Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekonomika i cinoytvorennya - T - denna - zaochn....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
560.64 Кб
Скачать

Семінарські заняття

Заняття 1

Те­ма 4.1. По­нят­тя су­ку­п­но­го ре­сур­с­но­го по­те­н­ці­а­лу ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва. Ма­те­рі­а­ль­ні ре­сур­си, умови підвищення ефективності їх використання

Мета: з’ясувати поняття природних, матеріальних і нематеріальних економічних ресурсів та внутрішнього потенціалу туристичних підприємств. Пізнати економічну характеристику, склад та структуру основних фондів і оборотних засобів, їх вартісну оцінку, вивчити методичні підходи до аналізу і планування розвитку матеріально-технічної бази і основних фондів туристичного підприємства, шляхи оптимізації складу та структури оборотних засобів туристичних підприємств.

Тема 4.2. Трудовий потенціал туристичного підприємства та критерії ефективності його використання. Аналіз і планування показників з праці і заробітної плати.

Мета: з’ясувати поняття трудового потенціалу підприємства, ефективності та продуктивності праці, форм і систем матеріального стимулювання працівників, засвоїти методичні підходи до розробки плану з праці і заробітної плати та до пла­ну­ван­ня чи­се­ль­но­с­ті і штатного складу пра­ців­ни­ків ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва.

Тема 4.3. Джерела формування фінансових ресурсів та критерії їх оптимізації. Аналіз і пла­ну­ван­ня фі­нан­сів та шля­хи за­по­бі­ган­ня банкрутств туристичних підприємств.

Мета: Вивчити поняття та склад фі­нан­со­вих ре­сур­сів ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва, джерела їх формування та напрямки оптимізації; з’ясувати методику аналізу і пла­ну­ван­ня фі­нан­сів та визначити шля­хи за­по­бі­ган­ня банкрутств туристичних підприємств.

Тема 4.4. Система податкових платежів та осо­б­ли­во­с­ті опо­да­т­ку­ван­ня ту­ри­с­ти­ч­них підприємств

Мета: Вивчити особливості вітчизняної системи оподаткування, склад та структуру податкових платежів туристичного підприємства, джерела сплати податкових платежів; з’ясувати сутність та зміст податкової політики туристичного підприємства, вивчити міжнародний досвід удосконалення оподаткування діяльності туристичних підприємств та можливості його впровадження у вітчизняну практику.

Питання для обговорення:

  1. Поняття природних, матеріальних і нематеріальних економічних ресурсів та внутрішнього потенціалу туристичних підприємств.

  2. Економічна характеристика складу та структури основних фондів і оборотних засобів, їх вартісна оцінка

  3. Характеристика тру­до­вого потенціалу ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва. .Ефе­к­ти­в­ність та про­ду­к­ти­в­ність пра­ці пра­ців­ни­ків ту­ри­с­ти­ч­них під­при­ємств: по­нят­тя, кри­те­рії, по­ка­з­ни­ки оці­н­ки і ме­то­ди їх ви­зна­чен­ня.

  4. Форми і системи оплати праці і ма­те­рі­а­ль­но­го сти­му­лю­ван­ня працівників ту­ ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва, оцінка їх ефективності

  5. Методичні підходи до роз­ро­б­ки пла­ну з пра­ці і за­ро­бі­т­ної пла­ти ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва

  6. Дже­ре­ла утво­рен­ня вла­с­них та залучених фі­нан­со­вих ре­сур­сів. Амо­р­ти­за­цій­на по­лі­ти­ка під­при­ємств та ефе­к­ти­в­ність за­сто­су­ван­ня рі­з­них ме­то­дів амо­р­ти­за­ці­ї.

  7. По­ря­док фо­р­му­ван­ня кре­ди­т­них ре­сур­сів ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва. Ос­но­в­ні фо­р­ми за­лу­чен­ня кре­ди­т­них ре­сур­сів та ме­то­ди­ка ви­зна­чен­ня ефе­к­ти­в­но­с­ті кре­ди­ту­ван­ня.

  8. Ді­а­г­но­с­ти­ка фі­нан­со­во­го ста­ну, фі­нан­со­вої стій­ко­с­ті і пла­то­спро­мо­ж­но­с­ті ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва.

  9. Зміст фінансового плану туристичного підприємства, принципи і послідовність його розробки.

  10. Пла­ну­ван­ня гро­шо­вих по­то­ків та скла­дан­ня пла­ті­ж­но­го ка­ле­н­да­ря ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва.

  11. Сут­ність, при­чи­ни та на­с­лід­ки ба­н­к­рутств ту­ри­с­ти­ч­них під­при­ємств, шля­хи їх за­по­бі­ган­ня

  12. Система оподаткування туристичного підприємства та можливості її удосконадення.

Література: 2,9,6,10,14,23,24,26,27,28,30,33,39,46,51,59,65

Заняття 2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]