Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekonomika i cinoytvorennya - T - denna - zaochn....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
560.64 Кб
Скачать
  1. Система оцінювання знань студентів із залікового кредиту

Вид робіт

Кількість балів за виконане завдання

Кількість відп. форм

Максимальна кількість балів із залікового модуля

Модульна контрольна робота

10

2

20

Робота на лекціях

8

1

8

Робота на практичних заняттях

7

1

7

Індивідуальна контрольна робота

30

1

30

Екзамен

35

1

35

Разом

100

Знання студентів протягом навчального процесу при наявності екзамену оцінюються за 100-бальною системою, з відповідним підсумковим переведенням в національну 5-ти бальну систему (5, 4, 3, 2) та систему ECTS (А, B, С, D, E, FX, F).

Переведення даних 100 – бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ects

За шкалою ECTS

За 4-х бальною шкалою

За шкалою навчального закладу (семестровий контроль – ПМК)

За шкалою навчального закладу (семестровий контроль – екзамен)

А

Відмінно

50-65

90 – 100

В

Добре

45-49

89 – 85

C

40-44

84 – 75

D

Задовільно

35-39

74 – 70

E

30-34

69 – 60

FX

Незадовільно з можливістю повторного складання, необхідно виконати певну додаткову роботу для успішного складання

20-29

59 – 35

F

Незадовільно з обов’язковим повторним курсом, повторне вивчення дисципліни

менше 20

34 – 1

Оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни, формою підсумкового контролю яких є екзамен, здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань. Успішне виконання студентом завдань поточно–модульного контролю є обов’язковою умовою участі його у складанні екзамену.

Якщо за результатом поточного контролю студент отримує лише задовільно, він не допускається до екзамену

4. Зміст лекцій та плани семінарських занять

Зміст модулів залікового кредиту включає теоретичний матеріал – лекції, перелік питань, що виносяться на самостійне опрацювання, плани семінарських занять, перелік основних понять, термінів, методів розрахунків, формул, що мають бути засвоєні після вивчення модуля, зміст відповідних модульних контрольних робіт.

Комплекс семінарських занять за визначеними модулями спрямований на засвоєння теоретичного матеріалу та набуття вмінь і навиків вирішення практичних завдань і ситуацій, що виникають в процесі господарської діяльності туристичних підприємств. Щоб успішно підготуватись до семінарського заняття, студентам слід вивчити теоретичний матеріал конспекту лекцій та запропонованої додаткової літератури для самостійного опрацювання питань, передбачених планом семінарських занять, розібрати хід виконання практичних завдань, що дозволяє викладачу дати об’єктивну оцінку здібностей, вмінь і навичок студентів.

Модуль 1. Ту­ризм як між­га­лу­зе­ва економічна система. Роль ту­ри­з­му, його місце в системі ринків, показники вагомості в на­род­но­госпо­дар­сь­ко­му ком­пле­к­сі кра­ї­ни та регіону. Еко­но­мі­ч­ні ос­но­ви фун­к­ці­о­ну­ван­ня ту­ри­с­ти­ч­них під­при­ємств в сис­те­мі ри­н­ко­вого господарства України

Лекція 1.

Тема 1.1. Вступ до залікового кредиту «Економіка і ціноутво­рен­ня». Ту­ризм як між­га­лу­зе­ва економічна си­с­те­ма. Роль ту­ри­з­му та показники його вагомості в на­род­но­госпо­дар­сь­ко­му ком­пле­к­сі кра­ї­ни та регіону

Економіка туризму як наука, її основні поняття і категорії. Ціноутворення, як розділ економічних наук, його роль в оптимізації результатів господарської діяльності туристичних підприємств в умовах ринкових відносин. Сфера туризму як міжгалузева економічна система. Законодавчі основи та визначальні поняття туристичної діяльності. Характеристика учасників економічних відносин, що виникають в процесі туристичної діяльності. Поняття суб’єктів туристичної галузі, туристичної інфраструктури та суб’єктів інших галузей народного господарства, що надають окремі види туристичних послуг.

Функції туризму. Роль та його місце в системі ринкових відносин.

Показники вагомості туризму в народногосподарському комплексі країни і окремих регіонів, методи їх визначення. Поняття внутрішнього, національного та міжнародного ринку туристичних послуг, його основних елементів, сегментів туристичних потоків, ємності ринку. Фактори формування попиту і пропозиції на ринку туристичних послуг. Поняття рівноваги туристичного ринку та умови її досягнення. Система ринкового саморегулювання та особливості державного регулювання ринку туристичних продуктів і послуг в Україні.

Національна методика визначення показників розвитку туристичної діяльності та обсягів туристського споживання.

Методичні підходи до аналізу динаміки туристичних потоків, показників розвитку внутрішнього, національного і міжнародного туризму в окремих регіонах України.

Умови та перспективи сталого розвитку внутрішнього, національного і міжнародного туризму в Україні.

Лекція 2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]