Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekonomika i cinoytvorennya - T - denna - zaochn....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
560.64 Кб
Скачать

Тема 4.5. Планування інвестиційної діяльності туристичних підприємств та оцінка ризику в підприємницькій діяльності

Мета: дослідити види, форми, напрямки вкладання інвестицій туристичними підприємствами, вивчити сутність понять: «інвестиційні ресурси», «інвестиційна програма», «інвестиційний ризик», «інвестиційний портфель» туристичного підприємства, навчитись розраховувати показники ефективності інвестиційних проектів, застосовувати методи оцінки інвестиційного ризику та його запобігання

Тема 4.6. Розробка бізнес-планів інвестиційних проектів туристичних підприємств

Мета:. Вивчити зміст і типову структуру бі­з­нес-­пла­ну ін­ве­с­ти­цій­но­го про­е­к­ту ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва, навчитись розробляти бізнес-плани нового туристичного підприємства та стра­те­гі­ч­но­го роз­ви­т­ку ді­я­ль­но­с­ті існуючих ту­ри­с­ти­ч­них під­при­ємств, оцінювати ефективність ре­а­ль­них ін­ве­с­ти­цій­них про­е­к­тів та інвестиційну привабливість су­б’єк­тів ту­ри­с­ти­ч­ної ін­ду­с­т­рії у бі­з­нес-­пла­нах.

Питання для обговорення:

  1. Поняття інвестиційних ресурсів та інвестиційної політики туристичного підприємства. Види, форми, напрямки вкладання інвестицій.

  2. Інвестиційна програма туристичного підприємства, порядок її розробки. Поняття інвестиційного портфелю та оцінка його ефективності.

  3. Оцінка інвестиційного ризику та методи його запобігання

  4. Сут­ність, зміст і ти­по­ва стру­к­ту­ра бі­з­нес-­пла­ну ін­ве­с­ти­цій­но­го про­е­к­ту ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва.

  5. Ме­то­ди­ка роз­ро­б­ки бі­з­нес-­пла­ну но­во­го ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва.

  6. Ме­то­до­ло­гі­ч­ні осо­б­ли­во­с­ті роз­ро­б­ки бі­з­нес-­пла­нів стра­те­гі­ч­но­го роз­ви­т­ку ді­я­ль­но­с­ті ту­ри­с­ти­ч­них під­при­ємств.

  7. Оці­н­ка ефе­к­ти­в­но­с­ті ре­а­ль­них ін­ве­с­ти­цій­них про­е­к­тів та ін­ве­с­ти­цій­ної при­ваб­ли­во­с­ті су­б’єк­тів ту­ри­с­ти­ч­ної ін­ду­с­т­рії у бі­з­нес-­пла­нах.

Література: 5,7,8,16,18,24,27,28.31,32,39,43,46,50,52,59,61,63,64

Модульна контрольна робота №2

Зміст завдань:

За даними балансу, звіту про туристичну діяльність, звіту з праці та звіту про фінансові результати конкретної туристичної фірми у динаміці за два роки виконати наступні види робіт:

1. Визначити цінову еластичність попиту туристів та спрогнозувати динаміку валової виручки від реалізації турів в плановому році

2. Визначити показники ефективності використання основних фондів і оборотних засобів, суму вивільнених ( чи додатково притягнутих коштів) у обороті

3. Розкрити взаємозв’язок та взаємозалежність показників плану з праці і заробітної плати з показниками обсягів реалізації послуг

4. Дати експертну оцінку фінансового стану туристичної фірми та визначити можливості оптимізації складу її фі­нан­со­вих ре­сур­сів

5. Визначити термін окупності інвестиційних коштів та додаткових витрат туристичної фірми на придбання туристичного автобуса з метою розширення асортименту екскурсійних послуг ( за даними про ціну автобуса, середній коефіцієнт використання місць, кількість днів роботи на рік та ціну екскурсії)

6. Розкрити структуру бізнес-плану розвитку послуг туристичної фірми.

7. Запропонувати основні види комерційних знижок в системі управління доходами туристичної фірми.

  1. Термінологічний диктант: основні поняття, терміни та моделі за темами 3.1.- 3.3, 4.1.-4.6.

  2. Тести

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]