Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekonomika i cinoytvorennya - T - denna - zaochn....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
560.64 Кб
Скачать

Завдання 17

Визначити мінімальну суму виручки та обсяг реалізації послуг туристичної фірми для забезпечення беззбиткової діяльності у плановому сезонному періоді, використовуючи такі вихідні дані:

  • середня ціна туристичного продукту – 2 140 грн.;

  • вартість виробничих послуг сторонніх підприємств і організацій, яку потрібно сплатити для організації одного туру, – 1 730 грн.;

  • сума умовно-постійних витрат туристичної фірми у плановому періоді – 120 тис. грн.

Завдання 18

На 2006 рік турфірмою заплановано умовно-постійні витрати в сумі 72 900 грн. на рік, рівень маржинального доходу становить 25 %, середня ціна путівки - 4 100 грн.

Скільки турів повинна продати фірма для забезпечення беззбитковості своєї діяльності у плановому році? Якщо фірма продасть 200 турів, який вона отримає прибуток у плановому році?

Завдання 19

Сума виручки туроператора від надання основних і додаткових послуг у звітному році склала 18 090 тис. грн. Вартість послуг сторонніх підприємств і організацій по виробництву туристичних продуктів і послуг – 13 470 тис. грн. Доходи від фінансової діяльності – 128 тис. грн., доходи від іншої операційної діяльності – 131 тис. грн. Умовно-постійні витрати туроператора – 3 750 тис. грн. Сума обов’язкових платежів з прибутку – 47 тис. грн.

Визначити чистий дохід підприємства та чистий прибуток від фінансово-господарської діяльності, рівень маржі туроператора та рівень рентабельності у відсотках від чистого доходу підприємства та від загального обсягу витрат фірми за рік.

Завдання 20

Планова виручка від реалізації послуг туристичного комплексу на рік –

8400 тис. грн., в тому числі прямі змінні витрати – 6000 тис. грн.. Фактичне виконання плану – 9 100 тис. грн., в тому числі прямі змінні витрати – 6400 тис. грн.. Визначити відносну економію (перевитрати) умовно-постійних витрат туристичного комплексу в сумі і у відсотках до чистого маржинального доходу, темп зниження (підвищення) рівня витрат, якщо загальна сума умовно-постійних витрат туристичного комплексу у звітному році становила 1 900 тис. грн., що на 7,0 % більше у порівнянні з планом.

Завдання 21

Виручка туристичного комплексу від реалізації основних і додаткових послуг у звітному періоді становила 12510 тис. грн. і збільшилася в порівнянні з минулим роком на 1900 тис. грн. Середня облікова кількість працівників туристичного комплексу збільшилася на 6 осіб і становить 93 особи. Розрахувати вплив зміни кількості працівників, обсягу наданих послуг і цінового фактору на зміну продуктивності праці в розрахунку на одного працівника туристичного комплексу, враховуючи, що рівень інфляції у минулому році становив 21 %, зробити відповідні висновки.

Завдання 22

На основі даних таблиці спрогнозувати динаміку валової виручки від реалізації турів в плановому році, використовуючи коефіцієнт еластичності попиту по ціні та враховуючи, що середня ціна туро-дня зросте на 18,5 % за інших рівних умов.

Показники

Звітний рік

Плановий рік

Коефіцієнт цінової еластичності попиту

-0,54

-0,54

Темп зміни обсягу реалізації послуг (Δ Q), %

х

Темп зміни ціни одного туродня (Δ P), %

х

Середня ціна одного туродня (Р), грн.

150

Кількість туроднів (Q), т/д

41 328

Валова виручка, тис.грн.

6 103

Динаміка валової виручки, тис. грн.

х

Динаміка валової виручки, %

х

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]