Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Вкажіть санітарно-гігієнічні вимоги до готелів.

Санітарно-технічне обладнання.

У будинках готелів повинні бути: опалення, водопровід з подачею холодної і гарячої води, системи каналізації, вентиляції і кондиціонування, електропостачання та системи електрообладнання, газифікації (наприклад, для виконання деяких операцій У заготівельних цеху блоку живлення), механічні пристрої та системи, системи зв'язку та сигналізації, мовлення і т.п.

Водопровід.

У готелях обов'язково має передбачатися холодне і гаряче водопостачання і каналізація відповідно до вимог СНиП. Системи гарячого водопостачання повинні забезпечувати безперебійну подачу гарячої води розрахункової температури в усі передбачені проектом санітарні прилади. Температура води підтримується за допомогою обов'язково встановлюється автоматичного терморегулятора. Для забезпечення безперебійного гарячого водопостачання готелів в період профілактичного ремонту, аварій слід передбачати місцеві електричні водонагрівачі (електронагрівачі, електробойлери, електротітани) і другий теплової введення.

Вентиляція, кондиціювання, опалення.

Системи вентиляції, кондиціонування, опалення повинні забезпечувати в приміщеннях готелю комфортні мікрокліматичні умови.

У готелях малої місткості допускається застосування вентиляційних систем з природним спонуканням. В інших готелях при відсутності систем кондиціювання в будівлі в цілому або в окремих її частинах слід передбачати припливно-витяжну вентиляцію з механічним спонуканням витяжки у всіх основних приміщеннях; з механічним забезпеченням притоки - у вестибюлях, холах, зальному комплексі, залі басейну, обідніх залах підприємств харчування з кількістю місць більше 50.

Розрахункову температуру повітря в приміщеннях готелів (за винятком приміщень з особливим режимом експлуатації) слід приймати рівною 20 ° С. Максимальна температура повітря в житлових і громадських приміщеннях готелів повинна бути не більше 26 ° С. Відносна вологість повітря повинна бути в готелях з кондиціонуванням в межах 45-50%; без кондиціонування 30-65%. З метою поліпшення температурно-вологісних параметрів приміщень готелів допускається застосування систем електричного, повітряного (суміщеного з системами вентиляції), променевого і інших систем опалення, у тому числі з іонізаційними і зволожуючими установками.

Каналізація і сміттєпроводи.

Система каналізації готелю повинна забезпечувати безперебійне відведення стічних вод від усіх санітарно-технічних приладів і приймачів стічних вод в зовнішню каналізаційну мережу. Для запобігання утворення засмічень необхідно не рідше одного разу на рік проводити профілактичне очищення каналізаційних трубопроводів. Сміттєпроводи в готелях влаштовуються на сходових клітках або в окремих приміщеннях. Не допускається влаштування сміттєпроводу в приміщеннях відпочинку обслуговуючого персоналу.

Загальні вимоги.

Приміщення готелів повинні бути захищені від іонізуючого та високочастотного випромінювання, у тому числі від внутрішніх джерел (медичного, кухонного, технічного обладнання та ін.) При будівництві і обробці приміщень готелів слід застосовувати екологічно чисті та безпечні матеріали, які пройшли гігієнічну сертифікацію і мають сертифікат відповідності.

Електропостачання, електрообладнання, зв'язок і сигналізація.

Електричні мережі в будинках готелів, проміжні та кінцеві пристрої електропостачання виконуються відповідно до вимог ПУЕ-86 та ВСН 59-88. Катігорійность приймачів електроенергії за ступенем забезпечення надійності слід приймати відповідно до вказівок ВСН 59-88, при цьому для чотирьох-і п'ятизіркових готелів передбачається перша категорія надійності. Слід встановлювати додаткові незалежні (включаючи акумуляторні) джерела електропостачання з обмеженим часом роботи для забезпечення нормальної евакуації. Комп'ютерні мережі та системи протипожежного захисту, охоронної сигналізації, засобів і систем зв'язку обладнуються агрегатами безперебійного живлення.

У будинках готелів слід застосовувати систему 380/220 В з глухозаземленою нульовою точкою трансформаторів і з п'ятипровідні електричною схемою, а у всіх живлять мережах передбачати резерв потужності 15-30%, у комунікаційних блоках - такий же резерв контактних груп.

