Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Tsivilny_protses.docx
Скачиваний:
37
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
568.02 Кб
Скачать

Завдання № 4

Кравченко О.С. звернувся до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу з позовом до Криворізького авіаційного технікуму Київського національного авіаційного університету про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та про стягнення моральної шкоди. Криворізький авіаційний технікум є філією Київського національного авіаційного університету.

Визначте, чи додержано правил підсудності, передбачених ЦПК України? До якого виду підсудності належить дана категорія справ?

Завдання № 5

Кучеров М.О. звернувся до суду з позовом до Ашуралієвої М.В. про зняття з реєстрації в житловому приміщенні оскільки відповідачка проживала у даній квартирі на підставі договору найму, строк дії якого закінчився, однак відповідачка відмовляється добровільно знятися з реєстрації у цьому приміщенні, хоча на сьогоднішній день у ньому не проживає У зв'язку з реєстрацією у даній квартирі місце проживання відповідачки на даний момент не відоме.

Як у такому випадку повинен діяти суд?

Завдання № 6

Після смерті інваліда Сивохвостова Л.Д. залишився автомобіль, отриманий ним у 2000 р. на пільгових умовах як гуманітарна допомога. Цей автомобіль було направлено адресно із за кордону та виділено безпосередньо Сивохвостову Л.Д. Головним управлінням соціального захисту населення в м. Києві, Спадкоємці Сивохвостова Л.Д. звернулись до суду та просять зобов'язати Головне управління соціального захисту населення зняти з обліку в Головному управлінні соціального захисту населення автомобіль марки Mersedes Benz С 180, інд. ном. WDB 2020181 А 677130, вип. 1998 р., об. дв. 1799 см? перереєструвати автомобіль на ім'я одного із спадкоємців, а також стягнути з Головного управління соціального захисту населення моральну шкоду в розмірі 2 000 грн.

Визначте, яким нормативним актом регламентовані дані правовідносини? Встановіть, чи будуть порушені правила підсудності, якщо позов розглядатиметься за місцем відкриття спадщини.

Завдання № 7

Гр. Первухін має намір звернутися до суду із заявою про позбавлення своєї дружини, громадянки Киргизії, яка проживає в м.Астана, батьківських прав.

Яким нормативним, актом має регламентуватися підсудність цієї справи?

Який вид підсудності має місце у даному випадку?

Завдання № 8

Вісім громадян - членів дачного кооперативу, придбали продукцію бетонного заводу, але внаслідок її низької якості не змогли цей бетон використати, він загустів і залишився лежати на їх дачних ділянках. Після того, як бетонний завод відмовився замінити продукцію та забрати неякісний бетон, вони мають намір звернутися з позовом до цього підприємства.

Визначте правила підсудності для даної категорії справ і яким нормативним актом слід керуватися.

Завдання № 9

Гр-ку Кравець В.М., яка проживає в Шевченківському районі м. Києва, публічно образив продавець Крапива С.М. у маназині «Сантехніка», який розташований на вул. Тимошенко, 13, в Оболонському районі м. Києва. Вона звернулася з позовом до Оболонського райсуду м. Києва за місцем розташування магазину, оскільки не знала місця проживання продавця Крапиви С.М.

Суд повернув позовну заяву, мотивуючи свою ухвалу тим, що Кравець В.М. мала можливість встановити місце проживання продавця, якби звернулася до керівництва магазину за його юридичною адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 145, оф. 6.

Чи правомірні дії суду? Як у такому разі встановлюється підсудність цієї справи суду?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]