Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Olifirov_O.V.,_Gaydar_O.V.Upravlinski_inform._s...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
4.33 Mб
Скачать

Модуль "Планування аудита"

Модуль "Планування аудита" надає користувачеві програми IT Audit: Аудитор можливість формувати:

  • Графік проекту;

  • План аудита;

  • П

  • рограму аудита.

При формуванні "Графіка проекту" приводиться інформація, що перевіряє періоди проведення перевірки за кожним етапом, співробітників, планованих на проведення аудита.

За результатами заповнення графіка проведення аудита формується інформація про плановану зайнятість співробітників. Однієї з особливостей програми IT Audit: Аудитор є можливість автоматичного формування "Програми аудита" й "Плану аудита" на підставі попереднього вивчення операцій клієнта. Форма "Програма аудита" є інструментом по плануванню й контролю над ходом проведення аудита. У ній узагальнюється інформація:

  • про виконання аудиторських процедур;

  • про встановлення чергування виконання аудиторських процедур;

  • про планову й фактичну трудомісткість проведення аудиторських процедур;

  • про період проведення аудиторських процедур;

  • про робочі документи, що підлягають заповненню при виконанні аудиторських процедур;

  • про передумови звітності;

  • про внутрішній контроль за ходом виконання аудиторами процедур;

  • про стадії виконання "Програми аудита" у розрізі процедур.

Узагальнення інформації в частині перевірених розділів аудита, загального витраченого часу по декількох етапах аудита провадиться у формі "План аудита" на рівні фінансового року.

Внутрішній контроль якості

Фахівці із внутрішнього контролю мають можливість проаналізувати виконання аудиторських процедур і підготувати до них зауваження й питання.

Ще однією особливістю програми IT Audit: Аудитор у частині внутрішнього контролю якості проведення аудита є надання можливості одержання користувачами інформації про те, які дані бухгалтерського обліку були проаналізовані аудитором у процесі виконання відповідної аудиторської процедури. Наприклад, практичну цінність даного модуля можна продемонструвати на наступних прикладах:

1) Аудитор, аналізуючи первинні документи клієнта або працюючи на комп'ютері з бухгалтерською програмою клієнта, знаходить порушення.

У звичайних умовах знайдене порушення заноситься їм у блокнот (зошит) аудитора або безпосередньо у звіт аудитора. Застосовуючи програму IT Audit: Аудитор в аудитора з'являється можливість зафіксувати виявлене порушення по конкретній проводці (групі проводок, залишку на рахунку). У результаті, переглядаючи перелік виявлених порушень, завжди є можливість перейти до відповідного джерела порушення. І навпаки, перебуваючи на проводці (залишку на рахунку), можна одержати інформацію про виявлені на ній порушення.

2) Завжди є можливість подивитися, хто зі співробітників знайшов певне порушення, описав його, як порушення вплинуло на звітність.

Модуль "Звітність"

У програмі передбачена можливість внесення бухгалтерської й податкової звітності аудируємого підприємства. Звітність може бути внесена як у ручному режимі, так і шляхом її автоматичного завантаження з файлів, підготовлених бухгалтерськими програмами.