Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Magistratura_OGG_95_pitan.docx
Скачиваний:
113
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
301.59 Кб
Скачать
  1. Надайте структурно-логічну схему проведення обов'язкової сертифікації готельних послуг.

Обов'язкову сертифікацію готельних послуг здійснюють органи сертифікації, акредитовані в Системі сертифікації УкрСЕПРО. Порядок проведення сертифікації передбачає:

- подачу заяви на сертифікацію готельних послуг;

- розгляд і прийняття рішення по заяві та визначення схеми сертифікації протягом місяця з дня отримання заяви;

- проведення перевірок з метою обов'язкової сертифікації;

- аналіз отриманих результатів і прийняття рішення про можливість видачі сертифіката відповідності і підписання ліцензійної угоди;

- реєстрацію сертифікату відповідності;

- технічний нагляд за наданням обов'язкових сертифікованих послуг сертифікованою системою якості надання послуг;

Термін дії сертифіката відповідності залежить від встановленої заявнику схеми сертифікації і може складати 1 рік, 3 роки, 5 років.

Не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії сертифіката заявник подає нову заявку для отримання сертифіката на наступний період.

Додаткові послуги, як і основні готельні послуги, підлягають сертифікації. Обов'язкову сертифікацію готельних послуг здійснюють органи з сертифікації, акредитовані в установленому порядку в Системі на проведення сертифікації готельних послуг. Об'єктами обов'язкової сертифікації є готельні послуги, що надаються суб'єктами туристичної діяльності (готелі, мотелі, туристичні бази, гірські притулки, кемпінги, оздоровчі заклади, заклади відпочинку, місця для короткотермінового проживання в інших приміщеннях), процес надання послуг.

  1. Вкажіть сутність та структуру типізації готельних підприємств за функціональним призначенням.

За функціональним призначенням готельного підприємства.

Цільові готелі поділяються на:

А. Готелі ділового призначення, обслуговуючі осіб, які перебувають у ділових поїздках і відрядженнях. Готелі цієї групи найбільш відомі як готелі для конгресного обслуговування: обслуговування симпозіумів, з'їздів, зборів, конференцій і т.д.

Для обслуговування ділових людей повинні бути створені відповідні умови, у зв'язку з чим, до готелів ділового призначення пред'являються наступні вимоги:

- Місце розташування поблизу адміністративних, громадських та інших центрів міст;

- Переважання у номерному фонді одномісних номерів;

- Обов'язкова організація у номері, поряд із зоною відпочинку і сну, робочої зони;

- Наявність у номерному фонді номерів-апартаментів;

- Наявність спеціальних приміщень для проведення ділових заходів;

- Наявність спеціального технічного обладнання;

- Наявність служб фінансового забезпечення;

- Забезпечення можливості надання високоякісного харчування;

- Обладнання стоянок і гаражів.

Б. Готелі для відпочинку (курортні, туристські).

Курортні готелі. Концепція "курортного готелю" передбачає надання розміщення, харчування і ряду додаткових послуг людям, прагнучим до відпочинку і відновлення здоров'я.

Туристські готелі. Сутність концепції "туристської готелю" зводиться до наступного:

- Туристський готель, як правило, розташовується на туристських маршрутах і приймає клієнтів з цих маршрутів;

- Комплекс послуг, пропонованих в туристському готелі, формується відповідно до програми маршруту і заздалегідь визначається ваучером або путівкою;

- Для організації обслуговування в структурі туристської готелю передбачені турбюро або бюро подорожей та екскурсій.

У залежності від призначення.

Типологія готельних підприємств, що набула поширення у світовій практиці готельної індустрії, представлена ​​наступним чином:

- Готель-люкс. За місткістю даний тип готелів відноситься до малих чи середніх підприємств. Зазвичай розташовується в центрі міста Характерна висока ціна номера, що включає всі можливі види обслуговування.

- Готель (середнього класу). За місткістю більше готелю - люкс (400-2000 місць). Розташована в центрі міста або міської межі. Пропонує достатньо широкий набір послуг, і ціни на них рівні рівню регіону розташування або трохи вище.

