Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
APU.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
996.35 Кб
Скачать

83.Реєстрація символіки об’єднань громадян.

Об'єднання громадян можуть використовувати власну символіку: прапори, емблеми тощо, які є їх символами і відмітними знаками.

Символіка об'єднань громадян затверджується центральними статутними органами об'єднань відповідно до їх статутів.

Реєстрація символіки зареєстрованих об'єднань громадян здійснюється Укрдержреєстром.

Для реєстрації символіки об'єднання громадян подається заява до Укрдержреєстру, яка підписується двома членами центрального статутного органу об'єднання громадян.

До заяви додаються:

1) положення про символіку об'єднання громадян;

2) опис символу і відмітного знака;

3) рішення центрального статутного органу про затвердження положення та опису;

4) зображення символіки;

5) документ про сплату реєстраційного збору;

6) копії свідоцтва про реєстрацію об'єднання громадян та його статуту.

Положення про символіку повинно визначати види символіки, порядок її виготовлення, зберігання і використання.

Заява про реєстрацію символіки об'єднання громадян за наявності всіх необхідних документів розглядається у двомісячний строк.

Якщо із заявою про реєстрацію символіки звертаються об'єднання громадян, що мають тотожну чи схожу символіку, перевага віддається об'єднанню громадян, яке першим подало заяву про реєстрацію символіки.

За результатами розгляду заяви приймається рішення про реєстрацію символіки або про відмову в її реєстрації.

У реєстрації символіки об'єднання громадян може бути відмовлено, якщо вона:

1) тотожна чи схожа із уже зареєстрованою символікою;

2) складається з позначень, які не мають відмітних властивостей;

3) являє собою державні герби, прапори або офіційні назви держав, нагороди, печатки та інші подібні відмітні знаки;

4) належить до загальнодержавних символів і термінів;

5) за своїм змістом суперечить державним інтересам, принципам гуманності і моралі;

6) містить прізвища, імена, псевдоніми, портрети, факсміле окремих осіб без їх згоди;

7) якщо символіка політичної партії відтворює державні чи

релігійні символи;

8) в інших випадках, якщо це суперечить чинному законодавству України.

11. Рішення про реєстрацію символіки об'єднання громадян у 10-денний строк надсилається заявникові.

84.Порядок ліцензування господарської діяльності.

ліцензія - документ державного зразка, який засвідчує право ліцензіата на провадження зазначеного в ньому виду господарської діяльності протягом визначеного строку у разі його встановлення Кабінетом Міністрів України за умови виконання ліцензійних умов

 реалізацію державної політики у сфері ліцензування здійснюють Кабінет Міністрів України, спеціально уповноважений орган з питань ліцензування, а також органи виконавчої влади, визначені Кабінетом Міністрів України і спеціально уповноважені виконавчі органи рад, уповноважені провадити ліцензування певних видів господарської діяльності. Спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування є Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва

При Державному комітеті України з питань регуляторної політики та підприємництва створюється експертно-апеляційна рада, рішення якої мають характер експертних висновків і є обов'язковими для розгляду власне комітетом. До її компетенції, зокрема, належить розгляд заяв, претензій та скарг суб'єктів господарювання на рішення органів ліцензування щодо порушення цими органами законодавства у сфері ліцензування. Проте це не позбавляє заінтересованих осіб права на звернення безпосередньо до суду за захистом своїх прав.

Суб'єкт господарювання, який має намір провадити певний вид господарської діяльності, що ліцензується, особисто або через уповноважений ним орган чи особу звертається до відповідного органу ліцензування із заявою встановленого зразка про видачу ліцензії

Ліцензуванню, зокрема, підлягають такі види господарської діяльності: - пошук (розвідка) корисних копалин; - виробництво, ремонт вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 м на секунду, торгівля вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 м на секунду; - виготовлення виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння, торгівля виробами з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння;

У заяві про видачу ліцензії повинні міститися такі дані: 1) відомості про суб'єкта господарювання-заявника: - найменування, місцезнаходження, банківські реквізити, ідентифікаційний код - для юридичної особи; - прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків та інших обов'язкових платежів - для фізичної особи; 2) вид господарської діяльності, на провадження якого заявник має намір одержати ліцензію. До заяви про видачу ліцензії додається копія свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності або копія довідки про внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, засвідчена нотаріально або органом, який видав оригінал документа. Для окремих видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, до заяви про видачу ліцензії також додаються документи, передбачені Переліком документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2001 р. № 756. Орган ліцензування приймає рішення про видачу ліцензії або про відмову у її видачі у строк не пізніше ніж 10 робочих днів з дати надходження заяви про видачу ліцензії та документів, що додаються до заяви, якщо спеціальним законом, який регулює відносини у певних сферах господарської діяльності, не передбачений інший строк видачі ліцензії на окремі види діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]