Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (Менеджмент).doc
Скачиваний:
486
Добавлен:
19.03.2016
Размер:
1.19 Mб
Скачать

План завантаженості паф «Петрівка» на поточний день

№ договору

Підприємст-во

П.І.П.

Назва продукції

Купівля/ Продаж

Дата постачання

1426

ПАФ «Культура»

Дмитренко Я. М.

Озима пшениця

Продаж

12.09.15

1736

ПП «Світоч»

Кисляк А. А.

Жито

Купівля

19.03.16

2378

ФГ «Агро-світ»

Хмельницький Ю. М.

Соняшник

Продаж

24.04.16

1465

ТОВ «Кринка»

Миколаєнко О. В.

Гречка

Купівля

30.06.16

1258

ФГ «Озима»

Ткаченко В. І.

Озимий ячмінь

Продаж

01.10.15

3. Вироблення практичних навичок складання плану впровадження інновацій у фірмі

Інновації є невід’ємною частиною підприємницької діяльності. Під інноваційною діяльністю розуміється діяльність колективу, спрямована на забезпечення доведення науково-технічних ідей, винаходів (новацій) до результату, придатного до практичного застосування та реалізації їх на ринку з метою задоволення потреб суспільства в конкурентоспроможних товарах і послугах. У статті 3 Закону України «Про інвестиційну діяльність» інноваційна діяльність визначається як «одна з форм інвестиційної діяльності», що здійснюється з метою впровадження досягнень науково-технічного прогресу у виробництво і соціальну сферу. Ця діяльність охоплює:

  1. випуск і поширення принципово нових видів техніки і технології;

  2. прогресивні міжгалузеві структурні зрушення;

  3. реалізацію довгострокових науково-технічних програм з великими строками окупності витрат;

  4. фінансування фундаментальних досліджень для здійснення якісних змін у стані продуктивних сил;

  5. розробку і впровадження нової ресурсозберігаючої технології, призначеної для поліпшення соціального й екологічного становища.

Для ПАФ «Петрівка» ми пропонуємо запровадити новий сорт озимої пшениці «Миронівська 65».

Сортовласник: Миронівський інститут пшениці імені В.М.Ремесла УААН.

Середньостиглий, вегетаційний період – 235 днів. Зимостійкість висока. Ураження грибковими хворобами середнє. Стійкий до обсипання і вилягання.

Апробаційні ознаки: різновидність лютесценс. Колос циліндричний, завдовжки 10,5 см, щільний. Висота рослин – 108-113 см.

Сортотип: середньорослий, інтенсивний.

Урожайність: максимальна – 103,0 ц/га.

Якість зерна: маса 1000 зерен – 48-52 г, вміст клейковини – 26,0-32,0 %, білка – 14-15 %, «сила» борошна – 260-300 о.а., об’єм хліба – 790 куб. см. Стабільно цінна пшениця.

Зони розміщення: Лісостеп і Полісся України.

Строк сівби – середньопізній для регіону. Норма висіву – 4,5-5,0 млн. схожих насінин на 1 га після по кращих попередниках. Після гірших попередників норму висіву збільшують до 5,0-6,0 млн. Добре реагує на високий агрофон.

Сорт інтенсивного типу. Кращі попередники − зернобобові, бобові багаторічні трави, зайняті, сидеральні пари, кукурудза на зелений корм, озимий ріпак; задовільні − кукурудза на силос, ярий ріпак, стерньові.

Ведення нового сорту озимої пшениці є більш економічно вигідним для підприємства, адже він має високу поживну цінність, урожайність та є найбільш ефективним у зоні Лісостепу.

Ціна даного сорту за 1 ц становить 247 грн, а норма висіву на 1 га – 450 кг. ПАФ «Петрівка» має намір засіяти даним сортом 200 га площі. Для цього нам потрібно 9000 т насіннєвого матеріалу, що у вартісному виразі становить 22230 тис грн.

Якщо врахувати, що в перші роки після впровадження сорту підприємство не зможе досягти максимальної урожайності і вона становитиме лише 65 ц/га з можливих 103 ц/га, то навіть при таких результатах прибуток від впровадження даного виду сорту становитиме 1506,7 тис грн. А це означає, що ПАФ «Петрівка» зможе окупити впровадження нового сорту тільки за рахунок суми прибутку від реалізації озимої пшениці сорту «Миронівська 65» за 2 роки. На нашу думку підприємство в змозі збільшити урожайність, адже при впровадженні нового сорту з підвищеною урожайністю та при ресурсозберігаючій технології рентабельність підприємства зросте.

Для впровадження інновацій на підприємстві задіяна велика кількість працівників. Ми виділили основних відповідальних виконавців, які залучені до даного процесу і виділили ступінь їх участі (табл. 6.6)

Таблиця 6.6