від імені суду (підпис)

Ухвала про відкладення розгляду справи

м. Енськ Дата

Судова колегія в кримінальних справах Енського обласного суду в складі головуючого — судді обласного суду Коніна І.В., суддів цього ж суду Шомка С.П. і Петриченка А.Я., при секретареві Вдовенко Р.С., за участю підсудної Васіної О.В., захисника Фельдмана А,М., громадського обвинувача Якушка П.С., потерпілої Зюзіної Г.Т., представника цивільного позивача — в.о. голови профкому Петрової Н.І., розглянувши в підготовчій частині судового засідання справу за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 8б1, 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановила:

Васіна О.В. обвинувачується в розкраданні коштів на суму (яку), що належали профспілковій організації Енського міськторгу, кваліфікованому за ст. 86' КК України, в посадовому підлогу, передбаченому ст. 172 КК України, та у викраденні у своєї сусідки Зюзіної Г.Т. диплому про закінчення економічного інституту, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 193 КК України.

Враховуючи характер і небезпечність вчинених Васіною О.В. злочинів, суддя постановою від 28 лютого 199 р. про віддання Васіної О.В. до суду прийняв рішення про розгляд справи за участю прокурора, який своєчасно був:

повідомлений про час і місце слухання справи, проте в судове засідання не З'явився з невідомих для суду причин;

Заслухавши потерпілу Зюзіну Г.Т., представника цивільного позивача Петрову Н.І., громадського обвинувача Якушка П.С., які вважають, що необхідно відкласти розгляд справи до явки прокурора, а також думку підсудної Васіної О.В. та її захисника Фельдмана А.М., які заявили клопотання про розгляд справи без участі державного обвинувача, суд вирішив, що розгляд справи доцільно відкласти з тим, щоб розглянути її в судовому засіданні за участю прокурора.

З огляду на викладене і беручи до уваги те, що прокурора, який не з'явився, неможливо замінити іншою особою і що до закриття судового засідання вислухані й вирішені всі клопотання учасників судового розгляду, суд, керуючись статтями 273, 280, 289 КПК України,

ухвалив:

Через неявку в судове засідання прокурора відкласти судовий розгляд справи за обвинуваченням Васіної О.В. до 10 годин 13 березня 199_ р.

Про неявку обвинувача повідомити прокурора Енської області з метою забезпечення участі прокурора в другому судовому засіданні в кримінальній справі Васіної О.В., яке розпочнеться в приміщенні Енського обласного суду.

Головуючий (підпис)

судді (підписи)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]