Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (Менеджмент).doc
Скачиваний:
486
Добавлен:
19.03.2016
Размер:
1.19 Mб
Скачать

5. Виконання роботи з документацією різних видів: довідково-інформаційною, службовою, організаційно-розпорядчою. Редагування документів

Акт – це документ правової чинності, в якому конста­туються або підтверджуються факти, події, пов’язані з діяльністю підприємств, установ чи їх структурних підрозділів, вчинками посадових осіб.

Доповідна записка – це документ, адресований керів­никові структурного підрозділу, установи, вищої організації, у якому викладається інформація про факти, події, ситуацію, що склалася, виконану роботу тощо, а також наводяться свої висновки й пропозиції.

Довідка – це документ, який містить опис та підтвер­дження юридичних та біографічних фактів і подій, пов’язаних з діяльністю окремих осіб, обставинами діяльності установ, організацій.

Договір – домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов’язків

Службові листи – узагальнена назва різноманітних за змістом інформаційних документів, які виступа­ють основним засобом спілкування й оперативного управління діяльністю установ, організацій, підпри­ємств.

Протокол – це документ, в якому фіксується хід обговорення питань і рішення, прийняті колегіальними органами на зборах, нарадах, конференціях тощо.

Це первинний офіційний документ, на підставі якого керівництво має право вимагати від підлеглих виконання доручених їм завдань, видавати розпорядчі документи.

Телефонограма – це службовий документ, який містить інформацію, передану по телефону.

Телефонограму складають, коли потрібно оперативно направити до підвідомчої установи (філії або відділення) термінове розпорядження або оповістити адресата про щось: ділову нараду, зустріч, засідання, збори, зміну в запланованому заході тощо.

Телеграма – це вид кореспонденції з гранично стислим текстом, викликаний необхідністю негайного втручання у певну справу, термінового інформування когось про щось.

Дані види документів наведені в додатку Л.

6. Складання схеми розподілу робочого часу

Робочий час − це час, протягом якого працівник відповідно до трудового, колективними договорами, правилами внутрішнього трудового розпорядку зобов’язаний перебувати на робочому місці і виконувати свої трудові обов’язки. Розглянемо витрати робочого часу адміністратора на ПАФ «Петрівка» на рис. 7.1.

Рис. 7.1. Приблизна структура витрат робочого часу адміністратора

Отже, на ПАФ «Петрівка» адміністратор всього працює 9 год. З них час відведений на роботу становить 7 год. 30 хв., а на перерву 1 год. 30 хв. З них Час роботи з виконання виробничого завдання – 6 год., Час роботи, не обумовлений виконанням виробничого завдання – 1 год. 30 хв.

7. Вироблення практичних навичок у виготовлені різних видів реклами

Реклама − це цілеспрямована передача інформації не особистого характеру, спрямована на покупця з метою просування інформації на ринку за відповідну плату.

Ми вважаємо, що найбільш ефективним способом виготовлення реклами є відеофільм. Він містить у собі повчальну і виховну функції, що зумовлюється високою ефективністю дії наочних образів. Інформація, представлена в наочній формі, є найбільш доступною для сприйняття, засвоюється легше і швидше. Даний вид реклами можна розміщати в Інтернеті, в громадських місцях та навчальних закладах.

Інформаційна наповненість ролика може включати:

  • інформацію про види техніки, яку ми використовуємо та її особливості;

  • перелік культур, які ми вирощуємо та способи їх сівби та збирання;

  • новинки, які плануються запровадити на підприємстві в наступному році;

  • технології, які є найбільш ефективними та дані про діяльність минулих періодів;

  • інформацію про ділових партнерів та ринки збуту;

  • контакти підприємства та його юридичну адресу.

За допомогою відеоролика підприємство матиме змогу залучити додатковий персонал та партерів, збільшить обсяги реалізованої продукції, а отже, збільшить загальну суму прибутку.