Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Наведіть критерії класифікації готельного господарства України.

У 2004 р. в Україні був переглянутий Державний стандарт "Туристсько-екскурсійне обслуговування. Класифікація готелів" і введений в дію Національний стандарт ДСТУ 4269:2003 "Послуги туристичні. Класифікація готелів", який встановлює класифікацію готелів та аналогічних засобів розміщення незалежно від форм власності та відомчої належності. Він придатний для застосування з метою сертифікації готельних послуг.

Класифікацію готелів та аналогічних засобів розміщення за категоріями здійснюють згідно із загальною характеристикою готелю, яку визначають комплексом вимог до матеріально-технічної оснащеності, переліку послуг, що надаються та кваліфікації персоналу.

При розробці вимог до вітчизняних готелів різних категорій взяті до уваги рекомендації регіональної європейської системи класифікації. Показники оцінки системи вимог до вітчизняних підприємств розміщення враховують сучасні вимоги до споруди готелю, його технічного обладнання, наявності зручностей для гостя в номері, а також до приміщень загального користування, громадського харчування, асортименту побутових та інших послуг. Але більшість вимог оцінюється за кількісними показниками: площею приміщень, розмірами та кількістю необхідних меблів, переліком обладнання, інвентарю, забезпеченням предметами санітарно-гігієнічного призначення, відсотковим співвідношенням типів номерів, а відповідність матеріальної бази та функціональної якості послуг готелю вимогам певної категорії фіксується оцінкою "відповідає" чи "не відповідає" нормативній документації. Наприклад, важко оцінити однозначно "здатність персоналу до створення в готелі атмосфери гостинності" та "виявлення доброзичливості щодо клієнтів" або "наявність умов для прийому й обслуговування інвалідів, що користуються кріслами на колесах", "відповідність показників мікроклімату в приміщеннях для обслуговування туристів установленим санітарно-гігієнічним вимогам", "ступінь зручності під'їзних шляхів" та "упорядкованості території готелю" тощо.

  1. Охарактеризуйте категорійність номерного фонду готелю.

Номер - це житлове приміщення, яке обладнане відповідно до вимог, що пред'являються до готелю даної категорії, і складається, як правило, з одного або кількох місць проживання

Номерний фонд - це загальна кількість номерів різного рівня комфорту, що знаходяться в розпорядженні дирекції готелю чи менеджменту готельного ланцюга. Обслуговуванням номерного фонду займається спеціальна дирекція, яка складається з різних служб (портьє, покоївок, поточного ремонту, об'єднаної сервісної групи, безпеки).

Існують різні критерії, що враховуються при класифікації готельних номерів:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]