Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FREEWAY.doc
Скачиваний:
152
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
25.37 Mб
Скачать

A word to the reader

If you’re holding this book it means you’re searching for success, success in life, in communication, in business, in private relations. Welcome to the world of profund knowledge and numerous opportunities. Here you will find everything in the way of grammar, vocabulary, information and pleasant sights. We hope that our book will appeal to you much.

Thank you for choosing us!

Authors.

Передмова

Сучасний етап розвитку міжнародних відносин, нові умови підготовки фахівців у навчальних закладах України актуалізують потребу переосмислити якість викладання іноземних мов у вищій школі. Цілком очевидно, що багатьом вітчизняним посібникам та підручникам з іноземних мов потребують модернізації, нового лексичного та інформативного наповнення, задля формування в майбутніх фахівців навичок усного та писемного мовлення, що відповідатимуть запитам сучасного суспільства. Заповнити таку прогалину – головне завдання пропонованого підручника.

Книга призначена для студентів усіх напрямів підготовки нефілологічних спеціальностей. Мета підручника – розвиток усних і писемних навичок, ознайомлення та засвоєння культурологічних особливостей країн, мову яких вивчають у межах дисципліни “Англійська мова”. Цей підручник знадобиться всім, хто прагне підвищити рівень володіння англійською мовою.

З-поміж інших видань підручник вирізняється багатством тематики, що уможливлює детальний аналіз майже всіх сфер життя британського й американського суспільства, висвітлює традиції, що становлять його основу. Широке використання статистичного матеріалу допомагає краще усвідомити соціокультурні реалії буття й свідчить про обґрунтованість викладених фактів та узагальнень.

Тематичне наповнення підручника, детальні словники, різноманітні лексичні й мовні вправи та діалоги представляють актуальні для повсякденного спілкування теми. Текстовий та ілюстративний матеріал, “крилаті” вислови і прислів’я підручника адаптовано із сучасних зарубіжних і вітчизняних друкованих та інтернет-видань. Матеріали підручника активно та успішно використовують викладачі кафедри іноземних мов у практиці викладання дисципліни “Англійська мова”.

Структурна побудова кожної теми максимально сприяє активізації мовленнєвих навичок із урахуванням різноманітних комунікативних завдань. Єдиний методичний підхід до різних видів мовної діяльності та добору вправ допомагає викладачеві системно планувати заняття, послідовно формувати комплекс умінь і навичок, зважаючи на конкретні цілі кожного заняття.

Підручник складається з трьох частин: лексично-розмовної, теоретичної та практичної граматики, що дає змогу оптимізувати навчальний процес, покращити засвоєння окремих аспектів мовної діяльності.

Лексично-розмовна частина висвітлює розмовні теми повсякденного спілкування загальним обсягом у 22 уроки, яким передує вступний урок. Кожний урок містить 4 блоки завдань різної складності та змістового наповнення: перший блок – вправи найпростішого лексичного рівня, другий – спрямований на розвиток діалогічного мовлення, третій – монологічного й четвертий блок – комунікативні завдання. Усі уроки починаються зі вступного тексту та завдань до нього, розроблених відповідно до лексичного наповнення уроку. Комунікативний характер мовних вправ забезпечує раціонально організовану практику діалогічного та монологічного спрямування.

У теоретичній частині з’ясовано основні аспекти курсу граматики англійської мови з поясненнями та прикладами. Матеріал викладено доступно, із урахуванням різнорівневих знань студентів. Пояснюючи граматичні явища, автори підручника намагалися максимально керуватися знаннями студентів у галузі української мови, використовуючи її визначення й термінологію, відступаючи від цього лише у випадках, зумовлених специфікою англійської мови.

Практична граматична частина містить тренувальні вправи з граматики англійської мови та має на меті закріплення теоретичного матеріалу, висвітленого в другій частині підручника.

Урокам передує вступний фонетико-орфоепічний курс, де подано англійський алфавіт, основні правила читання звуків і букв англійської мови; з’ясовано особливості наголосу, інтонації та порядку слів у реченні. У кінці підручника розміщено додатки – граматичний і лексичний довідковий матеріал, необхідний для виконання завдань підручника та кращого засвоєння мови.

Матеріал підручника доступний в електронному вигляді й може бути використаний для курсу дистанційного навчання. Електронний варіант підручника є зручною та доступною альтернативою друкованого примірника та уможливлює вибіркове використання лексичного й граматичного матеріалу.

Автори будуть вдячні за зауваження та пропозиції, висловлені за адресою jugreen@ukr.net

*****

Автори висловлюють глибоку подяку колективові кафедри іноземних мов за допомогу в доборі матеріалів видання, слушні зауваги та практичну апробацію книги в навчальному процесі; ректорові Черкаського державного технологічного університету, професору Лезі Ю. Г. за сприяння у виданні підручника.

Автори

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]