Освітлення приміщень готелів забезпечується за такими групами:

1) житлові, громадські, адміністративні приміщення, шляхи евакуації; 2) допоміжні приміщення; 3) технічні приміщення; 4) зовнішнє освітлення.

У готелях передбачається робоче, евакуаційне, аварійне та охоронне освітлення. У номерах встановлюється загальна, а в готелях категорій «дві зірки» і вище також місцеве і робоче освітлення (приліжкове, у умивальника, біля дзеркала і т.д.). У номерах категорій «три зірки» і вище слід застосовувати світлорегулятори загального та прікроватного освітлення. У чотирьох-і п'ятизіркових готелях рекомендується застосування дистанційного управління освітленням та акустичних пристроїв автоматичного включення-виключення освітлення. У громадських приміщеннях готелів використовуються загальне, регульоване по яскравості (плавно або стрибками) освітлення, а також висвітлення по зонах - місцеве точкове, розсіює, відбите. У приміщеннях адміністрації і на постах чергових служб передбачається загальне і робоче освітлення. На робочих столах з комп'ютерами встановлюються безвідблискові розсіюючі лампи.

Кількість вводів систем зв'язку в будівлі готелів має бути мінімальним. Допускається установка в одному приміщенні обладнання систем зв'язку, електрочасофікації, сигналізації та диспетчеризації інженерного обладнання.

Пристроями для підключення телевізорів повинні обладнуватися всі житлові приміщення готелів і всі основні громадські приміщення (крім однозіркових).

У зальних приміщеннях, у вестибюлі, поверхових віталень і холах рекомендується застосування систем відеопроекції.

Ліфти та інші види механічного транспорту.

Потреба в ліфтах у залежності від поверховості готелів, кількість ліфтів, їх типи повинні відповідати вимогам СНіП і ГОСТ; У готелях місткістю 500 місць і більше, що мають багажні входи і вестибюлі, доцільна установка рольгангів або транспортерів для подачі багажу від зони розбирання до вантажного ліфта.

Необхідність влаштування пасажирських ескалаторів визначається завданням на проектування.

Утримання приміщень готелю.

Всі приміщення готелю повинні ретельно прибиратися спеціальним штатом покоївок і прибиральниць. До початку роботи старша покоївка і покоївка повинні бути одягнені в чисту і відпрасована формений чи спецодяг.

При прибирання приміщень готелів використовують прибиральні пристосування, інвентар для прибирання та прибиральні матеріали. Кожна покоївка повинна мати візок для транспортування чистого і використаної білизни, засобів для прибирання номерів, а також викладки, набір якої залежить від категорійності готелю (рекламні матеріали, набір письмового приладдя, мило, шампунь, гель для ванни, дезодорант, шапочка для купання, мінеральна вода і т.д.).

Проводяться такі взаємопов'язані види прибирання номерів, як щоденна поточна, проміжна (за необхідності) і генеральна.

Після закінчення прибирання та дезінфекції рук на туалетний поличку ставляться склянки по кількості проживаючих у номері і необхідний набір предметів з викладення. Рушники (на кожного гостя) вивішуються на полотенцедержатель: в одно-та двох-зіркових готелях не менше двох; в тризірковому не менше трьох; в чотирьох-і п'ятизіркових не менше п'яти. Викладається поліетиленові пакети для білизни, речей, що здаються у прання і хімчистку; туалетний папір (з резервним рулоном).

Генеральне прибирання повинно проводитися один раз на 7-10 днів. Під час генерального прибирання протирають від пилу стіни, прочищають вентиляційні решітки, пилососом чистять драпірування, матраци, перинки, протирають скло вікон і дверей. При цьому можуть проводитися додаткові роботи - миття килимів, килимових доріжок і т.д. Штори на вікнах чистять пилососом і 2 рази на рік здають в хімчистку, пральню; тюлеві штори здають у прання.

Щоб уникнути появи в готелі комах і гризунів адміністрація повинна укласти постійний договір з дезінфекційної службою на проведення профілактичної обробки всіх приміщень готелю. У готелі повинен бути паспорт об'єкта, що підлягає дезінсекції та дезінфекції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]