Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Кількість місць в номері.

  2. Бувають номери одно-, дво-, тримісні і т. д. В двомісному номері одночасно можуть проживати два гостя. Двомісний номер може мати два ліжка, які можуть стояти або поруч один з одним, або окремо один від одного, або мати одну двоспальне ліжко, яка призначається для подружніх пар;

  3. Кількість кімнат у номері.

  4. Номер може складатися з однієї, двох, трьох кімнат;

3) в залежності від призначення бувають:

а) номери бізнес-класу. Їх клієнтами є особи, які перебувають у ділових поїздках і відрядженнях. Відмінністю цих номерів від інших є те, що вони містять такі обов'язкові атрибути кабінету, як робочий стіл, телефон, факс, комп'ютер;

б) номери-апартаменти. Складаються з двох, трьох, чотирьох кімнат. У таких номерах зазвичай розміщуються сімейні пари на довгий термін перебування. Так як це номери для довгострокового перебування, то вони обов'язково мають кухню з необхідним набором побутової техніки;

в) номери економічного класу. Призначені для різного контингенту гостей. Мають скромне оздоблення і мінімальний набір необхідних зручностей (ліжка, тумбочки, стіл, стільці, шафа). За межами номери знаходяться душ, ванна, туалет, холодильник, телевізор. Такі номери мають невисоку ціну;

г) люкс-апартаменти. Найдорожча категорія номерів, які складаються не менше ніж з трьох кімнат. У Російській Федерації є наступні категорії номерів.

Сюїт. Площа не менше 75 м2. Складається з трьох і більше житлових кімнат. Відмінною особливістю такого номера є наявність нестандартно широким двоспальним ліжка (200 × 200 см) і додаткового гостьового туалету.

Апартамент. Має від двох і більше житлових кімнат, площею не менше 40 м2.

Люкс. Має площу не менше 35 м2, призначений для проживання одного-двох чоловік.

Студія. Має площу не менше 25 м2, і як наслідок, однокімнатний. В ньому можуть проживати від одного до двох осіб. Планування номера дозволяє використовувати вільний простір як кабінет або їдальню.

Номер першої категорії. Складається з однієї житлової кімнати. У кімнаті знаходяться одна або два ліжка, є санвузол. У номері можуть проживати як один, так і дві людини.

Номер другої категорії. Складається з однієї житлової кімнати з однією-двома ліжками. В ньому можуть проживати один або дві особи. Санвузол в такому номері, на відміну від номера першої категорії, неповний.

Номер третьої категорії. Складається з однієї житлової кімнати, де кількість ліжок залежить від числа проживаючих. Санвузол неповний.

Номер четвертої категорії. Складається з однієї житлової кімнати, що має кількість ліжок в залежності від числа проживаючих. У номері є умивальник.

Номер п'ятої категорії. Також має одну житлову кімнату, що має кількість ліжок в залежності від числа проживаючих. Умивальник розташовується в коридорі. Номер призначений для проживання двох чоловік.

  1. Вкажіть основне призначення приміщень готельного господарства.

Всі приміщення готелів поділяються на чотири головні групи: -житлові, -адміністративно-господарські,- інженерно-технічні і підсобні приміщення, -приміщення громадського призначення. Структура приміщень у готелях визначається його типом, категорією, розмірами, особливостями організації комфорту для гостей і умов праці персоналу.

Житлові приміщення забезпечують простір та умови надання основних послуг - ночівлю і харчування, вони представлені номерами різних категорій і функціонально пов'язаними з ними - побутовими приміщеннями.

Адміністративно-господарські приміщення забезпечують простір та умови для управління готельним підприємством, організації основного технологічного процесу, інженерно-технічне і господарське функціонування приміщень. Ця група приміщень складається з адміністративних приміщень вестибюля, комунікацій, що входять у його структуру.

Група приміщень громадського призначення забезпечує простір і умови для технологічного процесу створення і організації споживання готельного продукту у спеціальних просторово відмежованих приміщеннях загального користування, закладах харчування, торгівлі, спортивно-оздоровчих, ділового, розважального, культурно-масового та іншого функціонального призначення.

Інженерно-технічні і підсобні приміщення забезпечують простір і умови праці, харчування, побуту персоналу готелю, функціонування інженерно-технічних систем готельного закладу і комфортні умови проживання у готельному закладі, зберігання витратних ресурсів, інвентаря, тимчасово не використовуваних речей. До групи інженерно-технічних і підсобних належать приміщення для обслуговуючого персоналу, майстерні, кладови, білизняні приміщення та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]