- Готель-апартаменти (апарт-отел'). За місткістю це підприємство малих і середніх розмірів (до 400 місць). Характерно для великого міста з непостійним населенням. Надає квартирний тип номерів, використовуваних у якості тимчасового житла, частіше за все на базі самообслуговування.

- Готель економічного класу. Підприємство малої або середньої місткості (до 150 і більше місць). Розташовується поблизу магістралей. Характерно просте і швидке обслуговування, обмежений набір послуг.

- Готель-курорт. Підприємство зі значними відмінностями по місткості, що пропонує повний набір послуг гостинності. Крім того, включає комплекс спеціального медичного обслуговування і дієтичного харчування. Розташовується в курортній місцевості.

- Мотель. Прості одноповерхові або двоповерхові споруди, розташовані поза міською забудови, в передмісті, у автомагістралей. Це малі або середні підприємства. Характерний середній рівень обслуговування при невеликій кількості персоналу.

- Кемпінг. Табір для автотуристів, мототуристів, велотуристів, звичайно розташований у заміській місцевості, іноді недалеко - від мотелю. Надаються місця для ночівлі, часто в наметах або літніх будиночках, обладнаних кухнями індивідуального приготування їжі і деякими елементарними зручностями.

- Приватна готель (типу нічліг і сніданок). Широке поширення даний тип готелів отримав у США. Це готель малої, іноді середньої місткості. Розташована вона в передмісті або сільській місцевості.

- Готель-гарні. Підприємство, що надає клієнтам обмежену кількість послуг: розміщення і континентальний сніданок.

- Хостел. Підприємство з простим стандартом і обмеженим спектром послуг. Відмітна ознака - надається повний пансіон для проживаючих гостей.

- Гостинний двір. Підприємство, що відрізняється від готелів спрощеним стандартом обслуговування, меншою місткістю, відсутністю ряду громадських приміщень для зустрічі і перебування гостей (холів, вестибюлів, віталень і т.д.).

- Ротел'. Пересувний готель, що представляє собою вагон з одно-двомісними відсіками, в яких розташовані спальні крісла Є відсік для перевдягання, туалет, кухня, холодильник.

- Флотел'. Велика готель, часто звана "курортом на воді". Туристам пропонуються комфортабельні номери з великим набором послуг.

- Ботел'. Невеликий готель на воді, в якості якої використовується відповідним чином обладнане судно.

- Флайтель. Аероготель або "літаючий готель". Надзвичайно дорогий і нечисленний тип готелів. Обладнаний посадковим майданчиком і зв'язком з метеослужбами.

- Алькасар (aHr.alkazar). Старовинний середньовічний замок, побудований в мавританському стилі (Іспанія) і використовуваний як висококласний готель для дуже іменитих гостей: королівська знати, президенти держав і пр.

- Хостел (aHra.Hotel). Студентська готель, що надає недорогий нічліг.

- Кондомініум (від лат. Condominium спільне володіння). Об'єднання власників у єдиний комплекс нерухомого майна в житловій сфері, в межах якого кожному з них на праві приватної, державної, муніципальної власності належить в житлових будинках житло та / або нежитлові приміщення. Порядок утримання, ремонту та експлуатації кондомінімуму регулюється договором між учасниками спільної власності.

- Таймшер (від англ. Timeshere поділ часу). Спільне володіння нерухомістю в туристському бізнесі з можливістю користуватися нею протягом певного часу, яка пропорційна грошовому внеску. Час користування вимірюється в тижнях. Воно згруповано в три кольори (червоний, білий і блакитний) і відображає динаміку попиту по сезонах. Власник, або співвласник кондомінімуму може відпочивати в придбаних апартаментах в "свої" тижня або обміняти місце відпочинку на аналогічне в рамках "кольору"

- RCI (Record Condominium International). Система придбання довгострокової оренди (на 25-30 років) та обміну котеджів на знаменитих курортах практично у всьому світі (2400 готелів і курортів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]