Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekonomika i cinoytvorennya - T - denna - zaochn....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
560.64 Кб
Скачать

Тема 4.4. Система податкових платежів та осо­б­ли­во­с­ті опо­да­т­ку­ван­ня ту­ри­с­ти­ч­них підприємств

Особливості вітчизняної системи оподаткування, сутність та зміст державної податкової політики України. Склад та структура податкових платежів туристичного підприємства. Джерела сплати податкових платежів. Характеристика та структура прямих і непрямих податкових платежів, платежів з прибутку, вартості майна та платежів, які включаються до собівартості туристичних продуктів і послуг.

Аналіз та планування структури податкових платежів туристичного підприємства.

Сутність та зміст податкової політики туристичного підприємства, показники її ефективності.

Міжнародний досвід оподаткування діяльності туристичних підприємств та можливості його впровадження у вітчизняну практику.

Лекція 5.

Тема 4.5. Пла­ну­ван­ня ін­ве­с­ти­цій­ної ді­я­ль­но­с­ті ту­ри­сти­ч­них підприємств та оцінка ри­зи­ку в підпри­єм­ни­ць­кій діяль­но­с­ті

Інвестиційна програма туристичного підприємства та порядок її розробки. Поняття інвестиційного портфелю.

Поняття чистого грошового потоку, теперішньої та майбутньої вартості інвестицій.

Методичний інструментарій аналізу та планування прямих інвестицій.

Сутність фінансових інвестицій, особливості їх планування та принципи здійснення. Особливості аналізу і планування інноваційних інвестицій туристичного підприємства.

Оцінка рівня ризику та ефективності інвестиційного портфелю і окремих видів інвестицій туристичного підприємства.

Методи визначення рівня інвестиційного ризику та його страхування.

Лекція 6.

Тема 4.6. Розробка бізнес-планів інвестиційних проектів туристичних підприємств

Поняття та зміст бізнес-плану реального інвестиційного проекту. Вимоги до його розробки. Методика розробки окремих розділів бізнес-плану створення нового туристичного підприємства.

Методологічні особливості розробки бізнес-планів стратегічного розвитку діючих туристичних підприємств.

Розробка стратегії фінансування інвестиційних проектів.

Економічне обґрунтування потреби в кредитних ресурсах під інвестиційний проект та визначення ефективності кредиту.

Порядок представлення бізнес-планів потенційним інвесторам. Методи оцінки інвестиційного ризику та ефективності інвестиційних проектів у бізнес-планах.

Перелік питань, що виносяться на самостійне опрацювання:

Тема 4.1. Особливості вартісної оцінки окремих видів ресурсів та економічна оцінка сукупного ресурсного потенціалу туристичного підприємства, форми економічного взаємозв’язку його окремих елементів. Сутність і основні елементи матеріально-технічної бази туристичного підприємства, їх характеристика.

Література: 23,24,26,27,28,30,33,39,46,51,59,65

Тема 4.2. Прин­ци­пи ор­га­ні­за­ції ма­те­рі­а­ль­но­го сти­му­лю­ван­ня пра­ців­ни­ків в умо­вах ри­н­ко­вих від­но­син. Фо­р­ми дер­жа­в­но­го ре­гу­лю­ван­ня за­ро­бі­т­ної пла­ти пра­ців­ни­ків ту­ри­с­ти­ч­ної сфе­ри.

Література: 6,10,14,23,24,26,27,28,30,33,39,46,51,59,65

Тема 4.3. Планування грошових потоків та складання платіжного календаря туристичного підприємства. Зміст та порядок розробки балансового плану.

Література: 4,10,14,23,36,45,51,59

Тема 4.4. Сутність спрощеної системи оподаткування та досвід її застосування на туристичних підприємствах. Особливості застосування податкових пільг і штрафних санкцій у сфері туризму.

Міжнародний досвід оподаткування діяльності туристичних підприємств та можливості його використання у вітчизняній практиці.

Література: 2,9,10,28.31,49, 54, 55

Тема 4.5. Законодавчі основи інвестиційної діяльності туристичних підприємств в Україні. Поняття інвестиційних ресурсів та інвестиційної політики туристичної фірми. Види, форми, напрямки вкладання інвестицій.

Література: 5,7,8,27,28.31,39,43,46,59,61

Тема 4.6. Бізнес-план як комплексний документ стратегічного значення. Цілі і завдання, зміст і структура бізнес-плану туристичного підприємства.

Література: 16,18,24,27,28.31,32,39,43,50,52,63,64

Перелік основних понять, термінів, методів розрахунків, формул, що мають бути засвоєні після вивчення модуля 4:

Внутрішній потенціал туристичних підприємств, економічні ресурси (внутрішні і зовнішні), матеріальні, трудові, фінансові ресурси туристичного підприємства, основні фонди туристичного підприємства, вартісна оцінка основних фондів туристичного підприємства, оцінка руху та технічного стану основних фондів туристичного підприємства; загальні та часткові показники ефективності використання основних фондів; кількісна оцінка впливу факторів на ефективність використання основних фондів; оборотні засоби туристичного підприємства; показники і критерії ефективності використання оборотних засобів; поняття оптимізації складу та структури оборотних засобів; трудовий потенціал туристичного підприємства, кадровий склад, штатний розклад, ефективність та продуктивність праці, по­ка­з­ни­ки плану з пра­ці та за­ро­бі­т­ної пла­ти, методи ана­лі­зу складу та руху кадрів, використання робочого часу, ефективності та продуктивності праці, методи пла­ну­ван­ня чи­се­ль­но­с­ті і складу пра­ців­ни­ків ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва, но­р­му­ван­ня пра­ці пе­р­со­на­лу, скла­дан­ня ба­ла­н­су ро­бо­чо­го ча­су, форми і си­с­те­ми оплати праці; аналіз і планування фо­н­ду опла­ти пра­ці, продуктивності праці та середньої заробітної плати працівників туристичного підприємства; фінансові ресурси туристичного підприємства, структура активів і пасивів балансу, власні фінансові ресурси, фінансові фонди туристичного підприємства, діагностика фінансового стану туристичного підприємства, фінансова стійкість і платоспроможність, фінансова рівновага, фінансове планування, банкрутство, ліквідація і санація туристичного підприємства; система оподаткування туристичного підприємства, структура прямих ї непрямих податкових платежів, платежів, що включаються до собівартості послуг, місцевих податків і зборів, податкова політика; інвестиційна програма туристичного підприємства; чистий грошовий потік, теперішня і майбутня вартість інвестицій, прямі інвестиції, фінансові інвестиції, інвестиційний портфель, інвестиційний ризик та його страхування; бізнес-план реального інвестиційного проекту туристичного підприємства, стратегія фінансування інвестиційних проектів, показники ефективності інвестиційного проекту та методи їх визначення

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]